١١:١٩ ٠١/٠٢/١٤٠٤
اخبار ديگر رسانه ها
با هدف درمان سريع و غير تهاجمي ضايعات غضروفي
پژوهشگران ايراني موفق به ساخت نوعي بيوپليمر تخريب پذير شدند

پژوهشگران دانشگاه صنعتي اميركبير با هدف كمك به درمان سريع و غير تهاجمي ضايعات غضروفي نوعي پليمر زيستي تخريب پذير ساختند.
به گزارش سرويس پژوهشي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، محمد كاظم قهرمان پور، پژوهشگر طرح، با اشاره به اين كه غضروف به علت نداشتن رگ خوني، پس از آسيب ديدگي خود به خود ترميم نمي‌شود، گفت: به همين دليل مراكز پژوهشي از راههاي مختلف به دنبال ترميم مصنوعي اين بافت بوده‌اند كه در اين طرح از بهبود خواص و اصلاح روش ساخت نوعي پليمر زيستي (بيوپليمر) كه هيدروژل طبيعي است، استفاده شد.
وي خاطرنشان كرد: اين پليمر زيستي قابليت تزريق دارد و مي‌توان آن را به راحتي و بدون عمل جراحي باز در محل مورد نظر براي ترميم غضروف تزريق كرد.
قهرمان پور، طرح را در مرحله آزمون‌هاي حيواني ذكر كرد و گفت: ما هم اكنون مشغول آزمايش و بررسي استفاده از اين غضروف مصنوعي در خرگوش‌ها هستيم كه نتيجه قطعي آن تا چند ماه ديگر مشخص مي‌شود.
وي افزود: زمان كوتاه بسته شدن ژل (كمتر از يك دقيقه)، امكان تزريق و پر كردن فضاهاي سه بعدي بدون نياز به قالب سازي و جراحي و همچنين ارزاني و كارآمدي از برترهاي درمان با اين نوع پليمرهاي جديد به شمار مي‌روند.
دكتر مجيد عبدوس، ديگر پژوهشگر طرح، ساخت اين ماده را با هدف درمان سريع و غير تهاجمي ضايعات غضروفي ذكر كرد و گفت: اين پليمر به راحتي در آب حل مي‌شود و زماني كه به آن عامل منعقد كننده (كراسلينگ) اضافه كنيم ، به صورت ژل در مي‌آيد .
وي افزود: در اين پژوهش با استفاده از مجموعه‌اي از نمك‌ها پليمر به صورت متخلخل درآمده و محل مناسبي براي رشد و تكثير سلولهاي بافت غضروف فراهم مي‌شود.
عليرضا حسني ديگر پژوهشگر طرح هم با اشاره به اين كه اين طرح به عنوان اختراع در كشور به ثبت رسيده است، خاطرنشان كرد: پژوهشگران اين طرح پس از گرفتن نتايج موفقيت‌آميز در آزمايش با نمونه خرگوش، غضروف مصنوعي را در حيواناتي كه بافت شبيه‌تري به انسان دارند آزمايش خواهند كرد.
اين طرح با همكاري دكتر باغبان اسلامي نژاد، دكتر باقري، دكتر مرادي و با همكاري پژوهشكده رويان جهاد دانشگاهي به انجام رسيده است.

١٦:٠٨ ٢٣/٠٩/١٣٨٧
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد