يك «ظرف عسل» براي به دامانداختن كرمهاي اينترنت!
محقق ايراني، روش تشخيصي دقيقي براي شكار يك كرم رايانهيي شايع ارائه كرد
دانشجوي كارشناسي ارشد مهندسي فنآوري اطلاعات دانشگاه تربيت مدرس، يك روش تشخيص دقيق براي يك كرم اينترنتي جديد با گرايش انتشار سريع ارائه كرد.
به گزارش سرويس پاياننامه خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، امروزه استفاده از شبكه جهاني اينترنت به عنوان بستر مهمي براي بسياري از كسب و كارها مطرح است؛ از اين رو امنيت اين بستر براي كسب و كارها و دولتها حائز اهميت است.
اينترنت در ابتدا براي اهداف تجاري طراحي نشده بود وليكن با آغاز تجارت اينترنتي مشكلات ايجاد شد و با بروز پارهاي معضلات بحث آسيبپذيري كسب و كارهاي اينترنتي مطرح شد؛ بنابراين مقابله با اين مشكلات از نيازهاي حياتي كسب و كارهاي مبتني بر اينترنت است.
مريم آزادي، دانشجوي كارشناسي ارشد مهندسي فنآوري اطلاعات دانشگاه تربيت مدرس با اشاره به حملات كرمهاي اينترنتي در تشريح مشكلات ايجاد شده در شبكه گفت: حملات كرمهاي اينترنتي به عنوان يكي از بزرگترين تهديدات امنيتي در اينترنت، بسيار مورد توجه است. كرمهاي اينترنتي ميزبانهاي آسيب پذير موجود در شبكه را مورد بهرهكشي قرار داده و فعاليت آنها را مختل ميكنند. علاوه بر آن، اين كرمها بار ترافيكي زيادي به بستر ارتباطي تحميل كرده و باعث اختلال در ارتباط ميان ميزبانهاي مصون نيز ميشوند. از اين رو پرداختن به اين حملات و مقابله با آنها جايگاه ويژهاي در ميان كارشناسان امنيت شبكه دارد.
پژوهشگر دانشگاه تربيت مدرس در خصوص اهداف طرح تحقيقاتي خود افزود: در اين پژوهش به بررسي كرمهاي اينترنتي با گرايش انتشار سريع و روشهاي تشخيص و مقابله با آنها پرداخته و سپس يك روش تشخيص دقيق براي يك كرم اينترنتي جديد ارائه شد. روش پيشنهادي از مدلي موسوم به ظرف عسل، براي تشخيص و به داماندازي كرم اينترنتي استفاده ميكند و به منظور سرعتدهي به تشخيص و مقابله با كرم در شبكههاي سازماني مختلف، پيشنهاد همكاري ميان ظروف عسل مطرح و مدلي براي اين همكاري ارائه شده است.
آزادي در پايان به پيادهسازي مدل طراحي شده در شبيهساز 2SN اشاره كرد و گفت: تحقيق صحت توانائي، به كمك پياده سازي يك ظرف عسل در يك شبكه آزمايشي و فعال كردن يك كرم اينترنتي در آن شبكه صورت پذيرفت. جهت نمايش تأثير همكاري ميان ظروف عسل و به اشتراك گذاري اطلاعات مرتبط با كرم ميان شبكههاي مختلف، مدل پيشنهادي در شبيهساز 2SN پيادهسازي شد.
گفتني است، اين پژوهش با راهنمايي دكتر علي يزديان، عضو هيأت علمي دانشكده فني مهندسي دانشگاه تربيت مدرس انجام شده است.
١١:٥٨ ٠١/٠٢/١٣٨٨