معاون فناوري وزيرعلوم در پاسخ به ايسنا خبر داد:
تاسيس «صندوق توسعه علم وفنآوري» طي برنامه پنجم
واريزيك درصدبودجه عمومي دولت به صندوق به منظورحمايت ازپژوهش
معاون فنآوري وزير علوم با اشاره به پراكندگي فعاليت نهادهاي مختلف حامي پژوهش و فنآوري و توزيع اعتبارات بين دستگاههاي متعددي كه بعضا ارتباطي با اين حوزه ندارند از تشكيل صندوق توسعه علم و فنآوري به منظور ساماندهي اختصاص اعتبارات دولتي حوزه علم و فنآوري خبر داد.
دكتر جهانگيريان با اعلام اين مطلب در پاسخ به خبرنگار علمي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) خاطرنشان كرد: يكي از نمونههاي مديريت و سياستگذاري در مجموع احكام تدوين شده در برنامه پنجم توسعه بحث حمايت از پژوهش و فنآوري است كه در حال حاضر به صورت پراكنده در كشور وجود داشته و نهادهاي مختلفي وظيفه حمايت از پژوهش و فنآوري را بر عهده دارند و اعتبارات بين دستگاههاي مختلف تقسيم شده است.
وي ادامه داد: در حوزه حمايت از علم و فنآوري پيشبيني شده صندوق توسعه علم و فنآوري به عنوان يك نهاد غير دولتي در توسعه علم و فنآوري تشكيل ميشود تا حمايتهاي مالي لازم را به عمل آورد.
جهانگيريان افزود: اين صندوق كمك ميكند كه سياستگذاري و مديريت در قالب شوراي عالي عتف پياده شود تا همه اعتباراتي كه دولت براي حمايت از پژوهش و فنآوري تخصيص ميدهد، در قالب اين صندوق ساماندهي شود. پيشبيني شده كه يك درصد بودجه عمومي دولت به طور سالانه به اين صندوق واريز شود.
معاون فناوري وزير علوم با بيان اينكه اين صندوق يك نهاد غير دولتي است، تصريح كرد: اين صندوق توسط هيات امنايي اداره شده كه جزو دستگاههاي دولتي محسوب نميشود.
جهانگيريان كه در نشست خبري احكام علم و فنآوري برنامه پنجم سخن ميگفت با بيان اين كه در احكام علم و فنآوري برنامه پنجم بر بحث معافيتهاي مالي نيز تاكيد شده است، تصريح كرد: حدود 30 نهاد در كارگروه فنآوري برنامه حضور داشتهاند كه از مهرماه سال گذشته تاكنون هفت جلسه تشكيل شده كه طي آنها در 5 ماده و 28 بند احكام به تصويب رسيده و به كارگروه تلفيق برنامه پنجم توسعه ارائه شده است.
١٤:١٨ ٢٠/٠٢/١٣٨٨