١١:٠٨ ٠٣/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
كبگانيان درگفت‌و‌گوباايسناخبرداد:
برنامه گسترده معاونت پژوهشي براي ساماندهي پايان‌نامه‌ها
جلوگيري ازتكراري بودن پايان‌نامه‌هاورساله‌ها درسطح كشوري وجهاني

معاون پژوهشي وزير علوم،‌ تحقيقات و فن‌آوري با اشاره به واگذاري مسئوليت نظارت بر پايان‌نامه‌هاي دانشجويان تحصيلات تكميلي در مراحل مختلف به معاونت پژوهشي دانشگاه‌ها از برنامه‌ريزي معاونت براي ساماندهي رساله‌ها و پايان‌نامه‌هاي دانشجويي كشور در ابعاد مختلف خبر داد.
دكتر منصور كبگانيان در خصوص واگذاري نظارت پايان نامه‌هاي دانشجويي به معاونت پژوهشي اظهار كرد: از نظر ما اين امر بديهي بود، و خوشبختانه به تفاهم‌هايي رسيديم كه مسووليت اين بخش به معاونت پژوهشي محول شود.
وي در خصوص بحث پايان نامه‌هاي تكراري و نظارت كم اساتيد، توضيح داد: اين موضوع يكي از ابعاد ساماندهي است كه در تمام ابعاد مرتبط با تدوين و ارائه پايان نامه‌هاي دانشجويان دكتري و كارشناسي ارشد جزو برنامه‌هاي كلان معاونت پژوهشي قرار دارد.
دكتر كبگانيان خاطرنشان كرد: از جمله برنامه‌هاي معاونت در اين زمينه، ثبت پايان نامه ها به صورت ديجيتالي و شفاف سازي فعاليت‌هاي اين بخش است به طوري كه داوران مي‌توانند قبل از ورود به جلسه دفاع موضوعات پايان نامه‌ها را بررسي كنند كه در سطح كارشناسي ارشد حداقل در ايران و در سطح دكتري در سطح جهان تكراري نباشند.
وي در عين حال، بحث انتخاب استاد راهنما را نيز بسيار مهم دانست و اظهار كرد: علاوه بر انتخاب استاد راهنما، تركيب و شكل برگزاري دفاع پروپوزال نيز مساله‌اي بسيار جدي است كه در حال حاضر روي اين مساله در حال كار هستيم.
معاون پژوهشي وزير علوم در ادامه در خصوص روند اختصاص بودجه ارزي تجهيزات دانشگاه‌ها به ايسنا گفت: خوشبختانه در آخرين گردهمايي كه روساي دانشگاهها و پژوهشگاههاي كشور با رييس جمهوري دانستند، تمامي مشكلات و تنگناهاي آنها مطرح شد و رييس جمهور قول مساعدت داده و تاكيد كرد كه در بودجه سال 88 مساله تجهيزات ارزي حتما لحاظ خواهد شد، و البته مطمئنم كه تا پايان سال جاري تحركات مثبتي را در اين زمينه شاهد خواهيم بود.
وي با اعلام اين كه سهم وزارت علوم،‌ تحقيقات و فن‌آوري از اين بودجه بالغ بر 280 ميليارد تومان است، عنوان كرد: اين سهم بخش بسيار كوچكي از نيازهاي ما را بر طرف مي‌كند و ما در حال حاضر به دنبال اين هستيم كه بلافاصله از منابع مختلف داخلي مثل منابع ارزي آن تكميل كنيم،‌ زيرا در حوزه وزارت علوم،‌ تحقيقات و فن‌آوري زيرساختها نياز به تحول اساسي دارند و با تنها رشته‌هاي علوم پزشكي - مجموعه تحت پوشش وزارت بهداشت - قابل مقايسه نيست.
معاون پژوهشي وزير علوم در ادامه در خصوص حمايت از دانشجويان دكتري نيز تاكيد كرد: اين كار به صورت حقوق دادن به دانشجويان دكتري چندان عملي نيست. دانشجويان دكتري خود به خود توليد علم مي‌كنند و در ازاي موفقيت دانشجو در پيشرفت كار پايان نامه در قالب دستيار پژوهشي كارهايي انجام مي‌شود.
وي بيان كرد: به علت اين كه اين آيين‌نامه در ابتدا كلي بود، مقداري از تعهدي كه داشتيم عقب افتاديم تا به اين تفاهم برسيم.
تبصره‌اي به اين آيين‌نامه اضافه شد كه نظارت به اين موضوع طي شيوه نامه‌اي توسط معاونت پژوهشي وزارت علوم،‌ تحقيقات و فن‌آوري ابلاغ شود.
كبگانيان در پايان با اعلام آمادگي در ابلاغ شيوه نامه به معاونان پژوهشي دانشگاه‌ها ادامه داد: اميدواريم اين كار به درستي انجام شود و اين طور نباشد كه كارها به شكل صوري بوده و با توجه به بودجه‌اي كه اختصاص داده شده، خروجي وجود نداشته باشد. 

١٦:٢٧ ٠٣/١٠/١٣٨٧
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد