١٤:٣٤ ٠٢/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
انجمن بيوتكنولوژي ايران:
تصويب قانون ملي ايمني زيستي نقطه عطفي در بيوتكنولوژي كشور است
در پي تصويب قانون ملي ايمني زيستي در مجلس شوراي اسلامي، انجمن بيوتكنولوژي ايران در بيانيه‌اي با اشاره به اين كه اين مصوبه پس از سال‌ها تلاش بحث و جدل بين متخصصان و مسوولان دستگاههاي اجرايي مختلف و پس از تدوين حداقل چهار پيش‌نويس انجام شده، تصويب قانون ملي ايمني زيستي را نقطه عطفي در عرصه زيست‌فن‌آوري كشور خواند.
به گزارش سرويس فن‌آوري خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، انجمن بيوتكنولوژي ايران با بيان اين كه چنين بحث‌هاي طولاني و تدوين پيش‌نويس‌هاي مختلف، حكايت از حساسيت موضوع و دقت نظر متخصصان و مسوولين امر به ابعاد علمي، اقتصادي‌، اجتماعي و سياسي به كارگيري موجودات زنده تغيير شكل يافته (تراريخت) دارد، آورده است: «اين قانون در واقع اولين قانون براي تنظيم به كارگيري موجودات تراريخت در داخل كشور است كه البته ناظر بر بخشي از محصولات بيوتكنولوژي در بعد مهندسي ژنتيك آن مي‌باشد .
تصويب نهايي آن در شوراي نگهبان و سپس اجراي صحيح آن مي‌تواند موجب رشد شگرف و گسترش بهره‌مندي كشور از نتايج سالها آموزش متخصصان و انجام صدها طرح پژوهشي در مراكز پژوهشي و دانشگاههاي كشور شود.
اگر چه اصولا اين قانون بر رهاسازي موجودات تراريخت توليد شده در داخل و وارداتي نظارت دارد، لكن پس از تغييرات اساسي آن در مجلس رويكردي مثبتي به كارگيري نتايج تحقيقات داخلي دارد.
بر خلاف ديدگاه فن‌آوري هراسي كه در بسياري از كشورهاي جهان توسعه نيافته حاكم است، نسخه نهايي اين قانون بر مبناي ديدگاه ايجاد «نظامي براي بهره‌برداري ايمن از فن‌آوريهاي زيستي» تدوين شده است . با وجود جرح و تعديل‌هايي كه در صحن علني مجلس صورت گرفت، اين قانون در اصول و فروع آن به خوبي بستري را براي برخورداري كشور از فن‌آوري موجودات تراريخت براي تامين غذاي سالم و تضمين امنيت غذايي كشور را فراهم مي‌كند.
انجمن بيوتكنولوژي ايران از همه كساني كه در مراحل تدوين آن در وزارتخانه‌هاي مختلف و دستگاههاي اجرايي دولتي و نهادهاي غير دولتي به صورت موافق و مخالف در يكايك بندهاي قانون مشاركت نمودند، تقدير و تشكر مي‌كند.
انجمن بيوتكنولوژي ايران تشكر ويژه اي از نمايندگان محترم مجلس شوراي اسلامي به ويژه در كميسيون كشاورزي و منابع طبيعي دارد كه با تدبير و حوصله فراوان بحثهاي موافق و مخالف دستگاههاي دولتي و انجمن بيوتكنولوژي و ايمني زيستي و نمايندگان محترم مجلس را شنيده و با دقت كافي مواد و تبصره‌هاي قانون ملي ايمني زيستي را تدوين نمودند.
همچنين بدين وسيله انجمن بيوتكنولوژي همچون هميشه آمادگي خود را براي مشاركت در تدوين آيين‌نامه‌هاي اجرايي اعلام مي‌دارد.
اميد است كه باز هم با در نظر داشتن ابعاد علمي، اقتصادي و اجتماعي اين موضوع و با در نظر گرفتن مواد اين قانون كه اكنون بايستي محور هم فكري دستگاههاي مختلف باشد، با تدوين آيين‌نامه‌هاي اجرايي تسهيل و تسريع در توسعه بيوتكنولوژي، همراه با دقت در حفظ منابع ملي، در اسرع وقت تهيه و تنظيم شود و با اجراي صحيح اين قانون، عزت و سرافرازي بيشتر ملت ايران در عرصه علم و فن‌آوري را موجب شويم.»
٠٩:١٦ ٠٤/٠٣/١٣٨٨
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد