محققان ايراني موفق به توليد نان پسته و گردو با قابليتهاي كمكدرماني شدند
محققان ايراني موفق به توليد نان پسته و گردو با قابليتهاي كمكدرماني شدند.
به گزارش سرويس علمي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، حسين نيازي، از دستاندركاران اين طرح با اعلام اين مطلب گفت: تاكنون نانهاي صنعتي با عطر و طعمهاي مختلف در ايران و جهان توليد شدهاند، ولي استفاده از پسته و گردو در نان براي اولين بار صورت ميگيرد.
وي با اشاره به وجود انواع ويتامينها، املاح معدني، آهن، پتاسيم ، كلسيم و منيزيم در پسته و فسفر، سديم، انواع ويتامينها در گردو در رابطه با قابليتهاي درماني اين نانها اظهار كرد: پسته و گردو دو ماده مغذي براي رشد ذهني و جسمي كودكان است و اين نانها در كنار پنير، كره، مربا و ... ميتواند صبحانه كاملي براي آنها باشد.
نيازي، مصرف نان پسته و گردو را براي نوجوانان، ورزشكاران و خانمها مفيد و انرژيزا خواند و افزود: با اين وجود اين نانها به دليل استفاده از آرد سبوس دار جزو نانهاي رژيمي محسوب ميشوند و چاق كننده نيز نيستند.
وي با اشاره به اتمام اين طرح و آمادگي براي عرضه نانهاي ابداعي گفت: 30 نان رژيمي و درماني مانند نان شويد، كنجد، زيره، جو، هفت گياه، گل پر، شاهدانه، سويا، تخم آفتابگردان و ... هم توليد ميشود كه هر كدام داراي خواص درماني خاص خود بوده و ميتوانند در رژيم غذايي مبتلايان به برخي بيماريها قرار گيرند.
اين محقق استفاده از نانهاي صنعتي را يكي از بهترين راههاي اصلاح الگوي مصرف نان و جلوگيري از دور ريز و اتلاف نان در كشور دانست و گفت: متاسفانه در حال حاضر نانهاي سنتي روزانه به طور قابل توجهي دور ريز دارند، ولي استفاده از نانهاي صنعتي ميتواند جلو اين دورريزها را كاملا بگيرند.
وي همچنين از آمادگي براي عرضه گسترده اين 30 نان در مدارس خبر داد و اظهار داشت: يكي از مهمترين اقشار مورد هدف ما در توليد اين 30 نان دانشآموزان هستند، به خصوص در فصل امتحان كه نياز به مصرف مواد مغذي دارند، بنابراين اين اگر در اين رابطه آموزش و پرورش مايل باشد آماده ارائه نانهاي خود به تمام مدارس هستيم.
١٣:٤٥ ١٤/٠٢/١٣٨٨