مدير ارتباط با صنعت دانشگاه شهيد چمران خبر داد:
انعقاد پنج قرارداد با سازمانهاي مختلف در هفته پژوهش
رييسجمهور گفت: شايد يكي از بهترين اقدامات و اعمال بعد از خود كار علمي و پژوهش تجليل از عالمان و پژوهشگران است.
دكتر محمود احمدينژاد صبح روز دوشنبه در جشنواره تجليل از پژوهشگران برتر كشور با ابراز خوشحالي از حضور در اين جمع در آستانه بزرگترين عيد بشريت براي تجليل از پژوهشگران و با با بيان اينكه " تعالي انسان و جامعه نيازمند علم است" اظهار كرد: بدون علم فتح قله هاي بلند محال است.
وي با تاكيد بر اينكه " كار پژوهش و تحقيق پايه علم است و گسترش علم و كارآمدي علم همه و همه منوط به يك كار تحقيقاتي منسجم ،مستمر و اثرگذار است" ادامه داد: آن كار علمي و پژوهشي ماندگار و ارزشمند است كه در زندگي انسان و جامعه بشري اثر مفيدي داشته باشد. علم غيرمفيد ممكن است علم باشد، اما فاقد ارزش است و ضرورت ندارد كه يك فرد يا جامعه عمر و سرمايههاي خود را صرف آن كند.
وي با بيان اينكه " براي توليد علم مفيد، نوآوري و ابتكار در عرصههاي علمي ما نيازمند خودباوري و شناخت توانمنديهاي خود و همتهاي بلند هستيم" ادامه داد: به فضل الهي امروز در ايران نشاط علمي و نوآوري و حركتپژوهشي به صورت گسترده در جريان است و ما امروز در حال جهش علمي هستيم نه در آستانه جهش علمي. حجم توليدات علمي در كشور ما روزافزون است و هزاران دانشمند و پژوهشگر در سرتاسر ايران مشغول كار علمي هستند كه من در همين جا از آنها صميمانه تشكر ميكنم.
رييسجمهور ادامه داد: دنيا هم بداند كه دانشمندان اين سرزمين تصميم گرفتهاند كه در آيندهاي نه چندان دور مرجعيت علمي ايران را احيا و آن را بازسازي كنند و اين شايسته ملت ايران وجامعه علمي اين كشور است.
وي گفت: روح جستوجوگر و پيگيريهاي علمي جزو ذات ايراني و دانشمندان ايراني است و من صميمانه در اينجا از تمام دانشمندان ايراني تشكر ميكنم.
وي خاطرنشان كرد: اگر كسي خودش يك كار پژوهشي مفيد را از اول تا آخر راهبري كرده باشد، معناي 13 هزار پژوهش و 14 هزار اختراع و هزاران تحقيقات علمي را ميفهمد و ميفهمد كه اين مقدار يعني چه؟
احمدينژاد ادامه داد: شروع يك كار و پايان يك كار بايد يك مجموعه به هم پيوسته باشد تا در مسير كمال ملت نقش سازنده خود را ايفا كند. كار علمي در كشور ما روزافزون است اما دو نكته را همكاران عزيز ما در دانشگاهها، وزارت علوم، شوراي عالي انقلاب فرهنگي و روساي دانشگاه ها بايد بيشتر توجه و يك برنامه مناسب براي آن تنظيم كنند؛ چراكه اين امر باعث ميشود اثربخشي اين همه كار علمي مضاعف و ماندگار شود.
وي نكته اول را هماهنگي و همافزايي و كارهاي علمي دانست و گفت: ما هنوز يك نقطه محور هماهنگي بين محققان و پژوهشگرانمان نداريم. البته كارهايي شده است، اما هنوز در بخش پژوهشي همافزايي لازم را نداريم، در صورتي كه بايد اين همافزايي ايجاد شود و كارهاي پژوهشي كه در بخشهاي گوناگون صورت ميگيرد به يكديگر متصل شود و همديگر را تكميل كنند، به نحوي كه از كار تكرار نيز جلوگيري و از توان انديشمندان به اندازه كافي بهرهگيري شود.
وي با بيان اينكه " كارهاي پژوهشي بايد در زندگي مردم اثرگذار باشد" گفت: ما بايد به نقطهاي برسيم كه هر كار علمي به محض اينكه شكل گرفت و در واقع آن فرضيه به ذهن محقق رسيد، نقطه پايان آن نيز تا حدودي مشخص باشد و در واقع محقق بداند كه حاصل كارش چه گرهاي از گرههاي جامعه را ـ چه در عرصههاي فرهنگي، چه عرصه صنعتي، چه عرصه كشاورزي و غيرهـ باز ميكند.
رييسجمهور با بيان اينكه " در حال حاضر دفتر ارتباط با صنعت در دانشگاه ما فعال است، ولي ما بايد اقدامات بيشتري در اين زمينه انجام دهيم" گفت: من از همه محققان دعوت ميكنم كه در اين زمينه راه حل ارايه دهند و در واقع به وزارت علوم كمك كنند تا اين حلقههاي مفقوده را تكميل كنيم و از حاصل كار علمي تمام ملت بهرهمند شود.
وي گفت: ما به جامعه علمي كشورمان علاقه، ايمان و اعتقاد داريم و مطمئن هستيم كه هدف چشمانداز كه كسب رتبه اول علمي در منطقه است، زودتر از زمان پيشبيني شده محقق ميشود. ما اميدواريم با كمك پژوهشگرانمان در سطح جهان بدرخشيم.
در اين مراسم از 109 پژوهشگر نمونه در عرصههاي مختلف تقدير و قدر داني شد كه از جمله اين افراد زهرا رهنورد، رييس سابق دانشگاه الزهرا بود كه از وي به عنوان پژوهشگر هنر از دانشگاه تهران تقدير شد. به طور كلي 130 نفر به عنوان پژوهشگر نمونه انتخاب شدهاند.
١٧:٠٥ ٢٥/٠٩/١٣٨٧