وزير بهداشت اعلام كرد:
موافقت اصولي با راهاندازي دكتري حرفهاي فيزيوتراپي
عدم تناسب تعداد فارغالتحصيلان فيزيوتراپي با نيازهاي فزاينده كشور سرويس: بهداشت و درمان - خانواده
وزير بهداشت از موافقت اصولي اين وزارتخانه با راهاندازي دكتري حرفهاي در رشته فيزيوتراپي خبر داد.
به گزارش خبرنگار «بهداشت و درمان» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دكتر كامران باقري لنكراني امروز در افتتاحيه بيستمين كنگره سراسري فيزيوتراپي با تاكيد بر روزآمدي گروههاي پروانه دار به ويژه رشته فيزيوتراپي افزود: وزارت بهداشت آمادگي دارد تا به كمك انجمنهاي علمي در جهت روزآمدي اين رشته تلاش كند.
وي با اشاره به اينكه ساليانه 300 فيزيوتراپ فارغ التحصيل ميشوند، افزود: اين ميزان جوابگو نيازهاي كشور نيست و روزآمدي آنان الزامي است كه صرفا با ارايه سخنراني محقق نميشود بلكه بايد در جهت تقويت مهارتها حركت كرد.
وزير بهداشت با بيان اينكه ماساژ درماني از شيوههاي درماني ابن سينا بوده است، بر ضرورت بازخواني تجارب و استفاده از ميراث گرانبهاي گذشته تاكيد كرد و افزود: براي هر رشته نوين در شوراي عالي برنامه ريزي از مستندات و مطالعات كتابخانهاي استفاده و تلاش ميشود بومي سازي و در مواردي الگوبرداري شود.
دكتر لنكراني با تاكيد بر سرعت مناسب و مستندسازي قومي براي تبيين جايگاه رشتههاي نوين در نظام سلامت در ادامه توضيح داد: يكي از تجارب ما در شوراي عالي برنامه ريزي مسكوت ماندن رشته بهداشت باروري به مدت 12 سال بود كه بعضا برخوردهاي سليقهاي با آن ميشد اما با ارائه مستندات در پايان 84 اين رشته در شوراي عالي برنامه ريزي به تصويب رسيد.
وي با بيان اينكه هم اكنون تمام رشتهها به روز است، افزود: در طراحيها رشتهها بايد جايگاهها تبيين شود.
وزير بهداشت با تاكيد بر ضرورت وظيفه محور بودن رشتههاي تحصيلات تكميلي و تخصصي افزود: به عنوان مثال در حرفه پرستاري در مقطع كارشناسي ارشد هشت رشته وظيفه محور نظير كارشناسي ارشد ICU تعريف شد.
لنكراني با بيان اينكه در فيزيوتراپي نيز گروهي مامور به انجام به كار هستند، گفت: فيزيوتراپيستها در سه سطح پيشگيري، درمان و بازتواني و در نگاهي عميقتر در سطح چهار يعني ارتقا سلامت نقش دارند.
وي با اشاره به نقش فيزيوتراپها در بيماريهاي لاعلاج يادآور شد: نيازمندان مراقبتهاي تسكيني ميتوانند از اين حرفه بهرهمند شوند و در زمان اپيدمي فلج اطفال اين حرفه جايگاه ويژهاي داشت.
وزير بهداشت با بيان اينكه با سالمند شدن جهان و اپيدمي و بروز بيماريهاي مزمن شاهد توجه بيشتر به رشته فيزيوتراپي هستيم، افزود: هم اكنون ظرفيت پذيرش اين رشته در دنيا مطابق با نياز نيست.
دكتر لنكراني ادامه داد: در اوايل دهه 60 به رشته فوق تخصصي گوارش به ديده رشته لوكس تجملي نگريسته ميشد حال آن كه امروز اين رشته از مطالبات عمومي مردم است.
وي ادامه داد: مقاطع تحصيلات تكميلي بايد ضمن وظيفه محور بودن از شرح وظايف و جايگاه ويژهاي در نظام سلامت برخوردار باشند.
وزير بهداشت با بيان اينكه تاكنون نگاه ما در توسعه آموزش عالي صرفا آكادميك بوده است، يادآور شد: به عنوان مثال كاربرد PhD فيزيوتراپي را در تدريس و كارهاي پژوهشي ميدانستيم.
دكتر لنكراني با بيان اينكه اين افراد در مرحله خدمت جايگاه مشخص و تعريف شدهاي ندارند، افزود: رويكرد ما در شوراي عالي برنامه ريزي علوم پزشكي كشور توسعه و تربيت PhD براي همه رشتهها با جايگاه و شرح وظايف ويژه است
١١:٤٤ ٢٣/٠٢/١٣٨٨