ويژه برنامه دومين دوره طرح «نخبگان راهي نور» برگزار شد
رييس نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاهها:
شهدا بهترين الگوي از خود بريدن و به خدا رسيدن هستند
ويژه برنامه دومين دوره طرح «نخبگان راهي نور» با حضور نخبگان شركتكننده در بازديد از مناطق عملياتي سالهاي دفاع مقدس در شب شهادت حضرت فاطمه زهرا(س) در محل بنياد ملي نخبگان برگزار شد.
به گزارش خبرنگار علمي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، در اين محفل معنوي كه شامگاه چهارشنبه با حضور حجتالاسلام والمسلمين محمديان، رييس نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاهها و عضو هيات امناي بنياد ملي نخبگان، دكتر واعظ زاده، معاون علمي و فناوري رييسجمهور و رييس بنياد ملي نخبگان و معاونان و مسوولان بنياد برگزار شد، ضمن مديحهسرايي و سوگواري شهادت حضرت زهرا(س)، جمعي از نخبگان شركتكننده در دومين طرح «نخبگان راهي نور» به بيان خاطرات خود از حضور در مناطق عملياتي جنوب پرداختند.
در ادامه اين جلسه، امير دربندي از رزمندگان دفاع مقدس و از مسوولان ستاد راهيان نور به مرور خاطراتي از سالهاي جنگ تحميلي و ايثار و فداكاري رزمندگان اسلام پرداخت.
حجتالاسلام والمسلمين محمديان، رييس نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاهها نيز در سخناني در اين مراسم با اشاره به فضاي معنوي سالهاي دفاع مقدس و ايثار و از خودگذشتگي شهدا كه پس از گذشت بيش از بيست سال رايحه خوش آن، مشام راهيان مناطق عملياتي را نوازش ميدهد اظهار كرد: در طول تاريخ كمتر موقعيتي پيش آمده كه انسانهاي بزرگ اين چنين در عرصه عمل خود را نشان دهند. جواناني كه در آن ايام وارد عرصه جهاد شدند توفيق يافتند به حقايقي توجه كنند كه در زندگي مادي و روزمره كمتر به آن توجه ميشود. آنها به روشني، زندگي ديگر و حيات برتر پس از مرگ را درك كردند و به همين دليل مرگ براي آنها زيباترين لحظه زندگي بود به طوري كه در عشق به شهادت و پرواز از يكديگر سبقت ميگرفتند.
وي با بيان اين كه شهدا بهترين الگوي از خود بريدن و به خدا رسيدن هستند، خاطرنشان كرد: رمز اين كه در شرايطي كه همه براي زنده ماندن تلاش ميكنند، عدهاي اين گونه عاشقانه به استقبال شهادت ميروند، اين است كه آنها از لاك منيت و نفسانيات خارج شده و حقايق ديگري را ديده بودند. در واقع فضاي معنوي جبههها چون پيلهاي كه كرم كوچك ابريشم را در بر ميگيرد و آن را به زيباترين موجودات تبديل ميكند، حقايقي را كه در زندگي مادي مجال ديدن آن وجود ندارد به جوانان معمولي كه راهي عرصه دفاع مقدس شده بودند نشان ميداد و آن ها را متحول ميكرد؛ به طوري كه خدا چنان در جان آنها جلوه ميكرد كه از هر چه غير خدا خالي ميشدند.
حجتالاسلام محمديان تصريح كرد: شاه كليد رسيدن به همه كمالات و درجاتي كه رزمندگان ما در جبههها به آن رسيدند، پا گذاشتن بر روي نفسانيات است. نفس، خود يكي از زيباترين آفريدههاي خداست اما بايد آن را به مثابه پلهاي براي صعود و رسيدن به كمالات دانست و طبيعي است كه اگر كسي روي اين پله توقف كند هم با خطر سقوط و هم قرار گرفتن زير پاي ديگران مواجه خواهد بود.
وي با بيان اين كه حتي در عرصههاي كوچك زندگي روزمره هم هر گاه انسان ذرهاي پا گذاشتن بر نفس و گذشت را تجربه كرده، حلاوت آن را احساس كرده و هرگاه از نفس خود پيروي كرده، كدورت آن را در عمق جان خود احساس ميكند، تاكيد كرد: راه كمال بر روي همه انسانها باز است و به هيچ وجه، ويژه خواص نيست؛ اما اين راه، مرد ميدان عمل ميخواند نه شعار. از شما انتظار ميرود كه به تماشا و توصيف كردن كمالات بزرگان قانع نشويد و سعي كنيد يك گام به بالا و كمال برداريد و همان طور كه براي بحثهاي علمي و مطالعات و آينده خود برنامهريزي داريد براي مسائل معنوي و عبادات هم وقت بيشتري اختصاص دهيد تا از بركات آن برخوردار شويد.
گفتني است، نخبگان شركتكننده در اين نشست، همچنين ضمن اقامه نماز جماعت به امامت رييس نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاهها، در فضايي صميمانه به طرح نظرات و مشكلات خود با رييس و مسوولان بنياد ملي نخبگان پرداختند.
٠٨:٢٢ ٠٩/٠٣/١٣٨٨