١١:١١ ٠١/٠٢/١٤٠٤
اخبار ديگر رسانه ها
معاون پژوهشي وزيرعلوم خبرداد:
پيشنهادساخت ماهواره مصباح 2با فن‌آوري بومي
طرح ساخت ماهواره درهشت دانشگاه وپژوهشكده
افزايش توليدعلم كشوربه بيش از12هزارمستند

معاون پژوهشي وزير علوم اعلام كرد: در سال 2004 توليدات علمي و مستندات علمي در مجامع بين‌المللي سه هزار و 855 مقاله بوده است كه تا نوامبر سال 2008 اين تعداد به 12 هزار و 174 توليد علمي افزايش يافته است كه اين مقدار نيز تا اواخر سال ميلادي در حال افزايش است. 
دكتر منصور كبگانيان كه در مراسم افتتاح نمايشگاه دستاوردهاي پژوهشي كشور سخن مي‌گفت با اعلام اين كه امسال به غير از دستاوردهاي ويژه كه به صورت كلان اطلاع‌رساني شده، شاهد حركت صعودي توليد علم و فن‌آوري بوده‌ايم، اظهار كرد: ايران از لحاظ آمار توليدات علمي در منطقه در رتبه دوم قرار دارد كه به نظر مي‌رسد در توسعه علم و فن‌آوري و رسيدن به اهداف سند چشم‌انداز 20 ساله راه زيادي در پيش نداريم و براي رسيدن به رتبه اول منطقه نبايد 18 سال صبر كنيم.
وي ادامه داد: قراردادهاي پژوهشي موسسات و افراد حقيقي و حقوقي كه از شاخصه‌هاي توليد فن‌آوري در كشور به حساب مي‌آيد، در حال تبديل شدن به يك فرهنگ خوب است به طوري كه رقم اين قراردادها كه در سال 84 حدود 182 ميليارد تومان بوده است در انتهاي سال 86 به 367 ميليارد تومان افزايش يافته است كه اين افزايش به معناي پيوند خوردن توليد علمي كشور با نيازهاي كشور است.
كبگانيان در خصوص واحدهاي فن‌آور، مراكز رشد و پارك‌هاي علم و فن‌آوري بيان كرد: اين مراكز با هدف به كارگيري فارغ‌التحصيلان و دانشجويان سال آخر در فعاليت‌هاي پژوهشي و توليدي فعاليت دارند كه براساس قانون وزارت علوم، تحقيقات و فن‌آوري اين مسووليت به عهده اين وزارتخانه است كه در دستور كار ما قرار گرفته است.
به گزارش ايسنا، معاون پژوهشي وزير علوم اضافه كرد: در سال 84، 42 مركز رشد در حال فعاليت بودند كه هر مركز رشد نيز تعداد زيادي شركت فن‌آور را در بر داشت كه در سال 87 تعداد اين مراكز به 58 عدد رسيد، اگر چه تعداد مراكز رشد مهم نيست، بلكه تعداد واحدها و موسسات حائز اهميت است.
وي در خصوص اين واحدها و موسسات مستقر در مراكز رشد و پاركهاي علم و فن‌آوري، توضيح داد: در سال 84، 670 شركت مستقر در حال فعاليت بودند كه در سال 87 اين رقم به حدود يكهزار واحد افزايش يافته است.
دكتر كبگانيان تاكيد كرد: تعداد افراد فارغ التحصيل شاغل در اين مراكز كه در سال 84، سه هزار و 200 نفر بوده در آمار اخير به نزديك به 9 هزار نفر افزايش يافته است.
وي اظهار كرد: اخيرا راكت كاوش از سوي پژوهشگاه هوافضا به فضا پرتاب شد و سالم هم نيز برگشت و نخستين تصوير خارج از جو توسط كشور ايران به ثبت رسيد.
معاون پژوهشي وزير علوم همچنين از آغاز طراحي و ساخت ماهواره در هشت دانشگاه و پژوهشگاه با حمايت وزارت ارتباطات و فن‌آوري اطلاعات خبر داد.
به گزارش ايسنا، وي در ادامه ضمن اعلام اين كه به جاي توسعه دولتي و كم راندمان وزارتخانه‌ها اين عمل در دانشگاهها و موسسات انجام مي‌شود، تاكيد كرد: شايد بيش از 50 ميليارد تومان تفاهمنامه در اين زمينه امضا شده است.
دكتر كبگانيان در خصوص حوزه علوم انساني خاطر نشان كرد: در حوزه علوم انساني دستوركارهاي جديدي در وزارت علوم، تحقيقات و فن‌آوري قرار گرفته كه با هماهنگي دانشگاههاي علوم انساني و حوزه علميه قم پيگيري مي‌شوند.
معاون پژوهشي وزير علوم، تحقيقات و فن‌آوري با بيان اين كه كشور در حوزه علوم انساني كشور، حرفهاي زيادي براي گفتن دارد، عنوان كرد: علوم انساني شايد از علومي است كه بايد صادر شود.
وي ضمن اشاره به ماهواره مصباح و تيم قوي تشكيل دهنده اين ماهواره در وزارت علوم، تحقيقات و فن‌آوري و ارتباطات بيان كرد: ما پيشنهاد‌اتي در خصوص ساخت ماهواره مصباح 2 داديم كه اگر به مرحله تصويب برسد، كاملا به صورت بومي انجام خواهد شد.

١٦:٠٨ ٢٣/٠٩/١٣٨٧
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد