مقابله با انتشار گازهاي گلخانهيي با استفاده از ژن جلبكهاي سبز!
دانشمندان با رمزگشايي ژنوم (نقشه ژنتيكي) دو زنجيره از جلبكهاي سبز توانستند به شيوه نويني براي كنترل و تنظيم انتشار گاز كربن دست پيدا كنند.
به گزارش سرويس «علمي» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در يك پژوهش جديد دانشمندان موفق شدند با اين روش روي ژنهايي متمركز شوند كه به آنها امكان ميدهد انتشار گاز كربن را مهار كرده و در نتيجه تعادل شيميايي اقيانوسها را حفظ كنند.
بر اساس اين تحقيق كه شرح آن در مجله ساينس به چاپ رسيده، توليدمثل اين زنجيره به عنوان يك منبع مهم از مواد غذايي دريايي و توانايي آن در مهار كردن و به دام انداختن كربن به اين معني است كه اين جلبك ميتواند روي بيثباتي دائمي كربن اعمال نفوذ كرده و در نتيجه روي تغييرات جوي و آب و هوايي تاثير بگذارد.
در اين پژوهش يك تيم بينالمللي از محققان دو نسخه جداگانه از ميكروارگانيسمها را نمونه برداري كردند كه يكي از كوچكترين آنها جلبك Eukaryotic نام دارد و داراي ساختار بسيار پيچيده مولكولي است.
يك نمونه ديگر نيز از جلبكهاي جنوب اقيانوسيه و نمونه سوم از انواع كانال مانش تهيه شده و مورد آزمايش قرار گرفت.
تجزيه و تحليلها نشان داد كه حدود 10 هزار ژن در هر زنجيره از ميكروارگانيسمها وجود دارد.
ميكروارگانيسمها دي اكسيد كربن، نور خورشيد آب و مواد مغذي را ميگيرند و اكسيژن و كربوهيدرات توليد ميكنند.
اين تحقيق در واقع تكميل كننده تحقيقات قبلي است كه در آنها پژوهشگران به دنبال شناسايي بازيگراني بودند كه بتوانند در تنظيم تصاعدات كربني نقش كليدي ايفا كنند تا از اين طريق مشكل گازهاي گلخانهيي در زمين حل شود.
٠٨:٢٧ ٢٤/٠١/١٣٨٨