٠٦:٠٥ ٠٣/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
دكتر خيام نكويي در ايسنا خبر داد:
موفقيت محققان بيوتكنولوژي ايران در توليد سيب زميني تراريخته مقاوم به بيد

رييس پژوهشكده بيوتكنولوژي كشاورزي وزارت جهاد كشاورزي از موفقيت محققان اين پژوهشكده در توليد سيب زميني تراريخته مقاوم به بيد سيب زميني با استفاده از فن‌آوري مهندسي ژنتيک خبر داد كه مي‌تواند ضمن کاهش مصرف سموم شيميايي، خسارات زيست محيطي و بهداشتي ناشي از آن را به حداقل برساند.
دكتر سيد مجتبي خيام نكويي، روز سه‌شنبه در بازديد از خبرگزاري دانشجويان ايران در گفت‌و‌گو با سرويس پژوهشي ايسنا اظهار كرد: سيب زميني تراريخته مقاوم به بيد دستاوردي جديد از فعاليتهاي تحقيقاتي پژوهشکده بيوتکنولوژي کشاورزي است که در طول سه سال اخير تعريف و به مرحله اجرا در آمده و به جامعه علمي و کشاورزي كشور تقديم مي‌شود.
وي خاطرنشان كرد: بيد سيب‌زميني يكي از مهمترين آفات سيب‌زميني در دنيا و از جمله ايران است. لاروهاي اين آفت با آلوده سازي و تغذيه از بوته ها و غده هاي سيب زميني در مزارع و انبار، ميزان محصول را هم از نظر کمي و هم کيفي به شدت کاهش مي دهد. متأسفانه، اين آفت امروزه اکثر مناطق توليد سيب زميني ايران را آلوده کرده و خسارات فراواني - بيش از 16درصد - را باعث شده است.
رييس پژوهشكده بيوتكنولوژي كشاورزي تصريح كرد: از آنجا که اصلاح ارقام سيب‌زميني مقاوم به بيد سيب‌زميني با روش‌هاي سنتي چندان موفقيت آميز نبوده است به همين دليل يکي از بهترين راههاي مبارزه بر عليه اين آفت، استفاده از روشهاي بيوتکنولوژي و مهندسي ژنتيک و توليد گياهان تراريخته است. در اين دستاورد تحقيقاتي، يکي از ژنهاي مقاومت به اين آفت با استفاده از روشهاي مهندسي ژنتيک وارد يکي از ارقام مهم زراعي سيب زميني شده است.
به گفته دكتر خيام نكويي، آزمايشهاي گلخانه‌يي نشان داده که اين گياهان مقاومت بسيار بالايي (در حدود100 درصد) به آفت از خود نشان مي دهند. با توجه به اينکه روش مرسوم براي کنترل اين آفت در مزارع سيب زميني ايران استفاده از سموم شيميايي مي باشد، استفاده قانونمند از اين محصول جديد خواهد توانست ضمن کاهش مصرف سموم شيميايي، موجبات کاهش خسارات زيست محيطي و بهداشتي ناشي از مصرف سموم شيميايي را به حداقل برساند.
وي در پايان ابراز اميدواري كرد كه پس از انجام آزمايشهاي نهائي مربوط به جنبه هاي ايمني زيستي اين محصول و کسب مجوزهاي لازم و بر اساس قانون ايمني زيستي بتوان از مزاياي اين محصول در عرصه کشاورزي كشور بهره مند شد.

٠٧:٤٦ ١٤/١٢/١٣٨٧
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد