٠٢:٢٥ ٠١/٠٢/١٤٠٤
اخبار ديگر رسانه ها
/يافته‌هاي محققان ايراني، راهي نو در درمان اسکيزوفرنيا/
محققان ايراني موفق به كشف تاثير داروي «سلکوکسيب» در درمان اسكيزوفرنيا شدند

پژوهشگران ايراني موفق به شناسايي تاثير داروي ضد التهابي «سلکوکسيب» به عنوان درمان كمكي در بيماران مبتلا به اسكيزوفرنيا شدند كه مي‌تواند گامي نو در درمان مبتلايان به اين بيماري باشد.
دکتر شاهين آخوندزاده، معاون پژوهشي دانشکده پزشکي دانشگاه علوم پزشکي تهران و مجري اين طرح در گفت‌وگو با خبرنگار پژوهشي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) در دانشگاه اظهار کرد: استفاده از داروي ضد التهابي «سلکوکسيب» نسبت به ساير داروهاي موجود، در درمان بيماران اسکيزوفرنيا موثرتر است.
وي خاطرنشان كرد: اسکيزوفرني يکي از بيماري هايي است که درمان روشني ندارد، اسکيزوفرني يکي از اختلالات روان‌شناسي است و چون در سنين جواني آغاز مي‌شود مي‌تواند يک عمر بار شديدي را بر روي خانواده و جامعه ايجاد کند.
آخوندزاده تصريح كرد: متأسفانه حدود 40 درصد از بيماران به درمان جواب نمي‌دهند و در اين راستا يافتن درمان‌هاي جديد دارويي موثر در صدر فعاليت هاي محققان قرار دارد.
وي افزود: اگرچه در اوايل دهه 90 ميلادي انقلابي در روان‌پزشکي ايجاد شد که در حقيقت معرفي داروهاي Atypical antipsychotic (ضد افسردگي معمول) براي درمان دارويي اين بيماران بود ولي يک درمان موثر و ايده آل نبود چرا که اين داروها عوارض زيادي دارند و بر روي حافظه، يادگيري و تکلم بيماران تأثير منفي مي گذارند.
معاون پزشکي دانشکده پزشکي دانشگاه علوم پزشکي تهران در ادامه بيان کرد: بعضاً عوامل دارويي که التهاب را کاهش مي‌دهند مي‌توانند تأثير مثبتي در درمان اسکيزوفرني داشته باشند.
آخوندزاده درباره طرح خود گفت: هدف از اين تحقيق ارزيابي تاثير داروي ضد التهاب «سلکوکسيب» به عنوان عامل كمكي در درمان اسكيزوفرني مزمن بوده كه در قالب يك كارآزمايي 8 هفته‌ يي دو سو كور با كنترل دارونما انجام شده كه نتيجه اين مطالعه پيشنهاد مي‌كند كه سلكوسيب ممكن است يك عامل موثر در درمان بيماران مبتلا به اسكيزوفرني مزمن باشد .
برگزيده رتبه دوم چهاردهمين جشنواره تحقيقاتي رازي در گروه علوم باليني تصريح کرد: البته كاربرد گسترده باليني اين دارو، نيازمند كارآزمايي‌هاي بزرگتري است و بايد برآيندي در سطح جهان در مورد اين طرح انجام شود تا ميزان كارايي آن دقيقا مشخص شود ولي به عنوان يک کار اوليه، نتايج بسيار اطمينان بخش بوده است.
وي در گفت‌و‌گو با ايسنا اضافه کرد: اين طرح در سال 2006 در مجلات معتبر دنيا چاپ شد و اين طرح را روي افسردگي و اوتيسم که در قديم به نام اسکيزوفرني کودکان شناخته مي‌شد نيز انجام داديم و در دنيا اولين گروهي هستيم که اين طرح را در خصوص اوتيسم اجرا مي‌کنيم.
گفتني است، بخشي از نتايج طرح ارزيابي تأثير داروهاي ضد التهابي بر بيماري اسکيزوفرني كه با همكاري دکتر شاهين آخوندزاده و دکتر مريم طباطبايي از اعضاي هيأت علمي دانشگاه علوم پزشکي تهران در بيمارستان روزبه انجام شده، تابستان گذشته در کنگره روان‌شناسي در مونيخ آلمان نيز ارائه شده است.

٠٩:٠٤ ٢٣/١١/١٣٨٧
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد