٠٨:٠٨ ٠٢/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
با هدف استفاده در ترميم بافت
محققان ايراني نانوبيوسراميک‌هاي شبه استخواني ساختند
پژوهشگران دانشگاه صنعتي اصفهان موفق به بهبود و توسعه ساخت نانوبيوسراميک‌هاي شبه استخواني با قابليت جذب بهتر پروتئين و سلول‌هاي استخوان‌ساز در بدن شدند.
به گزارش سرويس فن‌آوري خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، دکتر محمدحسين فتحي، دانشيار دانشکده مهندسي مواد دانشگاه صنعتي اصفهان و مجري طرح خاطرنشان كرد: اين نانوبيوسراميک‌ها که به روش فعال‌سازي مکانيکي با آسياکاري پرانرژي تهيه شده‌اند، مي‌توانند در صنايع پزشکي و درماني همانند ترميم بافت سخت آسيب ديده، ساخت داربست مهندسي بافت براي خلق و بازسازي بافت استخوان، پوشش سطح ايمپلنت فلزي بدن، انتقال و رهايش دارو و حمل ژن در ژن‌تراپي مورد استفاده قرار گيرند.
وي تصريح كرد: در ساختار بافت معدني استخوان، يون‌هايي چون Na+، K+، Mg+2، CO3-2 و F- وجود دارند که از بين اين يون‌ها، CO3-2 و F- تأثير بيشتري بر رفتار و خواص بخش معدني استخوان دارند و حضور يون F- در حد خيلي کم، در بافت دندان و استخوان، ضروري است. جايگزيني گروه‌هاي OH- در ساختار هيدروکسي آپاتيت با يون F- ، منجر به شکل‌گيري ترکيب جديدي با عنوان فلوئور‌ آپاتيت (Ca10(PO4)6F2) مي‌شود که نسبت به پودر هيدروکسي آپاتيت خالص در محيط بيولوژيکي بدن داراي مزايايي چون؛ توانايي تشکيل سريع‌تر لايه آپاتيت بر سطح، جذب بهتر پروتئين و سلول‌هاي استخوان‌ساز بر سطح و نرخ انحلال کمتر است. از مزاياي ديگر فلوئور آپاتيت، مي‌توان به پايداري حرارتي بالاي آن طي فرايند توليد به ويژه هنگام تهيه بالک آن اشاره كرد.
گفتني است که در اين پژوهش، از روش آناليز فازي پراش پرتو ايكس به منظور تأييد حضور فازهاي مطلوب در تركيب و روش آناليز حرارتي افتراقي براي ارزيابي رفتار حرارتي محصول توليدي استفاده شده ‌است.
همچنين به‌ منظور بررسي شكل و توزيع اندازه ذرات پودر نانومتري، از ميكروسكپ الكتروني عبوري و ميکروسکوپ الکتروني روبشي و از روش طيف‌سنجي مادون‌قرمز با تبديل فوريه براي آناليز بنيان‌هاي موجود در نانوپودر استفاده شده‌ است.
بنابر اعلام ستاد ويژه توسعه فن‌اوري نانو، اين پژوهش در قالب پايان‌نامه کارشناسي ارشد مهندس احسان محمدي زهراني به راهنمايي دکتر محمدحسين فتحي، دانشيار دانشکده مهندسي مواد دانشگاه صنعتي اصفهان به انجام رسيده و بخشي از نتايج و دستاوردهاي آن در مجله Journal of Crystal Growth (جلد 311، صفحات 1392-1403، سال 2009) منتشر شده است.
٠٨:٣٧ ١٧/٠٣/١٣٨٨
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد