١٦:٤٢ ٠٣/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
به همت پژوهشگر برتر نانوفن‌آوري كشور
لايه‌هاي نازک نانوساختار با کاربري در صنايع شيميايي و اپتيکي توليد شد

پژوهشگران دانشکده علوم دانشگاه اصفهان، موفق شدند، لايه‌هاي نازک نانوساختار اکسيد روي را با روش Dip-Coating و Spin-Coating براي کاربري در صنايع شيميايي و اپتيکي سنتز کنند.
به گزارش سرويس پژوهشي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، دکتر محمد حسين حبيبي، استاد شيمي دانشگاه اصفهان در اين رابطه گفت: طي پژوهشي، لايه‌هاي نازک نانوساختار اکسيد روي تهيه شد و تأثير دماي عمليات حرارتي بر کيفيت توليد آنها، مورد بررسي قرار گرفت.
وي، فن‌آوري مورد استفاده براي ايجاد لايه‌هاي نازک را Dip-Coating و Spin-Coating (روش‌هايي که بر اساس نيروي گريز از مرکز حاصل از دوران با سرعت بالا عمل مي‌کنند) بيان کرد و افزود: در اين پژوهش، لايه‌هاي نازک نانوساختار اکسيد روي، با استفاده از محلول اکسيد روي، روي شيشه‌هاي لامل ميکروسکوپ تشکيل شد؛ سپس تجزيه محلول اکسيد روي با استفاده از دستگاه‌هاي UV-Vis ,XRD TG-DTA, و مورفولوژي لايه نازک حاصل نيز با ميکروسکوپ الکتروني روبشي (SEM) مورد بررسي قرارگرفت.
حبيبي، بررسي تخريب آلاينده‌هاي زيست - محيطي همانند رنگ‌هاي موجود در پساب‌هاي صنعتي، تصفيه پساب‌هاي صنعتي و کشاورزي با استفاده از نور خورشيد و اشعه فرابنفش و استفاده از اسلايدهاي شيشه‌اي نيمه رسانا با نانوپوشش‌هاي اکسيد روي به عنوان بخشي از يک سلول خورشيدي را از کاربردهاي اين لايه‌هاي نازک بيان کرد.
استاد دانشگاه اصفهان با اظهار اين مطلب که بيشتر تجهيزات مورد استفاده در اين پژوهش از جمله دستگاه‌هاي Dip-Coating و Spin-Coating در گروه پژوهشي دانشگاه اصفهان ساخته شده است، از امکان تجاري شدن اين طرح در کوتاه مدت خبر داد و تأمين هزينه‌هاي مالي را عامل مهمي در گسترش آن دانست.
گفتني است، بنابر اعلام ستاد ويژه توسعه فن‌اوري نانو، دکتر محمد حسين حبيبي در سال 1386 به‌ عنوان يکي از 10 محقق برتر در حوزه فن‌آوري نانو ايران، شناخته شد.
جزئيات اين پژوهش که با همکاري دکتر محمد خالدي سردشتي انجام شده، در مجله Z. Naturforsch (جلد 63a، صفحات 444-440، سال 2008) به چاپ رسيده است.

٠٩:٢١ ١٠/٠٩/١٣٨٧
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد