معاون پژوهشي دانشگاه صنعتي اصفهان خبر داد:
تاسيس سه پژوهشكده جديد در دانشگاه
معاون پژوهشي دانشگاه صنعتي اصفهان از تاسيس سه پژوهشكده خشكسالي، حمل ونقل و انرژي الكتريكي در دانشگاه در آينده نزديك خبر داد.
دكتر قاضي عسگر، معاون پژوهشي دانشگاه صنعتي اصفهان در گفتوگو با خبرنگار پژوهشي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) در خصوص دستاوردهاي معاونت پژوهشي اين دانشگاه در 30 سال پس از انقلاب اسلامي بيان كرد: رشد پژوهش در دانشگاهها بعد از انقلاب اسلامي شروع شد و يكي از دستاوردهاي اين انقلاب پرشكوه، اعتماد به نفس و رشد پژوهش در دانشگاهها بود. البته قبل از انقلاب هم برخي از دانشگاهها از جمله دانشگاه تهران و صنعتي شريف درگير پژوهش بودهاند، ولي گسترش پژوهش در دانشگاهها عمدتا با اخذ دانشجويان تحصيلات تكميلي و پس از بازگشايي دانشگاهها پس از انقلاب فرهنگي شروع شد.
وي افزود: نقطه عطف اين فعاليتها حدود 15سال پيش بوده است. در دانشگاه صنعتي اصفهان، عليرغم فعاليتهاي پژوهشي محدودي كه بعد از انقلاب بوده، كار پژوهشي براي نخستين بار در دانشكده كشاورزي و در سالهاي 1363 و 1364 در دانشكدههاي ديگر شروع شده است.
قاضي عسگر با بيان اينكه قبل از شروع تحصيلات تكميلي، بعضي از اساتيد شخصا كار پژوهشي انجام ميدادند، عنوان كرد: پس از اين دوره فعاليتهاي پژوهشي اساتيد عمدتا همراه با دانشجويان بوده است و اگر از منظر چاپ مقالات در دانشگاهها توجه كنيم، نسبتا رشد خوبي داشته كه اين امر به وضوح در دانشگاههاي برتر يا دانشگاههاي پژوهش محور نمايان است.
وي با بيان اينكه در دنيا دو دسته دانشگاههاي آموزش محور و پژوهش محور وجود دارد، اظهار كرد: دانشگاههاي آموزش محور فقط فعاليت آموزشي انجام ميدهند ولي دانشگاههاي پژوهش محور محلي براي توسعه پژوهش و فنآوري در كشورها هستند كه البته انتظار هم نميرود كه همه دانشگاهها از نوع پژوهش محور باشند.
معاون پژوهشي دانشگاه صنعتي اصفهان تصريح كرد: در ايران چنين تقسيمبندي وجود ندارد و حدود چند سالي است كه اين تقسيمبندي تحت عنوان دانشگاههاي برتر و ساير دانشگاهها شروع شده كه در سال گذشته، هفت دانشگاه و در سال جاري 10 دانشگاه به عنوان دانشگاههاي برتر معرفي شدند كه خوشبختانه دانشگاه صنعتي اصفهان در هر دو سال، عضوي از اين مجموع بوده است.
وي با اظهار اينكه اين دانشگاه علاوه بر پژوهش، در بحث توسعه فنآوري نيز درگير است، خاطرنشان كرد: ما در سال 2008، حدود 40 درصد رشد در تعداد مقالات ISI داريم. البته صرف تعداد مقالات ISI ارزش نيست هر چند كه به لحاظ علمي ميتواند بنيه علمي دانشگاه را نشان بدهد ولي ما علاوه بر افزايش تعداد مقالات، توانستيم كيفيت مقالات وتعداد ارجاعات به اين مقالات را افزايش دهيم.
وي با اظهار اينكه دانشگاه صنعتي اصفهان پيشتاز افزايش كيفيت مقالات در كشور بوده است، تصريح كرد: ما تعداد ارجاع به مقالات را نيز به عنوان يك ارزش مطرح كرديم و محققان و اعضاي هيات علمي كه مقالات آنها در سطح ملي و بينالمللي مورد استفاده قرار ميگرفت را تشويق كرديم كه همين امر باعث رشد كيفيت كار شد.
دكتر قاضي عسگر بيان كرد: امروز ديگر به چاپ مقالات توسط همكارانمان در بهترين مجلات دنيا قانع نيستيم و تاكيد داريم در كنار آن مشكلات جامعه را نيز حل كرده و توسعه فنآوري داشته باشيم.
وي با اشاره به رشد مناسب فنآوري و توليد علم بعد از انقلاب اسلامي، اذعان كرد: به اعتقاد من اين رشد همچنان به حد مطلوب نبوده است و اگر جنبههاي مديريتي مورد توجه قرار گرفته و بهتر برنامهريزي شود، قطعا شاهد رشد بهتري خواهيم بود كه البته اين مساله بستگي به توانمنديهاي موجود در دانشگاهها دارد.
وي در خصوص دستاوردهاي حوزه پژوهشي دانشگاه صنعتي اصفهان تصريح كرد: خوشبختانه ما توانستيم بودجه مناسبي را در منابع علمي و الكترونيكي مورد نياز همكاران تخصيص دهيم تا همكاران از طريق اينترنت و بانكهاي اطلاعاتي الكترونيكي منابع علمي مورد نيازشان را تامين كنند.
معاون پژوهشي دانشگاه صنعتي اصفهان با ابراز اين عقيده كه اين سطح از دسترسي به اطلاعات حتي در بعضي از كشورهاي پيشرفته نيز امكانپذير نيست، خاطرنشان كرد: در حال حاضر پنج پژوهشكده از نوع دوم به صورت فعال در دانشگاه موجود است كه فعالترين آنها پژوهشكده ارتباطات و فنآوري اطلاعات ميباشد. اين پژوهشكده يكي از افتخارات كشور است و ميتواند در سطح مباحث علمي اوليه تا ارايه محصول قابل تجاريسازي در زمينه ارتباطات و رادار كار كند.
وي ادامه داد: پژوهشكدههاي علوم و تكنولوژي زير دريا، نانوتكنولوژي و بيوتكنولوژي از جمله پژوهشكدههاي جديد هستند.
قاضي عسگر افزود: ما همچنين درصدد تاسيس سه پژوهشكده جديد خشكسالي، حمل و نقل و پژوهشكده انرژي الكتريكي هستيم.
وي در گفتوگو با ايسنا خاطرنشان كرد: خوشبختانه دانشگاه صنعتي اصفهان توانسته است تعداد دانشجويان تحصيلات تكميلي را افزايش دهد كه دركنار آن فعاليتهاي پژوهشي همكاران نيز گسترش پيدا ميكند.
١٤:٣٢ ١٤/١١/١٣٨٧