١٩:٣٤ ٠٣/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
رييس پژوهشگاه اطلاعات و مدارك علمي ايران خبر داد:
راه‌اندازي سامانه ملي مديريت علم و فن‌آوري تا سال آينده

رييس پژوهشگاه اطلاعات و مدارك علمي ايران از راه‌اندازي سامانه ملي مديريت علم و فن‌آوري و قرار گرفتن اطلاعات هفت پايلوت اطلاعاتي استفاده شده در آن تا سال آينده خبر داد.
دكتر سيد اميد فاطمي ــ رييس پژوهشگاه اطلاعات و مدارك علمي ايران ــ در گفت‌وگو با خبرنگار «علمي» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، گفت: يكي از پروژه‌هايي كه در زمان فعاليت شوراي عالي علوم، تحقيقات و فن‌آوري (عتف) تصويب شد، سيستم مديريت اطلاعات پژوهشي بود كه پس از تصويب توسط رياست جمهوري به همه سازمان‌ها ابلاغ شد. براين اساس دبيرخانه شوراي عتف موظف است اين سيستم را راه‌اندازي و اطلاعات همه سازمانهايي را كه در زمينه پژوهش و فن‌آوري فعال هستند در آن قرار دهد.
دكتر فاطمي هدف از اجراي اين سامانه ملي را ايجاد ترتيب معيني در مديريت اطلاعات علم و فن‌آوري اعلام كرد و افزود: با استفاده از سامانه تمامي اطلاعات مورد نياز براي بحثهاي علمي، پژوهشي و همچنين مهندسي از پايه تا مسايل كاربردي در اختيار ما قرار مي‌گيرد.
وي تصريح كرد: بعد از تصويب در كميسيون شوراي عتف مطرح شد و جهت پيشبرد آن كار گروهي متشكل از 27 نفر از نمايندگان سازمانهايي كه در شورا نقش داشتند، تشكيل و تمام بايدها و نبايدها براي اين پروژه تصويب شد.
رييس پژوهشگاه اطلاعات و مدارك علمي ايران اظهار كرد: پس از تصويب كليات سامانه، كارگروه فني تشكيل شد كه اين كارگروه به طور جزئي‌تر و دقيق شروع به طراحي درخواست پروپوزال كردند و بعد از آنها به مناقصه گذاشته شد.
وي با بيان اين كه در اين مناقصه عمومي 47 شركت در زمينه‌هاي IT و بحثهاي تحقيقاتي شركت كنند، افزود: در مرحله اول تنها 7 شركت توانستند پيش بيايند و در مرحله دوم و نهايي كه نتيجه آن در تير ماه امسال مشخص شد ، شركت مورد نظر انتخاب و در شهريور ماه به مرحله انعقاد قرارداد رسيد.
دكتر فاطمي، جريان اطلاعات را در سه سطح دانست و عنوان كرد: اولين سطح، سطح موسساتي است كه به توليد علم و فن‌آوري و پژوهش مي‌پردازد (دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها و پارك‌هاي علم و فن‌آوري) كه هر كدام از اين موسسات تحت سازمان مادر قرار مي‌گيرند. اين سازمان‌هاي مادر شامل وزارت علوم، تحقيقات و فن‌آوري، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي، جهاد كشاورزي، دفاع و دانشگاه‌ها هستند، در مرحله بعدي سازمان‌هاي مادر اطلاعات زير مجموعه‌هاي خود را تاييد كرده و در اختيار سامانه ملي قرار مي‌دهند.
وي با بيان اين كه سامانه ملي ارش افزوده‌اي به اطلاعات ارائه شده مي‌دهد، خاطر نشان كرد: اين ارزش افزوده دوباره به سازمان‌هاي مادر و موسسات داده مي‌شود تا مورد استفاده قرار بگيرند.
رييس پژوهشگاه اطلاعات و مدارك علمي ايران با اشاره به اين كه در جريان طراحي سامانه و آزمايش آن از هفت پايلوت استفاده شده است به ايسنا گفت: از اين هفت پايلوت سه سازمان مادر وزارت علوم، تحقيقات و فن‌آوري، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي و دانشگاه آزاد اسلامي انتخاب شدند كه انتظار مي‌رود بالغ بر 70 درصد اطلاعات در اين سازمان‌ها باشد. همچنين دانشگاه علوم پزشكي تهران زير نظر وزارت بهداشت، دانشگاه تربيت مدرس، تحت پوشش وزارت علوم، تحقيقات و فن‌آوري و دانشگاه آزاد اسلامي واحد جنوب تحت نظارت دانشگاه آزاد اسلامي به عنوان سه موسسه زير گروه اين سازمان‌ها و پژوهشگاه اطلاعات و مدارك علمي ايران انتخاب شدند.
وي اعلام كرد: در حال حاضر جلسه اول كميته اجرايي هفته گذشته برگزار شده و پس از طراحي و تدوين اين پروژه به صورت RFP يك سال ديگر شاهد بهره‌برداري از سامانه خواهيم بود.
دكتر فاطمي در پايان تاكيد كرد: پيش‌بيني ما اين است كه طراحي سامانه، پياده سازي، برنامه نويسي و راه‌اندازي سايت حدود شش ماه به طول بيانجامد و حدود شش ماه نيز براي آزمايش كردن جريان اطلاعاتي وقت گذاشته شود.

١٤:٢٤ ٠٣/٠٩/١٣٨٧
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد