١١:١١ ٠١/٠٢/١٤٠٤
اخبار ديگر رسانه ها
به منظور كاهش عوارض نگهدارنده‌هاي شيميايي
پژوهشگران ايراني موفق به جايگزيني «استات سديم» با «بنزوات سديم» نوشابه‌ها شدند

محققان گروه علوم و صنايع غذايي پرديس كشاورزي و منابع طبيعي دانشگاه تهران موفق شدند ‌تركيبات «استات سديم» را جايگزين «بنزوات سديم» در نوشابه‌ها كنند. 
فعاليت صنايع نوشابه سازي علي رغم اهميت اقتصادي و جايگاه مهم آن در ايجاد اشتغال و رونق در فعاليت‌هاي اقتصادي به علت مضرات برخي محصولات توليدي، مورد ابهام بوده است تا جايي كه بيم آسيب ديدن جدي اين صنعت مي‌رود.
استفاده از نگهدارنده‌هاي شيميايي و رنگ‌هاي مصنوعي و‌ استفاده از شكر به عنوان شيرين كننده در نوشابه‌ها از جمله مسائلي بوده است كه رونق اين صنعت را مورد تهديد قرار مي‌دهد.
در همين راستا محققان پرديس كشاورزي و منابع طبيعي دانشگاه تهران در گروه علوم و صنايع غذايي براي حذف نگهدارنده‌هاي في ما بين از نگهدارنده‌هاي جايگزين كه به روش طبيعي توليد مي‌شوند مانند دي استات سديم، استفاده كرده اند.
نتايج تحقيق محققان پرديس نشان دهنده آن است كه مي‌توان در نوشابه‌ها استات سديم را جايگزين بنزوات سديم كرد كه در حال حاضر نيز مراحل اجرايي اين طرح در شركت زمزم ايران در حال پيگيري است.
همچنين در راستاي دستيابي به اين اهداف پروژه امكان جايگزيني رنگ طبيعي كانت گزانتين به جاي رنگ‌هاي مصنوعي در نوشابه‌ها توسط گروه علوم و صنايع غذايي پرديس كشاورزي و منابع طبيعي در دست اقدام است

١٦:٠٨ ٢٣/٠٩/١٣٨٧
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد