ناو کيهاني «سايوز» به ايستگاه فضايي بين المللي پيوست
ناو کيهاني سايوز تي.ام.آ-15 که روز 27 مه با سه سرنشين از پايگاه پرتاب هاي فضايي بايکونور راهي مدار زمين شده بود بعد از قريب دو شبانه روز پرواز مستقل به ايستگاه فضايي بين المللي پيوست.
به گزارش خبرنگار فنآوري خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) در روسيه، مراحل رديابي، نزديک شدن و اتصال دو ناو توسط سامانه ويژه اي به نام « کورس» به شکل خودکار صورت گرفت و رامان راماننکو فرمانده ناو نظارت بر حسن انجام کار را بر عهده داشت.
وي که خونسردي و تسلطش بر وضعيت خود و همکارانش طي مراحل حساس پرتاب، تحسين مسئولان مرکز هدايت پرواز را برنگيخت، به احترام پدرش يوري راماننکو، کد تماس راديويي وي « تامير» را براي تماس با زمين برگزيده و طي دو شبانه روز گذشته با دقت زيادي وضعيت پرواز ناو را خيلي خوب تحت کنترل داشته است.
اتصال سايوز تي.ام.آ-15 از طريق بخشي از ايستگاه که « زاريا » ناميده مي شود و داراي چند سکوي الحاق است، در ساعت 1234 به وقت گرينويچ رخ داد.
مراحل مختلف نزديک شدن و پيوستن به طور مستقيم از تلويزيون پخش شد.
اين چهل و هفتمين پرواز سرنشيندار به مقصد مجتمع عظيم مداري بين المللي است. با ورود سرنشينان سايوز تي.ام.آ-15، کيهان نوردان روسيه، آمريکا، ژاپن، کانادا و سازمان فضايي اروپا در اين پايگاه گرد آمده اند و به اين ترتيب مي توان گفت اينک نمايندگان تمام شرکاي ايستگاه فضايي بين المللي در آن حضور دارند.
کويچي واکاتا، فضانورد ژاپن در 17 مارس 2009 به جمع سرنشينان مجتمع مداري پيوست. او دو روز قبل از آن با کيهان پيماي ديسکاوري و به همراه 6 نفر ديگر از کيپ کاناورال به فضا پرتاب شده بود.
گنادي پادالکا، کيهان نورد روس و مايکل بارت که با ناو با سايوز تي.ام.آ-14 راهي مدار زمين شدند از 28 مارس 2009 در ايستگاه فضايي بين المللي مستقر هستند.
اين جمع سه نفره با ورود گروه جديد شامل رامن راماننکو از روسيه، فرانک دو وينه، کيهان نورد سازمان فضايي اروپا و رابرت تيرسک، شهروند کانادايي، نخستين کساني هستند که به عنوان يک گروه کامل کشيک ايستگاه فضايي بين المللي به مدت طولاني در آن فعاليت مي کنند.
ولاديمير سالاويف، مسوول مرکز هدايت پرواز که خود نيز از کيهان نوردان با سابقه و صاحب رکورد روسيه به شمار مي رود در مصاحبه اي پس از عمليات اتصال، آنرا فوق العاده دقيق و زيبا خواند.
٠٨:٢٢ ٠٩/٠٣/١٣٨٨