٠١:٥٤ ٠٣/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
به همت پژوهشگران دانشگاه تبريز
روش جديدي براي كنترل امنيت سيستم‌هاي رايانه‌يي ارائه شد

پژوهشگران علوم كامپيوتر دانشگاه تبريز با ارائه روشي صوري براي توصيف و درست يابي تركيبي سيستم‌هاي نرم افزاري مبتني بر مولفه‌ها موفق به طراحي ابزاري شده‌اند كه به كارشناسان توسعه دهنده سيستم‌هاي نرم افزاري امكان مي‌دهد عملكرد يك سيستم بزرگ نرم افزاري را به صورت گرافيكي و بدون درگيري با معاني رياضي، توصيف كنند.
به گزارش سرويس پايان‌نامه خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، دكتر جابر كريم پور، نخستين دانش‌آموخته دكتري علوم كامپيوتر دانشگاه تبريز كه در تحقيقات رساله‌اش موفق به ارائه اين روش شده است، با بيان اين مطلب خاطرنشان كرد: ابزار تهيه شده با توجه به معاني، مدل‌ها و اثبات هاي رياضي، درستي توصيف كارشناسان رايانه را از نظر خاصيت امنيت بررسي مي‌كند و اگر در مواردي خطايي باشد آن را گزارش مي‌كند تا كارشناسان نسبت به رفع آن اقدام كنند و اگر سيستم از نظر خواص امنيتي به طور كامل درستي يابي شود به اين معني است كه درستي آن سيستم قبل از پياده سازي، آزمايش و استفاده، ‌به صورت رياضي ثابت شده است و نرم افزار حاصل از اين توصيف، درست كار خواهد كرد.
به گفته وي، در اين ابزار نرم افزاري، يك سيستم بزرگ به صورت مجموعه‌اي از اجزا يا مولفه‌ در نظر گرفته شده و براي هر مولفه و ارتباط آن با ساير مولفه‌ها و بالاخره براي عملكرد كل سيستم،‌يك مدل رياضي ساخته شده است.
كريم پور افزود: اين مدل رياضي، اثبات درستي سيستم را به صورت تركيبي فراهم مي‌كند، به طوري كه از درستي اجزاي سيستم، درستي كل سيستم نتيجه مي‌شود.
وي همچنين در جلسه دفاع از رساله خود با بيان اينكه برخي از سيستم‌هاي رايانه‌يي با جان و مال مردم سر و كار دارند، ‌افزود: از جمله اين سيستم‌ها كه به آنها سيستم‌هاي بحراني نيز مي‌گويند، مي‌توان به كنترل كننده‌هاي نيروگاه‌هاي هسته‌يي و دستگاه‌هاي راديولوژي، اشاره كرد كه نقص و با توقف اين سيستم‌ها خسارت جبران ناپذيري به بار مي‌آورد.
دانش آموخته دانشگاه تبريز با بيان اينكه يكي از روشهاي تضمين درستي اين سيستم‌ها، آزمايش آنان است افزود: به دليل بزرگي اين سيستم‌ها نمي‌شود تمامي جوانب آنها را آزمايش كرد و از طرفي آزمايش سيستم‌هاي حياتي مانند يك فضاپيما و يا يك دستگاه پزشكي امكان‌پذير نيست و بايستي قبل از پياده سازي از درستي عملكرد نرم افزار سيستم مطئمن باشيم كه بر اين اساس مساله اثبات درستي عملكرد نرم افزار اهميت بيشتري مي‌يابد.
گفتني است، كريم پور رساله دكتري خود را با راهنمايي دكتر آياز عيسي زاده از اساتيد گروه علوم كامپيوتر دانشكده علوم رياضي دانشگاه تبريز و با كمك اساتيد مشاور دكتر ميركمال ميرنيا از گروه رياضي كاربردي دانشكده علوم رياضي دانشگاه تبريز و دكتر سيد حسن ميريان از دانشكده مهندسي كامپيوتر دانشگاه صنعتي شريف انجام داده است.
به گفته وي، در راستاي تدوين اين رساله پژوهشي، 8 مقاله در مجلات خارجي چاپ و در كنفرانس‌هاي بين‌المللي ارايه شده است.

١٠:٢٦ ١٧/٠١/١٣٨٨
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد