٠٥:٣٧ ٠٣/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
لبخندي ايده‌آل، رهاورد نرم‌افزاري ايراني!
محققان ايراني موفق به طراحي نرم‌افزار پيشرفته «آناليز لبخند» شدند

پژوهشگران دانشكده دندانپزشكي دانشگاه علوم پزشكي تهران موفق به طراحي نرم افزار پيشرفته آناليز لبخند با قابليت بهبود طرح لبخند شدند.
به گزارش خبرنگار «پژوهشي» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، اولين و تنها نمونه موجود از چنين نرم‌افزاري كه مي‌تواند لبخندي ايده‌آل را به بيماران و متقاضيان هديه كند، تحت عنوان SMILE MESH در سال 1998 ساخته شده كه محدوديتهاي موجود در استفاده ازآن نظير هزينه بالا و عدم دسترسي به آن در كشور و نيز محدوديت در استفاده از ركوردهاي ديناميك در آن، پژوهشگران دانشگاه علوم پزشكي تهران را به طراحي و ارائه يك نرم‌افزار چند رسانه‌يي با قابليت پذيرش فتوگرافي و ويديوگرافي‌هاي بيماران سوق داده است.
به گفته دكتر رضوان رفعت‌جو، دانش‌آموخته دكتري ارتودانتيكس دانشگاه علوم پزشكي تهران، زيبايي صورت و به ويژه زيبايي و جذابيت لبخند به دليل نقش مهمي كه در اعتماد به نفس، تكامل شخصيت و برقراري ارتباط با ديگران دارد، يكي از اهداف مهم دندانپزشكي معاصر است. در اين راستا به منظور بهبود طرح لبخند، بايد «لبخند ژستيك» (POSED SMILE) به عنوان يك لبخند ارادي بدون فشار ايستا طبيعي و قابل تكرار ثبت شود. ركوردهايي كه امروزه براي مشاهده و ارزيابي لبخند مورد نياز است به دو گروه استاتيك (فتوگرافي) و ديناميك (ويديوگرافي) تقسيم مي‌شود. پس از ثبت لبخند، ركوردها بايد آناليز شوند.
استفاده روز افزون از رايانه‌ و فن‌اوري تصويربرداري ديجيتال در تشخيص و طرح درمان‌هاي دندانپزشكي سبب طراحي و پياده سازي نرم‌افزاري جهت آناليز دقيق و سريع لبخند شده تا با استفاده از نتايج آن لبخندي ايده‌آل به بيماران هديه شود.
به گفته محقق، نرم‌افزار ايراني «آناليز لبخند» كه با هدايت دكتر احمد سوداگر در قالب رساله دكتري وي طراحي شده مي‌تواند تصاوير پنج نماي متفاوت را بپذيرد و امكان تهيه تصوير از فيلم‌هاي تهيه شده از بيماران را نيز فراهم مي‌كند. در نتيجه پس از قرار دادن ركوردها در برنامه كاربر بايد نقاط و خطوطي را كه در قسمت راهنماي سيستم نمايش داده مي‌شود، بر روي آن ركوردهاي مشخص و مقياس صحيح را براي هر تصوير تعريف كند.
33 متغير مرتبط با لبخند توسط برنامه محاسبه و در صفحه گزارش‌ها نمايش داده مي‌شود. نتايج به دست آمده از آناليز لبخند مي‌تواند در تشخيص طرح درمان و ارزيابي نتايج درمان مورد استفاده قرار بگيرد.
قابليت تكرار پذيري محاسبات انجام شده در هر دو مورد عكس و فيلم به طور قابل ملاحظه‌اي بالا مي‌باشد.

٠٨:٣٤ ٢٠/١٢/١٣٨٧
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد