٠٥:٥٧ ٠٣/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
اميدهاي تازه در درمان تومورهاي مغزي با فن‌آوري ‌نانو

محققان مرکز سرطان‌شناسي UC Davis، از کشف مولکول جديدي خبر داده‌اند که سرطان بسيار خطرناک Glioblastoma را هدف‌گيري مي‌کند.
به گزارش سرويس فن‌اوري خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، اين يافته اميدهاي تازه‌اي را براي درمان مؤثرتر اين سرطان‌ مغزي زنده کرده ‌است.
گليوبلاستوما يکي از مشهورترين و کشنده‌ترين نوع تومورهاي مغزي در بزرگسالان هستند که اشکال نامنظمي دارد و سريعاً به بافت‌هاي مجاور حمله‌ور مي‌شوند. همين امر درمان و مبارزه با اين سرطان را بسيار مشکل كرده‌است.
كيت لم، مدير بخش هماتولوژي و انکولوژي US Davis و نويسنده مقاله، مي‌گويد:«اغلب بيماران مبتلا به اين نوع سرطان تحت شيمي‌درماني و تشعشع قرار مي‌گيرند و متأسفانه اغلب آنها بيش از يک ‌سال زنده نمي‌مانند.»
به همين دليل او و همکارانش در جستجوي مولکولي‌هاي جديدي بودند که قابل تزريق به جريان خون بيماران باشند و بتوانند غلظت‌هاي بالايي از راديونوکلئوتيدها را حمل کنند، همچنين مستقيماً به تومورهاي مغزي برساند، به‌ طوري كه به سلول‌هاي سالم نيز آسيب نرسد.
آنها طي اين تحقيق، مولکولي به نامLXY1 را يافتند که به ‌صورت بسيار اختصاصي به مولکول‌هاي سطح سلولي به نام آلفا 3 اينتگرين متصل مي‌شود. اين مولکول، در سلول‌هاي سرطاني به ميزان زيادي بيان مي‌شود.
با وارد كردن مولکولLXY1 نشان‌دار به درون سلول‌هاي پوست و مغز موش‌ها و تصويربرداري فلورسانس مادون قرمز مشخص شد که مولکول‌هاي مذکور ترجيحاً به سلول‌هاي گليوبلاستوماي انساني در هر دو منطقه(مغز و پوست) متصل شده‌اند.
اين مشاهده دانشمندان را بسيار اميدوار كرده که بتوانند درمان‌هاي تخصصي را به‌صورت هدف‌دار و در جهت درمان گليوبلاستوما به کار ببرند.
به گزارش ستاد ويژه توسعه فن‌آوري نانو، آنها در ادامه براي اتصال به LXY1 از روش‌هاي درماني قوي‌تري استفاده كرده‌اند كه شامل iodine-131(شکلي از راديونوکلئوتيدهاي متداول در درمان انواع سرطان) مي‌شود. همچنين از فن‌آوري‌ نانو در توليد نانوذره يا Smart bomb که بتواند داروهاي ضد سرطاني را حمل كند، استفاده کردند.
نتايج اين تحقيق در شماره‌ ژوئن مجله ‌European Journal of Nuclear Medicine and Molecular Imaging به چاپ رسيده است.

١٤:٤٧ ١٩/١٢/١٣٨٧
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد