مضر نبودن نانوذرات سيليكا براي سلامت انسان تاييد شد
دانشمندان معتقدند نانو ذرات سيليکا که در پزشکي و مهندسي کاربرد دارد هيچ تغييري در عکس العمل زيستي سلول ها ايجاد نمي کند.
به گزارش سرويس فناوري ايسنا منطقه علوم پزشکي تهران؛ تحقيقات محققان آمريکايي در مرکز PNNL نشان ميدهد که نانوذرات سيليکا که در پزشکي زيستي و مهندسي استفاده ميشوند، به دليل اندازه بسيار ريزشان، منجر به پيامدهاي ناخواسته زيستي نميشوند.
اين يافته به کاهش ترس ناشي از عکسالعمل ناخواسته بافتها و سلولهاي قرار گرفته در معرض نانومواد سيليکايي در کاربردهاي صنعتي و تجاري، منجر ميشود.
تحقيقات برايان ترال و همکاران وي که در زمينه سمشناسي فنآوري نانو فعاليت ميکنند، نشان ميدهد که با استفاده از پوشش بيروني کلي در اندازه کم نه در حجم زياد، و مشاهده عکسالعمل زيستي سلولها، مشاهده ميشود که ذرات نانو باعث تغيير عکسالعمل زيستي آنها نميشوند.
اين نتايج نشان ميدهد که ذرات مواد شيميايي که داراي واکنشهاي زيستي هستند، هنگامي که در سطح نانوذره استفاده شوند، واکنش زيستي آنها تغييري نميکند.
نانوذرات کروي در حوزههاي مختلف مانند خودروسازي، تحقيقات زيستپزشکي و صنايع آرايشي- بهداشتي استفاده مي شوند. اين ذرات، به دليل ويژگيهاي شيميايي و فيزيکي خود در سطح نانومقياس، براي محققان و توسعهدهندگان محصولات، بسيار جذاب هستند و داراي مزاياي هستند که مواد در اندازه استاندارد، اين مزايا را ندارند. ويژگيهايي از قبيل توانايي شناورشدن از طريق رگهاي خوني براي دارورساني، منحصر به اين مقياس است.
با اين همه، هنوز ايمن بودن مصرف اين مواد براي انسان مشخص نشده است. برخي از تحقيقات قبلي در بعضي موارد نشان ميدهند که نانوذرات همچنان که اندازه آنها کوچک ميشود، داراي اثرات سمي بر بدن انسان هستند.
يکي از مشکلات تعيين ميزان سميت اين مواد اين است که هيچ توافقي در مورد دز اين مواد جهت مقايسه آنها، وجود ندارد.
برخي محققان اين ميزان مصرف را از طريق وزن کلي، برخي از طريق تعداد ذرات و برخي از طريق دامنه پوشش، اندازه ميگيرند. تمام روشها، ويژگيهاي خاص خود را دارند و اين امر ميتواند در تعيين اينکه آيا ميزان سميت يک نانومواد به خاطر ماهيت ذاتي آن است يا اندازه مواد مورد استفاده، مشکلاتي ايجاد کنند.
٠٨:٥٨ ١٦/٠٣/١٣٨٨