٠٥:٥٣ ٠١/٠٢/١٤٠٤
اخبار ديگر رسانه ها
رييس موسسه تحقيقات شيلات خبرداد:
افتتاح ايستگاه تحقيقاتي فن‌آوريهاي نوين آبزي پروري در بهمن ماه
عرضه گونه‌هاي جديد كپورهندي و تيلاپيابه پرورش‌دهندگان درآينده

رييس موسسه تحقيقات شيلات با اشاره به دستاوردهاي متنوع تحقيقاتي اين موسسه در سال جاري از افتتاح ايستگاه تحقيقاتي فن‌آوريهاي نوين آبزي پروري همزمان با سالگرد پيروزي انقلاب اسلامي و معرفي گونه‌هاي جديد و غير بومي كپور ماهيان هندي و تيلاپيا به پرورش‌دهندگان تا اوايل سال آينده خبر داد. 
دكتر عباسعلي مطلبي كه در مراسم تقدير از پژوهشگران برتر موسسه سخن مي‌گفت با اشاره به فعاليت‌ها و دستاوردهاي موسسه تحقيقات شيلات در عرصه‌هاي مختلف پژوهش‌هاي كاربردي و نظري كه حتي در زمينه‌هايي مثل محيط زيست و آلودگي‌هاي دريايي مثل قضيه مرگ دلفين‌ها در سواحل جنوب كشور، شانه‌داران مهاجم و كشند قرمز، مطالعات منابع آبي و مطالعات اكولوژيك نيز اين موسسه را به مرجعي مطمئن براي دستگاه‌هاي اجرايي و حتي سازمان‌هاي بين‌المللي تبديل كرده است، اظهار كرد: برخي با شنيدن نام شيلات به ياد ماهي مي‌افتند ولي بايد توجه داشت كه تنها در آب‌هاي خزر 180 گونه و در خليج فارس و درياي عمان بالغ بر 400 گونه آبزي با قابليت بهره‌برداري اقتصادي زندگي مي‌كنند.
وي در ادامه از تدوين برنامه‌هاي راهبردي محصول هفت گانه زيربخش شيلات و آبزيان كشور، ايجاد ايستگاه تحقيقاتي فن‌آوري‌هاي نوين آبزي پروري و مطالعه روي سيستم‌هاي بازگردش آب، مولد سازي ميگوي وانامي و ماهيان بومي، مطالعات تغذيه‌يي آبزيان به جهت معرفي فرمول‌هاي اقتصادي، مطالعات مربوط به تنوع گونه‌يي آبزيان پرورشي و بيوتكنيك پرورش ماهي سفيد و آزاد درياي خزر و كپور دريايي و مطالعات ماهيان زيستي و ايجاد پارك‌هاي آبزيان در استان‌هاي مختلف كشور به عنوان برخي رئوس فعاليت‌هاي جاري موسسه ياد و خاطرنشان كرد: در حالي كه صنعت ميگوي كشور طي سال‌هاي 81 تا 84 تعطيل بود موسسه با معرفي گونه وانامي با همكاري شيلات و دامپزشكي تحولي در اين عرصه ايجاد كرد. مولد ميگو پيش از اين از جزاير هاوايي آمريكا وارد مي‌شد كه سال گذشته محدوديت‌هايي در اين زمينه ايجاد شد؛ البته با توجه به پيش‌بيني اين مساله پروژه بومي سازي آن از سال 84 در كشور آغاز شده بود كه در حال حاضر به نسل پنجم آن رسيده‌ايم و اميدواريم بتوانيم از ابتداي سال آينده نياز كشور را تامين كنيم.
مطلبي با اشاره به ايجاد بانك ژن ماهيان خاوياري و استخواني در موسسه ابراز اميدواري كرد با توجه به مصوبه سفر استاني اخير رييس جمهور به خوزستان، بانك ژن ماهيان دريايي و همچنين غذاي زنده آرتميا هم در آينده در كشور راه‌اندازي شود.
رييس موسسه تحقيقات شيلات ايران با اشاره به غناي منابع آبي كشور از لحاظ ذخاير و غذاي زنده و فرموله و قابل توليد آبزيان بر ظرفيت بالاي توسعه فعاليت‌ها در اين بخش تاكيد و خاطرنشان كرد: در اين راستا محققان موسسه امسال به بيوتكنيك دو گونه غذاي زنده دست يافته‌اند. در زمينه پرورش آبزيان هم هيچ گاه خود را به گونه‌هاي بومي محدود نمي‌كنيم و به منظور توسعه بخشي شيلات، به گونه هاي غير بومي مناسب هم مي‌پردازيم كه در اين راستا سه گونه از كپور ماهيان هندي را از سال گذشته وارد كرديم كه هم در اكوسيستم شمال كشور و هم در جنوب كشور عملكرد خوبي داشته‌اند و اميدواريم بهار سال آينده آنها را به پرورش‌دهندگان معرفي كنيم.
وي، تيلاپيا را از ديگر گونه‌هاي ماهياني دانست كه بحث‌هاي زيادي درباره پرورش آن در كشور مطرح بوده و مورد توجه محققان موسسه قرار دارد.
به گفته دكتر مطلبي، اين گونه سريع التكثير و واجد صرفه اقتصادي بالايي است به طوري كه ميزان صادرات جهاني آن بالغ بر يك و نيم ميليون تن است و با توجه به اين مساله، به كشور وارد و طرح پرورش آن در ايستگاه تحقيقاتي بافق يزد انجام شده كه پيش‌بيني مي‌شود اين گونه هم به زودي به پرورش دهندگان عرضه شود.
به گزارش ايسنا، رييس موسسه تحقيقات شيلات با اشاره به جذابيت‌ها، صرفه اقتصادي و زمينه اشتغالزايي بالاي فعاليت در زمينه پرورش ماهيان زينتي، فعاليت در اين حوزه خصوصا ايجاد پارك‌هاي آبزيان را از برنامه‌هاي موسسه عنوان كرد.
وي در پايان در تبيين بخشي از شاخص‌هاي توليد علم موسسه به 24 پروژه جديد‌، 27 پروژه خاتمه يافته و 180 پروژه ادامه دار و ارائه 34 مقاله علمي و پژوهشي انگليسي و 68 مقاله علمي فارسي از سوي محققان موسسه تحقيقات شيلات ايران در شش ماه اول سال جاري اشاره كرد

١٦:٠٦ ٣٠/٠٩/١٣٨٧
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد