نمايشگاه جامع وزارت علوم همراه با دانشجويان خارجي؛
علمدوستي مهمترين ويژگي ايرانيان و گلهمندي از مسدود شدن راه كنكور براي افغانها
نمايشگاه جامع دستاوردهاي وزارت علوم بهانهاي شد تا سري به غرفه دانشجويان خارجي بزنيم و ضمن بازديد از غرفههاي آنها دقايقي هرچند كوتاه را با برخي از اين دانشجويان همصحبت شويم. دانشجوياني كه در صحبتهايشان بي توجهي از سوي دانشجويان ايراني و زبان را از بزرگترين گلهمنديهاي خود از دانشگاههاي ايران عنوان ميكردند.
غرفه ويژه دانشجويان خارجي در ميان ساير دستاوردهاي موجود در نمايشگاه جامع دستاوردهاي وزارت علوم براي بازديد كنندگان تازگي داشت و در واقع ايجاد اين غرفه ميتواند نشاندهنده اين باشد كه ايران علاوه بر نمايش اقتدار علمي خود براي ارتباطات بينالمللي و حضور دانشجويان خارجي در دانشگاههاي كشور اهميت قائل است.
«محمدعلي الحمد» سوريهاي دانشجوي رشته معماري از دانشگاه شهيد بهشتي است، در ميان دستاوردهاي سنتي چيده شده از كشورش شمشيري خودنمايي ميكرد كه به شمشير دمشقي معروف بود...
وقتي درباره بهترين ويژگي ايرانيها از او سوال ميكنيم كمي مكث ميكند و با هيجان ميگويد قورمه سبزي!! خندهمان ميگيرد و هنگامي كه منظورمان را از اين سوال برايش توضيح ميدهيم ميگويد ايرانيها مهربانند.
اين دانشجوي سوريهاي همچنين درباره رفتار دانشجويان ايراني معتقد است كه برخي دانشجويان به نحوي رفتار ميكنند كه احساس غريبگي ميكنيم.
بوي كوپه لبناني «مريم نصدار» فضاي اطراف غرفه دانشجويان خارجي را پر كرده است، وي دانشجوي بورسيه رشته كارشناسي ارشد مديريت است و سطح علمي دانشگاههاي ايران را خوب ارزيابي ميكند.
او كه تنها از نظر ارتباط و تعامل با دانشجويان ايراني مشكل دارد دراين باره ميگويد بنويسيد كه ايرانيها ما را تحويل بگيرند.
كمي آنطرفتر «اسراء دوغان» دانشجوي رشته دكتراي تاريخ دانشگاه تهران كه روسري سبز رنگي را به حالت زيبايي به سر دارد در غرفه دانشجويان تركيه نشسته است. كتابها و مقالات زيادي راجع به حج ايرانيان نوشته است كه تك تك آنها را نشانمان ميدهد. آخرين كتاب چاپ شدهاش در ايران «تاريخ حج گذاري ايرانيان» نام داشت. وي ميگويد كه درباره حج ايرانيان بسيار تحقيق كردهام و 4 ماه آينده براي كنفرانس حج گذاري به بغداد ميروم. كشور ايران را از نظر علم تاريخ و ادبيات غني ميخواند و مهمترين ويژگي اخلاقي ايرانيان را علم دوستي عنوان ميكند.
اين دانشجوي تركيهاي همچنين از اينكه ايرانيها كارهايشان را كمي آرام انجام ميدهند گلهمند است و ميگويد: دانشجويان ايراني براي انجام پروژههايشان خيلي طولاني عمل ميكنند.
وي ادامه ميدهد در دانشگاههاي تركيه ما مشكلاتي داريم، چراكه آنها ميگويند روسريهايتان را درآوريد و وارد دانشگاه شويد. اما من مسلمانم و اين رفتار دانشگاههاي تركيه را دوست ندارم.
«احمد هريسي» دانشجوي سياهپوست سوماليايي دانشجوي دانشگاه علوم پزشكي تهران است و عاشق برنج شمال ميباشد. وي سرگرم نشان دادن اجزاي تير و كمان به بازديدكنندگان است كه به سراغش ميرويم. وقتي درباره دانشگاههاي ايران و ارتباطش با دانشجويان ميپرسيم ميگويد ايرانيها با دانشجويان خارجيها ارتباط مناسبي ندارند و دانشجويان ايراني بيشتر با خودشان هم صحبت هستند.
وي همچنين ميگويد: زنهاي ايراني خيلي مهربان و خوب هستند و ميخواهم با يك دختر ايراني ازدواج كنم...!
«محمد النور» افغاني مستقر در غرفه دانشجويان افغاني تنها مشكل فعلي دانشگاههاي ايران را بسته شدن راه كنكور براي دانشجويان افغاني بيان ميكند و ميگويد حداقل با اين اقدام كمي شرايط پذيرش دانشجويان افغاني در ايران تسهيل شود چراكه در حال حاضر شرايط سختگيرانه است به عنوان نمونه براي پذيرش در دانشگاههاي ايران بايد پاسپورت داشته باشي اما بسياري از ما افغانيها به دليل اينكه در كشور ايران به دنيا آمدهايم پاسپورت نداريم.
«زهرامهدي» عماني دانشجوي ترم سه رشته حقوق دانشگاه شهيد بهشتي عمدهترين مشكل خود را در دانشگاههاي ايران زبان عنوان ميكند و ميگويد متاسفانه ما همه مباحث درسي را به خوبي متوجه نميشويم و راه حلي نيز براي ما وجود ندارد، در زمان امتحان نيز گاها مفهوم سوالات را نميفهمم و نميتوانم به تمام سوالات برگه امتحاني پاسخ دهيم.
به گزارش ايسنا، سيد مهدي حسيني مشاور مدير كل دانشجويان داخل وزارت علوم كه مسئول غرفه دانشجويان خارجي است، اظهار ميكند: در حال حاضر كشور ايران از80 كشور دنيا داوطلب پذيرش دانشجو دارد اما در اين نمايشگاه با توجه به فضاي محدود و مشغله دانشجويان به دليل نزديكي با فصل امتحانات، از دانشجويان خارجي به طور داوطلبانه خواستيم كه دستاوردهاي خود را به معرض نمايش بگذارند كه در حال حاضر از 15 كشور در اين غرفه حضور دارند.
مشاور مدير كل دانشجويان داخل وزارت علوم در خاتمه خاطر نشان كرد: شكستن آپارتايد علمي جهان توسط ايرانيان باعث شده است كه كشور ايران نه تنها به علاقمندان به تحصيل در كشور خود بلكه در جهت صدور و توليد علم پيشتاز باشند.
گفتني است نمايشگاه جامع دستاوردهاي وزارت علوم از روز يكشنبه اول دي ماه در محل مصلي امام خميني(ره) برپا شده و برگزاري آن تا پنجشنبه 5 دي ادامه دارد.
١٦:٢٧ ٠٣/١٠/١٣٨٧