١٠:٢٥ ٠٢/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
رييس پژوهشكده علوم نانو:
تا سال 1395 جزو دوازده كشور اول دنيا در توليد علم نانو خواهيم بود
رتبه جهاني ايران در توليد علم نانو طي چهار سال 36 پله صعود كرده است
رييس پژوهشكده علوم نانو پژوهشگاه دانش‌هاي بنيادي با بيان اين كه ايران در سال 87 با 305 مقاله در جايگاه بيست و ششم دنيا قرار گرفته است اظهار كرد: شكي نيست كه با ادامه روند فعلي تا سال 1395 جزو 12 كشور برتر در اين زمينه خواهيم بود كه البته براي تحقق اين امر بايد زيرساختهاي لازم نيز فراهم شود.
به گزارش خبرنگار «فن‌آوري» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دكتر هاشم رفيعي تبار در مراسم بيستمين سال تاسيس پژوهشگاه دانشهاي بنيادي (IPM) با ايراد سخناني عنوان كرد: نانو از حوزه‌هايي است كه پرچمدار‌ي‌اش در پژوهشگاه دانشهاي بنيادي آغاز شده و جزو وظايفي است كه در وزارت علوم،‌ تحقيقات و فن‌آوري تعيين شده كه پيشرفت‌هاي چشمگير و قابل ملاحظه‌اي در اين زمينه داشته است.
وي اظهار كرد: نانو فن‌آوري در كنار يك سري از فن‌آوري‌هاي ديگر مثل فن‌آوري اطلاعات و يا شبيه سازي رايانه‌ و مدلسازي عددي تعريف شده و علاوه بر فن‌آوري اطلاعات، نانو فن‌آوري و زيست فن‌آوري اخيرا مقوله نورو فن‌آوري مطرح شده كه در آن تصاوير و اطلاعات دقيق‌تري از تكنولوژي حاكم بر مغز در اختيار ما قرار مي‌گيرد كه اميدواريم از اين رهگذر فعاليت تك نورون‌ها را پايش كنيم.
دكتر رفيعي‌تبار با بيان اين كه هر نوع ساختار با جايگذاري تك اتمها را مي‌توان با استفاده از نانو ايجاد كرد افزود: با متحد شدن نانو با فن‌آوريهاي ديگر به خصوص زيست فن‌آوري و نوروفن‌آوري، «تكنولوژي همگرا» شكل مي‌گيرد كه ما نيز در پژوهشكده نانو پژوهشگاه دانشهاي بنيادي (IPM) تلاش زيادي را براي اشاعه نانو و حركت به سمت اين همگرايي آغاز كرده‌ايم.
رييس پژوهشكده علوم نانو پژوهشگاه دانش‌هاي بنيادي به وضعيت نانو در سطح جهان پرداخت و گفت: از مجموع مقالاتي كه در سال 2006 چاپ شده بيشترين آنها (بيش از 14 هزار مقاله) از سوي اتحاديه اروپا، سپس آمريكا، چين و ژاپن بوده كه چهار قدرت مطرح در حوزه نانو هستند و به عبارتي ليگ برتر را تشكيل مي‌دهند. اگر چه اروپا نقش اول را دارد، اما از لحاظ ارجاع به مقالات آمريكا رتبه اول را دارد و به صورت سيستماتيك اين جايگاه را حفظ كرده است.
وي تصريح كرد: در حال حاضر 15 يا 17 كشور در حوزه فن‌آوري نانو مطرح هستند كه هدف ما نيز اين است كه در پنج سال آينده به آنها بپيونديم.
رفيعي‌تبار در زمينه‌ ثبت اختراعات در آمريكا، اروپا و ژاپن در حوزه نانو، عنوان كرد: در سال 2006، 400 اختراع تنها در آمريكا ثبت شده و‌ فعاليتهاي نانو در اين حوزه رو به گسترش است.
وي با اشاره به اين كه سهم عايدات جهاني در حوزه نانو پزشكي تا سال 2011، 20 ميليارد دلار است، اظهار كرد: بخشي از اين سهم در مورد تهيه دارو و بخش ديگر مربوط به ادوات تشخيص و دستكاري بافتهاي زيستي است. در حال حاضر توزيع بازار به اين صورت است كه آمريكا 9 ميليارد دلار، اروپا پنج ميليارد و ژاپن سه ميليارد دلار است و بقيه يك ميليارد دلار مي‌باشد كه شكي نيست كه ما نيز جزو سايرين هستيم كه لازم است سهمي از اين يك ميليارد دلار را در مورد نانو اختصاص دهيم.
رييس پژوهشكده علوم نانو IPM، ادامه داد: از نظر سخت‌افزاري‌ و نيروي انساني موقعيت خوبي را داريم كه از اين بايد سهمي را به خود اختصاص دهيم.
وي، ايجاد كميته نانو فن‌آوري در وزارت علوم،‌ تحقيقات و فن‌آوري در مهر ماه 1381، تدوين سند نهايي توسعه نانو فن‌آوري در كشور در بهمن سال 81 و تاسيس ستاد ويژه توسعه نانو فن‌آوري وابسته به رياست جمهوري در سال 83 را از فعاليتهاي صورت گرفته در زمينه‌ نانو در كشور خواند و افزود: در سال 83 كه فعاليت در اين زمينه را آغاز كرديم ايران در رديف شصت و دوم جهان قرار داشت و تعداد مقالات ISI توليد شده، شش مقاله و تعداد دوره‌هاي دانشگاهي تنها يك دوره بود و كمتر از 10 محقق كه عمدتا از پژوهشگاه دانشهاي بنيادي (IPM) و دانشگاه صنعتي شريف بودند در اين زمينه فعاليت داشتند.
وي در زمينه‌ نخستين فعاليتهاي آموزشي و پژوهشي ، اظهار كرد: ايجاد اولين پژوهشكده علوم نانو در كشور در پژوهشگاه دانشهاي بنيادي در سال 82، شروع اولين دوره دكتري در پژوهشگاه دانشهاي بنيادي (IPM) در سال 83 با تعداد هفت نفر، آغاز كار گروههاي آموزشي ـ پژوهشي مرتبط با نانو در دانشگاههاي كشور از سال 84 با كمك IPM از نخستين فعاليتهاي آموزشي در اين حوزه‌ بوده است.
رييس پژوهشكده علوم نانو، در زمينه‌ فعاليت آموزشي ــ پژوهشي در سال 88، خاطر نشان كرد: 301 رساله دكتري در حوزه‌هاي مختلف نانو در دانشگاههاي مختلف كشور تدوين شده به طوري كه مي‌توان گفت تحقيقات نانو تقريبا كشوري شده و در تهران متمركز نيست و علاوه بر آن يكهزار و 592 پايان نامه كارشناسي ارشد ارائه شده است.
به گزارش ايسنا، دكتر رفيعي‌تبار برون داد پژوهشي كشور بر حسب دانشگاهها را در سال 2007 از نظر تعداد مقالات ISI ، 305 مقاله عنوان كرد كه در اين خصوص دانشگاه صنعتي شريف با 208 مقاله نقش اول داشته و پژوهشگاه دانشهاي بنيادي (IPM) نيز 42 مقاله با هفت پژوهشگر پاره وقت ارائه كرده است .
وي افزود: كشور ما در هشت سال گذشته دستاورد خوبي داشته است و از طرف عالي ترين مراجع مورد حمايت قرار گرفته و تا مرحله توليد آزمايشگاهي در برخي از شاخه‌ها پيشرفت قابل ملاحظه‌اي داشته‌ايم، به خصوص با استفاده از نانو در تشخيص بيماريها فعاليت گسترده اي را آغاز كرده‌ايم.
٠٩:٤٠ ٠٥/٠٣/١٣٨٨
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد