با هدف استفاده در صنايع دارويي و پزشکي
محققان ايراني موفق به ساخت نانوکامپوزيتي جديد شدند
محققان دانشگاه لرستان با استفاده از نانولولههاي کربني چندديواره و پليمرهاي زيست تخريب پذير، موفق به ساخت نانوکامپوزيت جديدي با کاربرد در صنايع پزشکي و داروسازي شدند.
دکتر محسن عادلي، استاديار گروه شيمي دانشکده علوم دانشگاه لرستان، در اين رابطه گفت: طي پژوهشي، ابتدا با استفاده از روش شيمي تر، نانولولههاي کربني چند ديواره، با نانوذرات فلزي، همانند نقره پر شدند. سپس اين نانولولههاي پر شده، به همراه نوعي پليمر زيست تخريبپذير، براي ساخت نانوکامپوزيت جديد، استفاده شد.
وي خاطرنشان كرد: با استفاده از اين روش، ميتوان، نانوکامپوزيتهايي با خواص و کاربردهاي مختلف، توليد كرد. به عنوان مثال، درصورت استفاده از نانولولههاي پر شده با آهن (Fe)، نانوکامپوزيت حاصل، داراي خواص مغناطيسي خواهدبود.
عادلي با بيان اين مطلب که ساختار و خواص نانوکامپوزيت ساخته شده، با استفاده از دستگاههاي TEM، DSC، TGA و روشهاي طيفسنجي همچون NMR، FTIR و XRD، مورد بررسي قرارگرفته است، افزود: نانوکامپوزيتهاي بر پايه مواد هيبريدي، از جمله ترکيباتي هستند که امروزه بسيار مورد توجه قرارميگيرند. اين نانوکاپوزيتها، حاصل ترکيب مواد نوساختاري مانند دندريمرها، نانولولهها، نانوذرات و پليمرها هستند. در اين کار تحقيقاتي، با اتصال پليمرهاي زيست تخريبپذير به نانولولههاي کربني، دستهاي از نانوکامپوزيتها تهيه شدهاست که برخي از آنها، خواص مکانيکي متنوعي از خود نشان ميدهند. همچنين اين نانوکامپوزيتها در صنايعي همانند پزشکي، داروسازي و مهندسي بافت، کاربرد دارند.
بنابر اعلام ستاد ويژه توسعه فناوري نانو، اين پژوهش، با همکاري رضا سپهوند، امين بابازاده، بندر آستين چپ و رويا کبيري انجام شده و جزئيات آن در مجله Journal of Nanoparticle Research (جلد 10، صفحات 1318-1309، سال 2008)، منتشر شده است
١٦:٠٨ ٢٣/٠٩/١٣٨٧