٠٥:٤٣ ٠٣/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
معاون پژوهشي مركز تحقيقات كشاورزي و منابع طبيعي زنجان:
ايستگاه تحقيقات زيتون طارم، مي تواند به مركز بين‌المللي توليد زيتون تبديل شود

معاون پژوهشي مركز تحقيقات كشاورزي و منابع طبيعي استان زنجان گفت: ايستگاه زيتون طارم در سطح كشور مقام نخست را داراست و براساس توانمندي‌هايي كه دارد مي تواند به يك مركز بين المللي توليد زيتون درسطح دنيا تبديل شود.
پرويز مرادي در گفت‌وگو با خبرنگار پژوهشي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) منطقه زنجان، اظهار داشت: در حال حاضر ايستگاه تحقيقات زيتون طارم داراي 40 هكتار مساحت و 200 ژنوتيپ زيتون است كه از كل كشور در اين مكان جمع آوري شده‌اند و همچنين 60 رقم زيتون از شش كشور اسپانيا، ايتاليا، آمريكا، اردن، سوريه و يونان در اين مركز وجود دارد.
وي ادامه داد: وزارت جهاد كشاورزي و دفتر كميسيون بين المللي زيتون (IOC) تاكيد دارند كه ژنوتيپ‌ها و ارقام ايراني زيتون در كنار هم جمع آوري شوند تا يك تحقيقات پايه بر روي آنها آغاز شود؛ بنابراين قسمتي از برنامه‌هاي آتي ما بر روي همين طرح خواهد بود.
معاون پژوهشي مركز تحقيقات كشاورزي و منابع طبيعي استان زنجان در خصوص بين المللي شدن اين مركز گفت: اگر بتوانيم به كمك سازمان جهاد كشاورزي مصوبه‌ بين المللي شدن اين مركز را اخذ كنيم قادر خواهيم بود با اعتبار، تجهيزات و نيروي انساني موجود و مورد نياز، دنيا را تامين كنيم و با اعتبار جهاني كه به اين ايستگاه اختصاص مي‌يابد مي‌توانيم تحقيقاتي را براي اولين بار در كشور و منطقه آغاز كنيم تا به يك نتيجه كاربردي براي تمام دنيا برسيم.
مرادي اظهار داشت: مركز تحقيقات كشاورزي ازسال 1359 با يك بخش اصلاح و تهيه نهال بذر آغاز به كار كرد و نهايتاً پس از 17 سال و در سال 76 چارت تشكيلاتي آن به تصويب رسيد. به موازات اين مركز، يك مركز تحقيقات منابع طبيعي و امور دام استان وجود داشت كه از سال 71 شروع به كار كرد كه ابتدا به عنوان يك ايستگاه بود كه نهايتاً در سال 79 به مركز تحقيقات منابع طبيعي و امور دام تبديل شد.
معاون پژوهشي مركز تحقيقات كشاورزي و منابع طبيعي زنجان افزود: در نهايت، اين دو مركز در سال 83 با هم ادغام شدند و اكنون نيز با چارت تشكيلاتي مصوب مركز تحقيقات كشاورزي و منابع طبيعي استان به فعاليت خود ادامه مي دهند.
وي درخصوص مشخصات اين مركز اعلام كرد: هشت بخش، سه ايستگاه و سه آزمايشگاه تحقيقاتي در اختيار داريم كه جمعاً 120 نفر پرسنل در آنها مشغول به كار مي باشند كه از اين تعداد، 18 نفر عضو هيأت علمي هستند. همچنين مابقي افراد، تكنسين، كارشناس و نيروي انساني اين مركز به شمار مي روند.
مرادي با بيان اين كه در سال جاري 131 فقره طرح در اين مركز اجرا شده است، گفت: مركز داراي بخش‌هاي تحقيقاتي شامل اصلاح و تهيه نهال، بذر، آبخيزداري، منابع طبيعي، آب وخاك، گياه پزشكي، اقتصادي- اجتماعي، بررسي مسائل روستاييان و واحد ثبت گواهي بذر است. علاوه بر اين از آن جا كه براي تحقيقات باغباني، مركزي وجود ندارد، فقط ايستگاه تحقيقاتي زيتون طارم را به عنوان يك بخش مجزا در نظر مي گيريم.

٠٩:٤١ ٢١/١٢/١٣٨٧
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد