٠٦:٢٨ ٠٣/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
معاون تحقيقات و فن‌اوري وزير بهداشت خبر داد:
صعود ايران به رتبه بيست و سوم تحقيقات علوم پزشكي جهان
خودكفايي كشور در توليد 45 درصد مواد اوليه دارويي

معاون تحقيقات و فن‌اوري وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي، پيش‌بيني كرد كه كشورمان در حوزه پژوهش‌هاي علوم پزشكي در سال 2008 به رتبه بيست و سوم جهان دست يافته است.
به گزارش خبرنگار «پژوهشي» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دكتر واسعي در نخستين همايش علمي ــ پژوهشي درآمدي بر كارنامه نظام جمهوري اسلامي درباره كارنامه نظام در حوزه بهداشت، درمان و آموزش پزشكي، گفت: مهمترين اقدام انجام شده پس از انقلاب اسلامي در سيستم بهداشتي كشور تاسيس واحدهاي كوچكي به نام «خانه‌هاي بهداشت» در سطح روستاها براي ارائه خدمات و جمع‌آوري اطلاعات سلامت مردم بوده است كه با اجراي اين طرح در حال حاضر حدود 17 ميليون نفر در سال دسترسي كامل به پزشك و ماما دارند، ‌در صورتي كه اين ميزان دسترسي در زمان قبل از انقلاب متصور نبوده است.
وي اظهار كرد: پوشش 95 درصدي واكسيناسيون در كشور، ريشه‌كني بيماري فلج اطفال و حذف تقريبي بيماري سرخجه و سرخك از ديگر دستاوردهاي حوزه بهداشت و سلامت پس از انقلاب اسلامي است كه عمده آن به واسطه ايجاد خانه‌هاي بهداشت به دست آمده است.
معاون تحقيقات وزير بهداشت، درباره دستاوردهاي 30 ساله‌ انقلاب اسلامي در حوزه درمان گفت: برخلاف دوران قبل از انقلاب، اعزام به خارج بيماران براي مداوا بسيار به ندرت انجام مي‌شود، چرا كه تمام تخصص‌ها و فوق تخصص‌ها به صورت مطلوب در كشور وجود دارد.همچنين در حال حاضر مراكز جراحي قلب در 20 استان كشور به صورت فعال خدمات ارائه مي‌كنند و مجموع مراكز اورژانس از 20 مورد به يكهزار و 600 مركز در سال جاري افزايش پيدا كرده است.
وي با اشاره به سهم 97 درصدي توليدات دارويي داخلي در بازار دارو، خاطر نشان كرد: اين ميزان قبل از انقلاب تنها 25 درصد بوده است و توليد مواد اوليه و صادرات دارويي در كشور وجود نداشت در حالي كه هم اكنون 45 درصد توليد مواد اوليه و فرمولاسيون دارويي در داخل كشور انجام مي‌شود و صادرات دارويي 70 ميليون دلار در سال براي كشور ارز آوري دارد.
واسعي در ادامه با اشاره به نتايج فعاليتهاي پژوهشي پس از انقلاب اسلامي عنوان كرد: توليدات پژوهشي ما طي 10 سال اخير 10 برابر شده و بر اساس آن كشور ما در سال 2007 از حيث ميزان فعاليتهاي پژوهشي رتبه 27 دنيا را كسب كرده و پيش‌بيني مي‌كنيم كه اين رتبه امسال به 23 برسد.
وي ادامه داد: رشد مراكز تحقيقاتي علوم پزشكي از سه به 203 مركز و رشد مجله‌هاي تخصصي پزشكي از شش به 142 مجله از پيشرفتهاي ديگر حوزه پژوهش علوم پزشكي است.
معاون تحقيقات وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي در پايان با طراحي چشم اندازها و چارچوبهاي علوم پزشكي در آينده گفت: فعاليتهاي ما در اين حوزه‌ بايد به نحوي باشد كه چارچوب‌هاي اساسي علم و فن‌آوري پزشكي را اعم از دستگاهها، مواد و روشهاي تشخيصي و درماني را خودمان توليد كنيم و بتوانيم سهم توليد علم خود در دنيا را افزايش دهيم.

١٠:٤٥ ١٣/١٢/١٣٨٧
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد