مبارزه با دود سيگار با كمك نانوفيلترها!
فيلتر نانو با قابليت جذب سموم سيگار در كشور ساخته شد
پژوهشگران دانشگاه آزاد اسلامي واحد علوم و تحقيقات موفق به استفاده از نانوذرات پلاتيني بر روي بستر سيليكايي و به کارگيري آن به عنوان کاتاليست زيست سازگار (فيلتر) شدند كه مي تواند 50 درصد آلايندههاي موجود در سيگار را كاهش ميدهد.
دكتر نازنين فرهاديار، مجري اين طرح و عضو هيات علمي دانشگاه آزاد واحد ورامين ــ پيشوا در گفتوگو با خبرنگار «پژوهشي» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، درباره اين طرح گفت: دراين کار تحقيقاتي نشان داديم که با تشکيل نانوذرات پلاتين بر روي ترکيبات مزوپر MCM-41 مي توان درصد کارسينوژنهاي سرطانزاي موجود در دود سيگار را که شامل ترکيبات چند حلقهيي آروماتيک PAHs تودهيي هستند به طور فاحشي کاهش داد.
به گفته وي، موادي كه از سيگار مشتعل خارج مي شود سرطانزا بوده و اين فيلتر براي حذف آلايندههاي موجود در سيگار مورد استفاده قرار ميگيرد.
فرهاديار با بيان اين كه حدود 400 نوع ماده سمي در سيگار وجود دارد، اظهار كرد: وقتي سيگار روشن و شروع به سوختن ميكند و تا دماي تقريبا 800 درجه سانتي گراد گرم ميشود، فيلتري كه با استفاده از نانو ذرات پلاتيني بر روي سطوح تركيبات متخلخل سيليكايي ساخته شده شروع به كار كردن كرده و آلايندههايي كه در درون سيگار است، را از بين ميبرد.
وي خاطر نشان كرد: اين فيلتر كارايي بالايي داشته و ميتواند 50 درصد آلايندگي ها را كاهش دهد.
عضو هيات علمي دانشگاه آزاد ورامين - پيشوا به مزيت استفاده و به كارگيري ايننوع فيلترها اشاره كرد و افزود: اين گونه فيلترها به دليل آن كه از مواد سيليكايي تهيه شدهاند، آسيبي به محيط زيست وارد نمي آورند يعني در واقع زيست سازگار بوده و ميتوانند چند بار استفاده شوند و چون داراي مواد سيليكايي هستند كه در طبيعت وجود دارد به طبيعت نيز بازميگردند و علي رغم اين ها فيلترهايي كه در بازار هم اكنون وجود دارد معمولا پليمري و براي طبيعت مضر هستند.
فرهاديار در گفتوگو با ايسنا تصريح كرد: کاتاليست نانويي ساخته شده علاوه بر كاربرد در سيگارمي تواند در موارد ديگر چون تصفيه آب - البته با نانو ذرات مختلف نه با پلاتين - نيز به كار برده شوند.
١٥:٠٦ ٠١/٠٤/١٣٨٨