مهراد در گفتوگو با ايسنا خبرداد:
امضاي تفاهم نامه علمي بينISC ودومين پايگاه استنادي مهم جهان
ثبت پنج هزار و 303 مستند علمي ايراني در ISI از ابتداي 2009
رييس مركز منطقهيي اطلاعرساني علوم و فنآوري اعلام كرد: با ادامه روند پرشتاب توليد علم در سطح دانشگاهها و موسسات پژوهشي و فنآوري، شمار مستندات علمي نمايه شده محققان ايراني در موسسه اطلاعات علمي(ISI) از ابتداي سال ميلادي جاري تا 18 آوريل (29 فروردين) به پنج هزار و 303 مورد رسيده است.
دكتر جعفر مهراد با اعلام اين مطلب به خبرنگار پژوهشي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) اظهار كرد: توليد علم ايران در سالهاي 2006، 2007، 2008 به ترتيب شش هزار و 830، نه هزار و 156 و 13 هزار و 567 مدرك است به طوري كه اين آمارها نشان مي دهد هر سال در اثر تغيير نگرش مسوولان آموزش عالي كشور و پژوهشگران به نحو چشمگيري بر شمار توليدات علم ايران افزوده شده و ايران را در سطح منطقه در مقام دوم قرار داده است.
پيشبيني صعود مستندات علمي ايران در ISI از مرز 18 هزار
وي افزود: با توجه به روند كنوني افزايش مستندات علمي ميتوان اميدوار بود كه تا پايان سال ميلادي 2009 توليد علم ايران به بيش از 18 هزار مدرك و در حالت خوشبينانهتر به رقمي بين 18 هزار تا 20 هزار افزايش يابد.
دبير شوراي راهبري پايگاه استنادي علوم جهان اسلام با بيان اينكه در چند سال اخير فعاليت علمي دانشگاهها وموسسات پژوهشي كشور چشمگير بوده است، خاطر نشان كرد: از اين رو ميتوانيم فعاليت علمي را با ميزان توليد مقالات علمي اندازهگيري كنيم، همچنين پايگاه استنادي علوم جهان اسلام (ISC) با انجام تحليلهاي استنادي عملكرد پژوهشي دانشگاهها و مراكز آموزش عالي و پژوهشي را اندازهگيري ميكند.
سنجش توليد علم 57 كشور اسلامي از سوي ISC
وي با اشاره به اين كه تاسيس پايگاه استنادي علوم جهان اسلام (ISC) يكي از اقدامات ماندگار وزارت علوم، تحقيقات و فنآوري است، اضافه كرد: تاكنون تلاش كردهايم، اين پايگاه توسط كشورهاي اسلامي مورد تاييد و پذيرش قرار گيرد كه اين واقعه مهم علمي در مهر ماه سال گذشته در چهارمين نشست وزراي آموزش عالي و تحقيقاتي كشورهاي اسلامي در باكو پايتخت جمهوري آذربايجان به تصويب رسيد و جمهوري اسلامي ايران ماموريت يافت تا با استفاده از شاخصهاي كمي توليد علم، فعاليتهاي علمي 57 كشور اسلامي را اندازهگيري و سه مولفه مهم در آموزش عالي يعني استادان و پژوهشگران، نشريات علمي و دانشگاهها و مراكز تحقيقاتي را ارزيابي و رتبه بندي كند.
عبور مستندات علمي ايران به زبان فارسي از مرز 11 هزار و 500 مقاله در سال 2008
وي اظهار كرد: 153 نشريه از نشريات معتبر وزارت علوم و وزارت بهداشت، داراي IF (ضريب تاثير) در «ISC» هستند. همچنين آمار و ارقام موجود در اين پايگاه نشان ميدهد كه توليد علم ايران به زبان فارسي در سالهاي 86،85 و 1387 به ترتيب 10هزار و 229 ،10هزار و 234، 11هزار و 506 مقاله است.
امضاي تفاهمنامه علمي بين ISC و «اسكوپوس» در دو هفته جاري
به گفته مهراد، پايگاه استنادي علوم جهان اسلام (ISC) با «اسكوپوس» به عنوان دومين نظام استنادي جهان كه وابسته به انتشارات معتبر «الزوير» است، در تعامل بوده و طي يكي دو
ثبت پنج هزار مستند علمي محققان ايراني در «اسكوپوس» در سه ماه نخست 2009 وي درباره سنجش توليدات علمي ايران توسط «اسكوپوس» به ايسنا گفت: بررسي نظام «SCOPUS» مشخص ميكند كه در سال 2007 ميلادي تعداد 13 هزار و 527 و در سال 2008 ميلادي تعداد 14 هزار و 977 مقاله از جمهوري اسلامي ايران به ثبت رسيده است. همچنين آمار ثبت شده براي مقالات ايران در سه ماه اول سال ميلادي در اين پايگاه رقم پنج هزار و 9 را نشان ميدهد.
ISC دريچه ورود توليد علم جهان اسلام به دومين نظام استنادي علوم جهان ميشود
مهراد در گفتوگو با ايسنا خاطرنشان كرد: اهميت ارتباط و همكاري علمي بين «ISC» و «SCOPUS» در اين واقعيت نهفته است كه به محض يكپارچه سازي دادههاي مربوط به دانشگاهها و موسسات پژوهشي جهان اسلام كه مقالاتشان را به زبانهاي ملي و بومي در مجلات علمي تخصصي منتشر ميكنند و اين مجلات در «ISC» نمايه سازي استنادي ميشود، پايگاه استنادي علوم جهان اسلام (ISC) به عنوان يك درگاه مهم و ابزار مديريت علم، تحقيقات صورت گرفته در جهان اسلام را به روي جهانيان خواهد گشود و جهان براي اولين بار از طريق «ISC» به فعاليتهاي علمي تحقيقاتي انجام شده در كشورهاي اسلامي در تمام حوزههاي علوم و فنآوري وقوف پيدا خواهد كرد.
٠٨:٤٢ ٣٠/٠١/١٣٨٨