٠٩:٥١ ٠٢/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
به همت محققان ايراني
کامپوزيت چوب-پلاستيک تقويت شده با نانورس در كشور توليد شد
پژوهشگران مؤسسه تحقيقات جنگل‌ها و مراتع کشور با همکاري سازمان پژوهش‌هاي علمي و صنعتي ايران، با افزودن نانورس به کامپوزيت چوب-پلاستيک ساخته‌شده از باگاس (تفاله نيشکر) موفق شدند خواص مکانيکي و فيزيکي آن را بهبود دهند.
به گزارش سرويس فن‌آوري خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، دکتر عليرضا عشوري، عضو هيات علمي پژوهشکده صنايع شيميايي سازمان پژوهش‌هاي علمي و صنعتي ايران گفت: « هدف اصلي، بررسي تأثير افزودن نانورس با درصدهاي وزني مختلف، بر خصوصيات فيزيکي و مکانيکي ماده مرکب ساخته شده از باگاس و پلي پروپيلن است.»
وي افزود: «همان‌طور که از نام مواد مرکب پيداست، اين مواد از ترکيب و اختلاط دو يا چند ماده به ‌دست مي‌آيند. كامپوزيت‌ها، موادي چندجزئي هستند كه خواص آنها در مجموع، از خواص هركدام از اجزاء به‌ تنهايي، بهتر است و اجزاي مختلف، كارايي يكديگر را بهبود مي‌بخشند. در اين ميان، گروهي از اين مواد به نام مواد مرکب چوب-پلاستيک به‌دليل ويژگي‌هاي برتر نسبت به دو ماده اصلي تشکيل‌دهنده (چوب و پلاستيک)، کاربردها و مصارف متعددي ازجمله در صنعت ساختمان، خودروسازي، هوافضا و ... پيدا کرده ‌است.»
عشوري گفت: «در اين بررسي، از آرد باگاس (30 درصد) به‌عنوان ماده ليگنوسلولزي تقويت‌کننده، پلي‌پروپيلن (70 درصد) به‌عنوان ماتريس و انيدريدمالئيک پروپيلني (MAPP)، به‌عنوان عامل جفت‌کننده (2 و 4 درصد) استفاده شد. نانورس (Nanoclay) با درصد وزني 4 درصد، به اين مواد افزوده ‌شد و سپس خصوصيات مکانيکي مانند استحکام و مدول کششي، استحکام دربرابر ضربه) و همچنين برخي از خصوصيات فيزيکي (از جمله ميزان جذب آب، در مدت 24 ساعت مورد بررسي قرار گرفت.»
وي با بيان اين مطلب که «با استفاده از نانوپرکننده‌ها - تقويت‌کننده‌ها در مواد مرکب چوب-پلاستيک، برخي خواص مکانيکي و فيزيکي اين مواد را به‌صورت قابل ملاحظه‌اي مي‌توان ارتقاء داد»، اظهار داشت: «در مقاله مذکور، به تأثير نانورس در اين زمينه پرداخته شده‌است که نتايج نشان داد که به‌جز مقاومت به ضربه، ساير خصوصيات مکانيکي و فيزيکي، با افزايش نانورس، بهبود قابل ملاحظه‌اي يافته‌است.»
گفتني است که نتايج اين پژوهش در سطح نيمه صنعتي (Pilot plant)، در صنايع چوب-پلاستيک (به‌خصوص با کاربرد در صنايع خودرو)، قابل استفاده است.
به گزارش ستاد ويژه توسعه فن‌آوري نانو، اين تحقيق با همکاري دکتر امير نوربخش (عضو هيات علمي مؤسسه تحقيقات جنگل‌ها و مراتع کشور) در بخش علوم و تحقيقات چوب و فرآورده‌هاي آن انجام شده‌ و جزئيات آن در مجله Applied Polymer Science منتشر شده‌ است.
٠٩:٤٠ ٠٥/٠٣/١٣٨٨
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد