٠٦:٣٩ ٠٣/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
معاون پژوهشي پژوهشگاه مهندسي ژنتيك:
فاز دوم پژوهشگاه آماده افتتاح است
پيشرفت در فن‌آوري‌هاي نوين مستلزم دسترسي به تجهيزات روز است

معاون پژوهشي پژوهشگاه ملي مهندسي ژنتيك با بيان اين كه فاز دوم پژوهشگاه آماده افتتاح است، گفت: اگر نتوانيم خود را به علم و تجهيزات روز مجهز كنيم و به دستگاهها و ساير منابع لازم دست يابيم، جهش علمي اتفاق نمي‌افتد و يا خيلي دير اتفاق مي‌افتد؛‌ بنابراين رشته‌هايي مثل نانوتكنولوژي،‌ بيوتكنولوژي و نياز به بروزرساني دستگاه‌ها دارند.
به گزارش سرويس پژوهشي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، دكتر سيد مهدي سيدي در حاشيه کارگاه آموزشي تجاري سازي و مالکيت معنوي در صنايع بيوتکنولوژي افزود: بزرگترين دستاورد پژوهشگاه اين بوده كه توانسته بيوتكنولوژي را به كشور معرفي كند.
وي تصريح كرد: وقتي علم در جامعه‌اي پيشرفت مي‌كند كه عامه مردم از آن علم تعريفي را ارائه دهند و در تمام دنيا نيز علمي كه قصد پيشرفت دارد بايد جامعه از آن علم اطلاع داشته و در ثاني به نفع و ضررهاي آن نيز آگاه باشند.
معاون پژوهشي پژوهشگاه ملي مهندسي ژنتيك با اشاره به اين كه دكتر محمدرضا نوري دلويي با سلسله گفتارهايي در اين رابطه توانست تا حد زيادي مهندسي ژنتيك را كه پايه بيوتكنولوژي و زيست شناسي مولكولي است، به جامعه معرفي كند، ادامه داد: هدف اين بود كه بتواند جامعه را با خود همراه كند و از اين طريق به افراد اطلاع داد كه اين علم، علم نافعي است و علمي است كه بايد به آن مجهز شويم.
وي تاكيد كرد: يكي از نقص‌هاي بزرگ كشور اين بود كه كمبود متخصص در اين زمينه وجود داشت، اما با تاسيس پژوهشگاه ملي مهندسي ژنتيك و زيست فن‌آوري و آماده كردن افراد متخصص در اين رشته، شاهد هستيم كه در حال حاضر در بعضي از دانشگاهها، فارغ‌التحصيلان همين پژوهشگاه به فعاليت مشغول هستند و پژوهشگاه به اين وسيله سعي كرده كه به جامعه خدمت كند، يعني كمبود متخصص را پوشش دهد و اين بخشي از دستاوردها است كه دستاورد كوچكي نيست.
سيدي، زيست شناسي مولكولي، بيوتكنولوژي و مهندسي ژنتيك را رشته‌هايي بسيار گران دانست و گفت: پژوهشگاه با كار بر روي چنين عرصه‌هايي اين ريسك را پذيرفت و طرحهاي پژوهشي كه در اينجا انجام شده بخشي از اين دستاوردها است.
وي در ادامه خاطر نشان كرد: اولين مساله اي كه در هر رشته مهم است، اين كه حمايت جامعه را به همراه داشته باشد كه متاسفانه در ايران زياد اين مساله وجود ندارد. يكي از دلايل اين مساله، نرفتن علم به سطوح مختلف جامعه است كه براي مثال با فرستادن سفيرهاي علمي مي‌توان آن را تا حدودي جبران كرد.
معاون پژوهشي پژوهشگاه ملي مهندسي ژنتيك، اضافه كرد: در اين پژوهشگاه چندين بخش مختلف وجود دارد كه به طور مستقل ولي هماهنگ با هم كار مي‌كنند و با وجود آزمايشگاه‌هاي متعدد و موضوعات تحقيقاتي مختلف مي‌توان گفت كه بيولوژي مولكولي همه اينها را به هم وصل مي‌كند.
وي به آماده افتتاح شدن فاز دوم پژوهشگاه اشاره كرد و افزود: فاز دو پژوهشگاه ملي مهندسي ژنتيك و زيست فن‌آوري شامل كتابخانه و آزمايشگاهها است.
وي خاطر نشان كرد: هدف دانشگاههاي ما در گذشته بيشتر آموزش بوده تا پژوهش اما بعد از انقلاب اسلامي نگاه و رويكرد جدي‌تر در زمينه‌ پژوهش اتفاق افتاد، چرا كه ما براي پژوهش جوان هستيم؛ لذا دستاوردهاي پژوهشي كه انجام شده با وجود جوان بودن بسيار خوب بوده و مي‌تواند بهتر از اين هم باشد، در نتيجه بايد استعدادها را شناخته و به آنها توجه ويژه اي داشته باشيم و بتوانيم دغدغه‌هاي اعضاي هيات علمي را تا حد ممكن به دغدغه‌ علمي تبديل كنيم.

٠٧:٤٦ ١٤/١٢/١٣٨٧
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد