١١:٠٨ ٠١/٠٢/١٤٠٤
اخبار ديگر رسانه ها
رييس شوراي پژوهشي منطقه9 دانشگاه آزاد اسلامي:
تحقيقات بايد به سمت حوزه‌هاي كاربردي سوق يابد

رييس شوراي پژوهشي منطقه ‌9 دانشگاه آزاد اسلامي گفت: طرح‌هاي پژوهشي بايد بيشتر حالت كاربردي داشته باشد.
دكتر حسن احمدي ترشيزي در همايش تجليل از پژوهشگران برتر دانشگاه آزاد اسلامي منطقه ‌9 با اشاره به اين كه رشد تحقيق و پژوهش در جهت توسعه، نيازمند چندين شاخص است، افزود: يكي از اين شاخص ها توسعه انساني است كه به عنوان محصولي براي ارزشيابي فاكتورهايي كه انسان مي تواند به وسيله آنها مطرح باشد، استفاده مي شود.
وي افزود: اين شاخص نشان دهنده غني بودن جامعه ايران از لحاظ آموزش و فرهنگ مي باشد يعني داراي نيروي انساني جوان و فعال است.
احمدي ترشيزي، شاخص ديگر را دستيابي به فن‌آوري دانست و تصريح كرد: خلق فن‌آوري، انتشار فن‌آوري‌هاي نو و قديمي و فن‌آوري‌هاي مرتبط با توسعه مهارت از مولفه هاي اين شاخص مي باشد كه در بين ‌72 كشور توسعه يافته و نيمه توسعه يافته، ايران در رده ‌50 قرار دارد و بايد تلاش كرد اين وضع را بالاتر ببريم.
وي، اختصاص درصدي مشخص از درآمد ناخالص داخلي به پژوهش را از ديگر شاخص هاي مهم برشمرد و تصريح كرد: طبق آخرين آمار متوسط نرخ رشد اكثر كشورهاي در حال توسعه در اين شاخص ‌7/0 است و بايد سعي كنيم به اين نرخ برسيم و در نتيجه بايد مقدار بودجه هاي پژوهشي كشور را در هر سال افزايش دهيم.
رييس شوراي پژوهشي منطقه ‌9 دانشگاه آزاد اسلامي افزود: بسياري از پژوهش‌ها، پژوهش‌هاي توليدي - علمي و دانشگاهي است و بايد در دانشگاه ها و ميان كتب به دنبال آنها گشت. اگر بتوانيم از طرفي تحقيقات را كاربردي كنيم و به سمت ايجاد مراكز رشد برويم، مي توانيم مشكلات صنعت را به دانشگاه بياوريم و در اين زمينه پيشرفت خوبي داشته باشيم.
وي افزود: نمايه‌هاي مقالات ارائه شده درISI از ديگر شاخص هاي اين امر است كه در سال ‌2006، ‌736 مقاله ISI در كل كشور ارائه شد كه اين رقم در سال ‌2008، به ‌11 هزار و ‌700 مقاله رسيده است كه در كل روند خوبي داشته ايم ولي هنوز فاصله زيادي داريم و اگر بخواهيم به درصدي كه در چشم اندازها پيش بيني شده، برسيم بايد حداقل ‌سه تا ‌چهار برابر افزايش داشته باشيم كه خوشبختانه دانشگاه آزاد در سالهاي اخير در اين زمينه فعاليت خوبي داشته است.
احمدي ترشيزي ادامه داد: بايد كارگاه هاي روش تحقيق و كارگاه هاي مقاله نويسي را فعال كنيم و واحدهاي منطقه تلاش بيشتري داشته باشند تا به حدي كه ظرفيت دانشگاه مي طلبد، برسيم.
رييس شوراي پژوهشي منطقه ‌9 دانشگاه آزاد اسلامي با اشاره به اينكه طرح هاي پژوهشي بايد بيشتر حالت كاربردي داشته باشد، تصريح كرد: بايد صنايع را در امر پژوهش دخيل كنيم و به عبارتي پژوهش را به كارخانه‌ها ببريم كه متاسفانه اغلب دستگاه‌هاي اجرايي حاضر به سرمايه گذاري مناسب در اين بخش نيستند و از طرفي بايد دفاتر ارتباط صنعت را قوي تر كنيم تا رشد پژوهش‌هاي كاربردي شتاب بيشتري بگيرد.

١٦:٠٦ ٣٠/٠٩/١٣٨٧
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد