در دانشگاه فردوسي مشهد ارائه شد:
روش جديد سنتز نانوذرات اکسيد روي بدون استفاده از حلالهاي آلاينده
پژوهشگر دانشگاه فردوسي مشهد موفق به توليد نانوذرات اکسيدروي با استفاده از حلالهاي يوني شد.
به گزارش سرويس فناوري خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، دکتر الهه گوهرشادي، عضو هيات علمي دانشگاه فردوسي مشهد كه در قالب يک کار تحقيقاتي خود موفق به سنتز اين نانوذرات شده است، اظهار كرد: در اين پژوهش موفق به توليد نانوذرات اکسيدروي با استفاده از حلالهاي يوني (Green Solvent) شديم. ويژگي اين حلالها، فشار بخار پايين آنهاست كه از اين رو براي محيط زيست مضر نيستند. ضمن اينکه با حضور آنها راندمان توليد نيز بالاتر ميرود.
در اين پژوهش، نانوذرات اکسيد روي به روش ميکرو ويو و با استفاده از حلالهاي يوني توليد شدند که استفاده همزمان ميکروويو و حلالهاي يوني علاوه بر افزايش راندمان، زمان توليد را نيز به حداقل ميرساند.
وي افزود: تا کنون اين نانوذره با استفاده از روش حرارتي و با حضور حلالهاي معمولي (حلالهاي آلي فرار) تهيه ميشده است که استفاده از اين روش مستلزم صرف انرژي و زمان بسيار زيادي است و نيز به کار بردن اينگونه حلالها با فشار بخار بالا براي محيط زيست بسيار مضر است.
اين پژوهشگر در خصوص کاربرد نانوذرات اکسيد روي گفت: نانوذرات اکسيد روي در صنايع پزشکي، ساخت نيمههاديها و صنايع آرايشي بهداشتي کاربرد گستردهاي دارند.
بنابر اعلام ستاد ويژه توسعه فناوري نانو، جزئيات اين پژوهش در مجله Ultrasonics Sonochemistry (جلد 16، صفحه 120-123، سال 2008) منتشر شده است.
١٤:٢٤ ٠٣/٠٩/١٣٨٧