٠٠:٣٥ ٠٣/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
با همكاري استاد ايراني دانشگاه «نورث‌ايسترن»
روش جديدي براي اصلاح ساختار سطحي نانوپليمرها ابداع شد

يک گروه تحقيقاتي متشکل از دانشمندان دانشگاه «نورث ‌ايسترن»، مؤسسه‌ علوم و فن‌آوري کره، دانشگاه ملي سئول و دانشگاه هاروارد موفق به ابداع روشي براي اصلاح ساختار سطحي پليمرهاي نانومقياس شدند.
به گزارش سرويس فن‌اوري خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، محققان با استفاده از اين روش موفق شدند براي نخستين بار به ‌منظور ايجاد الگوها و اشکال از پيش تعريف‌ شده، ساختار سطحي يک پلي‌ايميد (يک ماتريس پليمري فوق‌العاده مقاوم و پرمصرف در مهندسي ‌پزشکي است) را به‌ وسيله‌ تابش پرتو يوني متمرکز اصلاح کنند. اين الگوها کاربردهاي فراواني در علوم و پزشکي از جمله داروهاي ترميمي و قطعات الکترونيکي قابل کشش دارند.
دكتر اشکان وزيري، استاديار مهندسي مکانيک و صنايع دانشگاه نورث‌ايسترن و از محققان اصلي اين طرح در اين زمينه گفت: «هدف از اين تحقيق، دست‌يابي به روشي جديد براي اصلاح کنترل‌ شده سطوح پليمري است. درک اثر عوامل مختلف بر روي ويژگي‌هاي پرتو يوني، به ايجاد الگوهاي کنترل ‌شده براي کاربردهاي ويژه کمک مي‌کند.»
اين محققان با تنظيم شاخص‌هايي همچون زاويه‌ برخورد، شدت جريان و ولتاژ شتاب‌دهنده‌ پرتو يوني، موفق به ايجاد الگوهاي سطحي يک ‌بعدي و دوبعدي مختلف بر روي پلي‌ايميد شدند. تغيير اين شاخص‌ها به ايجاد ساختارهاي سطحي با شکل، اندازه، موقعيت مکاني و توزيع متفاوت منجر مي‌شود.
اين گروه تحقيقاتي با به ‌کارگيري يک روش الگودهي بدون حفاظ، کار خود را توسعه داده‌اند؛ بدين معني که مشابه کنترل تابش اشعه از خورشيد به‌وسيله‌ قطعات شيشه‌يي خاکستري ‌رنگ با درجات متفاوت تاريکي، اين محققان با استفاده از اين روش موفق به کنترل شدت يون و زاويه‌ تماس آن با سطح پليمر نانومقياس شدند که اين موضوع به ايجاد ساختارهاي سطحي سه‌بعدي منجر مي‌شود.
وزيري مي‌افزايد: «کاربرد روش ما براي ايجاد الگوهاي مهندسي بر روي سطوح پلي‌ايميدي، داراي توانمندي کاربردي فراواني در فن‌آوري‌نانو و حتي فراتر از آن است. اين کاربردها شامل افزودن سطوح الگودهي‌شده از قبيل ميکروحفرات و ميکروکانال‌ها به ابزارهاي ميکروسيالي براي به دام اندازي سلول‌ها و مهندسي سلولي است.

٠٨:٤٢ ٣٠/٠١/١٣٨٨
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد