ابنسيناي رباتيك باهويت جعلي در«فيس بوك»!
شاهكاراماراتيها درساخت ربات خارجي به اسم دانشمندايراني!
عقبنشيني شيطنتآميز«بي بي سي»ازجعل مليت ابنسينا
ساخت رباتي با چهره ابن سينا دانشمند نامآور ايراني به سرپرستي استاد يوناني دانشگاه امارات عربي و دستياران يوناني و آلماني وي، صحنه نمايش تازهاي از همسويي مفتضحانه «بي بي سي» با سياستهاي ضد ايراني شيوخ جاعل منطقه در هويت تراشي و مصادره مفاخر تاريخي ايران شد.
به گزارش سرويس علمي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، بي بي سي در خبري كه در زمينه ساخت اين ربات منتشر كرد، ابتدا از ابن سينا به عنوان دانشمندي عرب! ياد كرد و مدتي بعد با عقب نشيني شيطنتآميز از اين اشتباه، ابن سينا را دانشمندي اسلامي (Islamic scholar) عنوان كرد.
بي بي سي پيش از اين نيز همسويي خود را با اين قبيل اقدامات جاعلانه در پوشش خبرهاي علمي نشان داده بود. بخش عربي اين شبكه چند ماه پيش با ارايه مقالهاي از يك محقق عرب در زمينه «رنگ درماني و تاثيرات رنگ در زندگي بشر»، از ابن سينا، دانشمند مشهور ايراني به عنوان يك «دانشمند عرب» ياد كرد!
اين اقدامات در حالي صورت ميگيرد كه ابن سينا، اهل بخارا، مركز زبان فارسي و زبان مادرياش نيز فارسي بوده و لذا عرب دانستن وي كاملا دور از واقعيت و مضحك است.
اما رباتي كه دستمايه اين جعل هويت مفتضحانه شده ...
اين ربات كه توسط دكتر ماوريديس، محقق يوناني و دستيارانش در دانشگاه امارات با همكاري محققاني از آلمان و يونان ساخته شده ميتواند با توجه به قابليت شناسايي چهره افراد ضمن ورود به سايت اجتماعي «Facebook» به تقويت روابط رباتها با انسانها كمك كند.
وي صاحب صفحهاي در سايت Facebook است كه در آن به تعامل با اعضاي اين سايت خواهد پرداخت و به زودي پر از عكسها و مطالبي ميشود كه نشان دهنده امكان برقراري يك رابطه دوستانه پايدار بين انسان و ماشين خواهد بود.
طرح پيوند بين روبات و شبكه اجتماعي، ايده دكتر نيكولاس ماوريديس و دستياران وي بوده كه تلاش داشتهاند از اين طريق بر احساس دوري مردم از روباتها غلبه كنند.
محققان ميگويند تلاش ميكنند براي انسانها و روباتها اين امكان را فراهم كنند كه خاطرات خود را به اشتراك بگذارند و در واقع رباتها به جمع دوستان انسانها وارد شوند.
با اين هدف دكتر ماوريديس و دستيارانش از آزمايشگاه روباتهاي خلاق و رسانه در دانشگاه امارات متحده عربي با همكاري دستياران خود در آلمان و يونان اين روبات جديد را ساختهاند كه ميتواند چهره افراد را شناسايي كند.
نمونه اوليه اين ربات بر اساس ماشين PeopleBot از شركت ActivRobots ساخته شده كه به آن مجموعهاي از يك يابنده، صفحه نمايش لمس و دوربين استريو افزوده شده است.
نمونه اوليه فعلي «سارا» نام دارد، اما وقتي پروژه راهاندازي شود، ربات تبديل به ماشيني ميشود كه چهره آن شبيه به ابن سينا، دانشمند ايراني است.
اين دستگاه داراي سه واحد نرمافزاري است كه به آن كمك ميكند با مردم در IRML تعامل كند كه يك واحد چهره افراد واقعي يا تصاوير آنها را كه در سايت «فيس بوك» گذاشته شده شناسايي ميكند.
به گزارش ايسنا، همچنين ربات داراي يك واحد نرمافزاري زباني است و ميتواند در لحظه با مردم مكالمه و گفتوگو كند و يك پايگاه دادهها از دوستانش و روابط اجتماعي با آنها بر اساس اطلاعات «فيس بوك» ايجاد كند.
دكتر ماوريديس قرار است روبات ابن سينا را در يك دوره آزمايشي يك ماهه در IRML بگرداند تا با مردم ملاقات كند و آنها را بشناسد. سپس ربات براي بازشناختن اين افراد و مكالمه با آنها در «فيس بوك» دست به كار خواهد شد.
٠٨:١٩ ١٩/٠٢/١٣٨٨