٠٨:٥٩ ٠٢/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
/گامي نو در پيشگيري از سرطان/
تلاش محققان ايراني براي توليد واكسن سرطان گردن رحم
نتايج پژوهش محققان ويروس شناسي پزشكي دانشگاه تربيت مدرس نشان داد كه به كارگيري باكيولو ويروس نوتركيب حاوي ژن L1 ويروس HPV-16 بي ترديد يك ابزار ارزشمند براي توليد ذرات شبه ويروسي (VLP) عليه عفونت با ويروس‌هاي پاپيلوما مي‌باشد و مي‌تواند به عنوان واكسن پيشگيري كننده در القا پاسخ‌هاي ايمني سلولي و همورال مؤثر باشد.
به گزارش سرويس پايان‌نامه خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، پروتئين L1 ويروس HPV-16 به طور ذاتي مي‌تواند تجمع يافته و ذرات شبه ويروسي را توليد كند كه از نظر ريخت شناسي شبيه ويريون عفوني مي‌باشد.
اين ذرات شبه ويروسي با اين كه فاقد ژنوم بوده و عفونتزا نمي باشد، قدرت تحريك ايمني سلولي و هومورال را دارند و با تجويز آن به عنوان واكسن مي‌توان از سرطان گردن رحم ناشي از پاپيلوما ويروس‌ها پيشگيري كرد.
اصغر عبدلي كولانكوه، كارشناس ارشد ويروس شناسي پزشكي كه اين پژوهش در قالب پايان نامه وي انجام و ارائه شد با بيان اين مطلب گفت: هدف از اين پژوهش توليد بكميد نوتركيب حاوي ژن L1 ويروس HPV-16 و تاييد بيان آن به وسيله RT-RCR و وسترن بلات بود.
وي در ادامه به تشريح مراحل و روش تحقيق خود پرداخت و افزود: ژن L1 پاپيلوما ويروس تيپ 16 از بافت پارافينه سرطان گردن رحم با استفاده از پرايمرهاي ويژه ژن تكثير داده شد و پس از استخراج در پلاسميد pFastHTA كلون شد.
پس از تاييد با هضم آنزيمي، پلاسميد نوتركيب به داخل باكتري DH1OBAC حاوي بكميد ترانسفورم شد.
بكميد نوتركيب پس از استخراج و تاييد در سلولهاي Sf9 ترانسفكت شد و بيان ژن L1 با روش RT-PCR و SDS-PAGE و وسترن بلات مورد بررسي قرار گرفت.
پژوهشگر دانشگاه تربيت مدرس در خصوص نتايج اين طرح تحقيقاتي، گفت: كلني‌هاي واجد بكميدهاي نوتركيب در حضور IPTG و Xgal به رنگ سفيد و بكميدهايي كه نوتركيب نبودند، به رنگ آبي مشاهده شدند.
پس از استخراج DNA بكميدهاي نوتركيب با استفاده از سلفكتين به سلول‌هاي SF9 حشرات ترانسفكت شدند و بيان ژن L1 با روش RT-PCR و SDS-PAGE و وسترن بلات تاييد شدند. در آناليز با وسترن بلات، باند پروتئيني با وزن مولكولي 58 كيلو دالتون متعلق به پروتئين L1 مشاهده شد.
وي در پايان تاكيد كرد: به كارگيري باكيولو ويروس نوتركيب حاوي ژن L1 ويروس HPV-16 بي ترديد يك ابزار ارزشمند براي توليد ذرات شبه ويروسي (VLP) بر عليه عفونت با ويروس‌هاي پايپلوما مي‌باشد و مي‌تواند به عنوان واكسن پيشگيري كننده در القا پاسخ‌هاي ايمني سلولي و همورال مؤثر باشد.
گفتني است، اين پژوهش با راهنمايي دكتر حوريه سليمانجاهي، عضو هيات علمي دانشكده علوم پزشكي دانشگاه تربيت مدرس انجام شد.
١٢:١٢ ١٩/٠٣/١٣٨٨
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد