٠٩:٤٦ ٠٢/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
IPM بيست ساله شد!
رييس پژوهشگاه دانش‌هاي بنيادي:
مدل مديريتي، اخلاقيات و فرهنگ كاري حاكم، ضامن آينده پژوهشگاه است
مراسم بيستمين سال تاسيس پژوهشگاه دانش‌هاي بنيادي(IPM)، صبح امروز با حضور جمعي از اعضاي هيات امنا، مديران، اعضاي هيات علمي و محققان پژوهشگاه برگزار شد.
به گزارش خبرنگار «علمي» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دكتر محمدجواد لاريجاني ــ رييس پژوهشگاه دانش‌هاي بنيادي - در اين مراسم اظهار داشت: پژوهشگاه دانشهاي بنيادي (IPM) با توجه به دستاوردهاي علمي داراي دو ويژگي مدل مديريتي و اخلاقيات و فرهنگ كاري است.
وي با اشاره به اين كه محققان اين پژوهشگاه طي بيست سال بالغ بر دو هزار مقاله علمي ارائه كرده‌اند، تصريح كرد: مدل مديريتي، روح، اخلاقيات و فرهنگ كاري خاصي در پژوهشگاه وجود دارد كه آينده پژوهشگاه را تضمين مي‌كند.
لاريجاني افزود: تحقيقات در پژوهشگاه دانشهاي بنيادي (IPM)، هميشه بايد جهت رياضي ــ محاسباتي داشته باشد و بر به كارگيري مدل‌هاي رياضي و محاسباتي در مدل‌هاي علمي تاكيد داريم.
وي به مساله فعاليت در مرزهاي دانش اشاره كرد و افزود: نمي خواهيم علامه خانگي باشيم و بايد در مرزهاي دانش كار كنيم. گسترش مرزهاي دانش توسط تمام علماي بشريت صورت مي‌گيرد نه فقط ايراني‌ها كه البته كار در مرزهاي دانش، زحمت زيادي دارد چون بايد با آخرين يافته‌هاي علمي ديگران آشنا شده و بر آن مسلط شويد.
دكتر لاريجاني، ويژگي ديگر را مباحثه دانست و اظهار كرد: مباحثه در دنياي علم يكي از نكات كليدي به شمار مي‌رود كه چند نوع نيز هست كه دقيق‌ترين آن كتبي بوده و انواع ديگر ورك‌شاپ‌ها و سمينارها را در بر مي‌گيرد، بنابراين در پژوهشگاه دانش‌هاي بنيادي (IPM) بايد مرتب مباحثه كنيم كه اين مساله خيلي كم اتفاق مي‌افتد.
وي ادامه داد: توليد علمي به عنوان علامت حيات كاوشگري و ارزيابي توليدات علمي خود بحثي جدي است و شايد پژوهشگاه دانشهاي بنيادي (IPM) نقش موثري در رواج مقاله نويسي در كشور داشت.
رييس پژوهشگاه دانشهاي بنيادي، يكي از طرحهاي در دست اجراي پژوهشگاه را طرح «گريد» براي محاسبات گسترده علمي دانست و افزود: گريد وسيله‌اي براي دستيابي به توانمندي‌هاي بالاي محاسباتي است.
وي در ادامه با بيان اين كه رويكرد پژوهشكده به تبليغات رسانه‌يي منفي است، عنوان كرد: كار علمي بايد در بين اهل فن رشد پيدا كند و علم با تواضع رشد مي‌يابد و اگر محققان مثلا در تلويزيون بگويند ما كاري را انجام داديم، اين مساله اشكال پيدا مي‌كند.
لاريجاني با بيان اين كه روي مدل مديريتي پژوهشگاه به طور جدي كار شده است، تصريح كرد: در اساسنامه دوم به نقاط كليدي محوريت نقش محقق و استقلال گروه‌هاي پژوهشي اشاره شده است.
رييس پژوهشگاه دانشهاي بنيادي، طرح رصدخانه ملي ايران، همكاري با سرن (مركز تحقيقات هسته‌يي اروپا)، طرح گريد براي محاسبات گسترده علمي، شتابگر خطي 10MEV، شتابگر ملي ايران، شبكه علمي دانشگاهها و دامنه كشوري و مركز محاسبات ملي با توان بالا را از طرح‌هاي در دست اجراي پژوهشگاه دانست.
گفتني است، پژوهشگاه دانش‌هاي بنيادي (IPM ) از سال 1989 با عنوان «مرکز تحقيقات فيزيک نظري و رياضيات» به رياست دكتر محمد جواد لاريجاني تشكيل شد.
اين پژوهشگاه اولين مركز در ايران است که به شبکه اينترنت متصل شد و سال‌ها بعد پروژه ثبت دامنه‌هاي ‎.ir را راه‌اندازي کرد.
با توسعه فعاليت‌هاي پژوهشي مركز از حوزه رياضيات و فيزيك و تغيير نام آن در حال حاضر دپارتمان‌هاي رياضيات، فيزيک، علوم کامپيوتر، علوم شناختي، علوم نانو، فلسفه تحليلي، نجوم، ذرات و شتابگر و آزمايشگاه علوم محاسباتي در پژوهشگاه فعاليت دارند.
پژوهشگاه دانش‌هاي بنيادي سال‌هاست با اتكا به سيستم مديريتي ويژه و اساتيد و نيروهاي توانمند علمي خود به يكي از بالنده‌ترين و پوياترين كانون‌هاي علمي ايران و منطقه در حوزه علوم بنيادي تبديل شده و هر ساله ميزبان جمعي از دانشگران و محققان تراز اول دنيا در رشته‌هاي مختلف است كه براي شركت در نشست‌ها و كارگاه‌هاي علمي در جمع محققان و پژوهشگران اين مركز و مدعوان خارجي حضور مي‌يابند.
موفقيت‌هاي پرشمار محققان اين پژوهشگاه خصوصا نسل جوان پژوهشگران و اعضاي هيات علميIPM كه به اعتبار فضاي علمي و جايگاه مناسب پژوهشي اين مركز، فعاليت در معتبرترين دانشگاه‌ها و مراكز تحقيقاتي دنيا را رها كرده و به اين مركز مي‌آيند، آن چنان تصوير روشن و اميدبخشي را در افق آينده پژوهشگاه ترسيم كرده كه ديگر شنيدن خبر دستيابي محققان اين مركز به عالي‌ترين جايگاه‌ها و جوايز علمي جهان در آينده‌اي نه چندان دور هم چندان دور از ذهن نيست.
٠٩:٤٠ ٠٥/٠٣/١٣٨٨
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد