با كمك فنآوري نانو
وسيله تبديل CO2 به سوخت در حضور نور خورشيد ابداع شد
دانشمندان با بهرهگيري از فنآوري نانو موفق به ابداع يك وسيله خورشيدي شدهاند كه قادر است گاز دي اكسيد كربن را به سوخت تبديل كند.
به گزارش سرويس «علمي» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، اين وسيله كه انرژي آن فقط از نور طبيعي خورشيد تامين ميشود، مجموعهاي از نانو لولههاي كربني است كه ميتواند تركيبي از دي اكسيد كربن و بخار آب را به مقادير غير قابل پيشبيني از گاز طبيعي تبديل كند.
اين وسيله شيوهاي جديد براي گرفتن دي اكسيد كربن از اتمسفر و تبديل آن به سوخت يا ساير مواد شيميايي ارائه ميكند.
كرايج گريمز، استاد دانشگاه ايالتي پنسيلوانيا كه سرپرستي تيم پژوهشي در اين تحقيق را بر عهده داشته است، خاطر نشان كرد: با استفاده از اين وسيله جديد ميتوان از ميزان انتشارات گازهاي گلخانهاي حاصل از احتراق سوختهاي فسيلي كه سبب افزايش گرماي جهاني شده است، كاست.
وي در توضيح مزيت اين ابزار جديد نسبت به تكنيكهاي قبلي، گفت: هر چند ساير گروههاي تحقيقاتي روشهايي را براي تبديل دي اكسيد كربن به تركيبات آلي مانند متان ابداع كرده اند، اما آنها اغلب از نانوذرات دي اكسيد تيتانيوم به عنوان كاتاليزور استفاده ميكنند كه براي قدرت بخشيدن به واكنشهاي آن به نور فرابنفش نياز است، اما مزيت وسيله ابداعي آن است كه به راحتي با نور طبيعي خورشيد ميتوان از قابليت آن در تبديل CO2 به سوخت بهرهمند شد.
١٦:٠١ ٠٤/١٢/١٣٨٧