عضو هيات علمي جهاد دانشگاهي آذربايجان شرقي:
فقط 3 درصد از پژوهشهاي استاني مورد توجه برنامه ريزان قرار گرفته است
مدير پژوهشکده برنامه ريزي و توسعه جهاددانشگاهي آذربايجان شرقي از سهم بالاي پژوهشي جهاددانشگاهي در مقايسه با دانشگاهها و موسسات پژوهشي خبر داد.
دکتر کامران صداقت افزود جهاددانشگاهي به لحاظ ساختارغير دولتي و نداشتن سلسله مراتب اداري و بورکراتيک، زمينههاي مناسبي براي انجام و اجراي طرحهاي پژوهشي فراهم آورده که عمده ترين مصداق آن تنوع حوزههاي اجراي طرحهاي تحقيقي است و اين امر در موضوعات پزشکي، فني، مهندسي و علوم انساني مشهود است.
وي با انتقاد از کندي روند حرکت پژوهشهاي هنري در جهاد دانشگاهي، به عنوان نقص موجود در اين نهاد، گفت: اميدواريم در اين زمينه نيز با شروع فعاليتهاي جديد، جهاددانشگاهي بتواند به موفقيتهاي چشمگيري دست يابد.
عضو هيات علمي جهاددانشگاهي آذربايجان شرقي با اشاره به چگونگي اجراي طرحهاي پژوهشي در ايران اظهار کرد: متاسفانه در کشور ما اين موضوع براي نشان دادن عملکرد و اخذ امتياز بوده و بيشتر جنبه تقليدي و کمي دارد و به جاي توجه به نتايج و کيفيت کاربست يافتههاي پژوهشي به متدولوژي و روش شناسي آن اهميت داده مي شود، در صورتيکه در کشورهاي صنعتي، پژوهش بخشي از زندگي مردم و کارگزاران است.
اين محقق و پژوهشگر در ادامه گفت: در حال حاضر پژوهش و اهميت آن با توجه به فرمايشات مقام معظم رهبري در حال تحول است ولي در اين بخش نيز فقدان ساختارهاي نهادي و منسجم باعث شده تا پيش بيني پذيري و عقلايي انديشي حرکت پژوهشي ممکن نگردد.
دکتر صداقت با تاکيد بر وضعيت پژوهشي در آذربايجان شرقي بيان داشت: پژوهش در استان به دليل فقدان NGO هاي پژوهشي و وابستگي طرحها و عناوين آن به ساختارهاي دولتي از وضعيت معلومي برخوردار نيست و پژوهشهاي انجام شده جنبه کاربردي ندارند و طبق بررسيهاي انجام شده حداکثر3 درصد از پژوهشها مورد توجه برنامه ريزان قرار گرفته است.
مدير پژوهشکده برنامه ريزي و توسعه جهاددانشگاهي آذربايجان شرقي، ارتقاي فرهنگ پژوهشي از طريق روشن سازي مشارکت مردم در ارائه اطلاعات درست، اعطاي موافقتهاي اصولي به سازمانهاي غير دولتي براي تشکيل تيمهاي پژوهشي، فعال سازي مراکز رشد جهت بالا بردن ضريب دسترسي فيزيکي نوآوران، تشکيل نمايشگاه و بانک اطلاعات مسائل و مشکلات سازمانها، نهادها و خانوادهها را از اقدامات ضروري در جهت گسترش مقوله پژوهشي در استان دانست و افزود: برگزاري جلسات هم انديشي علمي، پژوهشي در مراکز دانشگاهي و غير دانشگاهي جهت ايجاد درگيري ذهني براي پژوهشگران و مردم عادي، ايجاد ارتباط با سازمانهاي بينالمللي جهت انتقال تجارب مطالعاتي و اخذ حمايت مالي و تجليل از پژوهشگران نوآور و کارآفرين در سطح منطقهيي و ملي ميتواند در توسعه پژوهش بسيار موثر واقع شود
١٦:٠٦ ٣٠/٠٩/١٣٨٧