٢٠:٤٥ ٠٢/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
معاون علمي رييس‌جمهوردرپاسخ به ايسنا:
افزايش هزينه ثبت مغايربا برنامه‌هاي حمايت ازمخترعان است
دستگاه‌هاي متخلف در اختصاص بودجه پژوهشي، خردادماه معرفي مي‌شوند

معاون علمي و فن‌آوري رييس جمهور با بيان اين كه افزايش هزينه ثبت اختراعات مغاير با برنامه‌هاي حمايت ازمخترعان است خواهان تجديد نظر در افزايش ناگهاني و چشمگير اين هزينه‌ها شد.
دكتر صادق واعظ زاده در حاشيه دوازدهمين جشنواره دانش‌آموزان ممتاز مبتكر و مخترع بسيجي در پاسخ به خبرنگار «پژ‌و‌هشي‌» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) در خصوص افزايش چشمگير حق ثبت اختراعات طي يكي، دو ماه اخير گفت: نظر معاونت همان است كه قبلا از سوي روابط عمومي اعلام شد و معتقديم كه امروز بايد تسهيلات هر چه بيشتر در ثبت اختراعات و حمايت از آنها انجام شود.
وي افزود: بنياد ملي نخبگان منابع زيادي را كه دولت مقرر و مجلس تصويب كرده بي دريغ در اختيار نخبگان قرار مي‌دهد و اين كه تسهيلاتي را به نخبگان مي‌دهيم گران كنيم، بر خلاف رويه‌اي است كه در دولت، معاونت و بنياد ملي نخبگان تعيين شده كه اميدواريم در اين موضوع تجديد نظر شود.
واعظ زاده خاطر نشان كرد: اميدواريم روند رشد اختراعات ادامه يابد كه اين موضوع منوط به اين است كه راه را بازتر كرده و بستر فراهم شود، كه اميدواريم دوستان و همكاران در قوه قضاييه كه خدمات خوبي ارائه مي‌دهند همين مسير را دنبال كنند.
گفتني است، اداره كل مالكيت صنعتي سازمان ثبت اسناد و املاك كشور، از اواخر سال گذشته به طور ناگهاني هزينه‌ ثبت اختراعات را كه پيش از اين تنها پنج هزار تومان براي مدت زمان 20 سال بوده به پانصد هزار تومان افزايش داده است.
در پي گزارش ايسنا در اين خصوص و انعكاس نظرات جمعي از مخترعان در اين زمينه، مدير كل روابط عمومي معاونت علمي و فن‌آوري رياست جمهوري با بيان اين كه اين امر بر خلاف رويه و برنامه‌هاي كشور در شتاب بخشي به جريان ثبت اختراعات و گسترش نشاط نوآوري در جامعه است، اجراي اين مصوبه را به عنوان يك سد و در تعارض آشكار با حمايت از رشد ثبت اختراعات در كشور و بالندگي جريان نوآوري و شكوفايي خوانده بود.
دكتر واعظ زاده همچنين در پاسخ به سوال ديگر ايسنا در خصوص برنامه‌هاي بنياد براي توسعه دفاتر استاني هم گفت: بنياد ملي نخبگان در صدد است كه در تمامي استانها دفاتر استاني نخبگان را تاسيس كند كه در استانهايي كه همت بيشتري از سوي مقامات محلي وجود داشته باشد و نخبگان نيز به صورت خودجوش فعال باشند، اين دفاتر زودتر افتتاح مي‌شود.
رييس بنياد ملي نخبگان با اشاره به اين كه تاكنون چند دفتر استاني تاسيس شده است، اظهار كرد: در اين راستا فردا دفتر استاني آذربايجان شرقي با مركزيت تبريز افتتاح مي‌شود تا نخبگان استان در محلي بي‌واسطه مورد شناسايي و حمايت قرار گيرند.
معاون علمي و فن‌آوري رييس جمهور درباره وضعيت تحقق مصوبه اختصاص يك درصد از درآمد عملياتي شركتها و موسسات انتفاعي دولتي به پژوهش در بودجه 86 هم گفت: خوشبختانه اجراي اين مصوبه با موفقيت پيش رفته و نزديك به 5 هزار ميليارد ريال تفاهمنامه پژوهشي بين شركتها و موسسات دولتي و دانشگاهها و پژوهشگاهها منعقد شده و در مسير اجرا قرار گرفته است.
واعظ زاده ادامه داد: اين مصوبه در قانون بودجه امسال نيز وجود دارد و دولت هم با سازوكاري بهتر از سال قبل مساله را به عهده معاونت علمي و فن‌آوري رياست جمهوري قرار داده است.
وي با تاكيد بر اين كه وزارت نيرو و نفت در صدر دستگاههاي فعال در اجراي اين مصوبه بوده‌اند، خاطرنشان كرد: از اين دستگاهها تشكر مي‌كنيم، البته ساير دستگاه‌ها هم به نسبتي متفاوت و غالبا خوب همكاري كرده‌اند، اما دستگاههايي كه همكاري خوبي نداشته‌اند تا پايان مهلت مقرر يعني اواخر خرداد ماه كه بودجه سال قبل آنها بسته خواهد شد، معرفي خواهند شد.

١٠:٠٦ ٠٦/٠٢/١٣٨٨
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد