/موفقيتي تازه در حوزه انرژيهاي نو/
پژوهشگران ايراني موفق به ساخت «اينورتر بدون ترانسفورماتور» شدند
پروژه طراحي و ساخت اينورتر بدون ترانسفورماتور براي سيستم متصل به شبكه به قدرت 5/1 كيلو وات توسط سازمان انرژيهاي نو ايران به اجرا درآمد.
به گزارش خبرنگار فنآوري خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، اين كار با طرح دستيابي به فن آوري سيستمهاي تجديدپذير و با همكاري انستيتو الكتروتكنيك دانشگاه تهران به عنوان مشاور تحقيقاتي در داخل كشور انجام شده و سيستم ساخته شده پس از تست در محل سايت طالقان سازمان انرژيهاي نو در حال بهرهبرداري است.
سيستمهاي متصل به شبكه پردازشگر جريان، توان و انرژي الكتريكي حاصل از مولدهاي خورشيدي را به صورت جريان متناوب به شبكه نيرو تزريق ميكند.
دستگاه پردازشگر توان فتوولتاييك متصل به شبكه، مولد كوچكي است كه به شبكه توزيع برق متصل ميشود و به منظور حفظ پايداري شبكه و برقراري ايمني مصرف كننده، ملزم به رعايت استانداردهاي ويژه شبكه توزيع ميباشد.
اينورترهاي اوليه از نوع تريستوري بوده و اينورترهاي نسل جديد با استفاده از تجهيزات الكترونيكي Power Mosfet يا IGBT ساخته ميشود و راندمان و مشخصات ولتاژ و جريان خروجي آن از وضعيت بهتري برخوردار هستند.
اينورترهاي نسل جديد در دو نوع با ترانسفورماتور (فركانس پايين و يا فركانس بالا) و بدون ترانسفورماتور ساخته ميشوند كه نوع اول از حجم و وزن بالاتري برخوردار است و نوع دوم به جهت دستيابي به بازده بالا نياز به هسته فريت با تلفات كم در فركانس كليد زني دارد. اين مدل داراي كمترين وزن است ولي به ملاحظات خاصي از نظير حفاظت در مقابل برق گرفتگي نياز دارد.
در همين رابطه جهت نيل به اهداف توسعه صنعتي و نيز دستيابي به فن آوري سيستمهاي تجديد پذير در داخل كشور، پروژه طراحي و ساخت و تدوين دانش فني اينورتر بدون ترانسفورماتور براي سيستم متصل به شبكه به قدرت 5/1 كيلو وات توسط سازمان انرژيهاي نو ايران و با همكاري انستيتو الكتروتكنيك انجام و تست شد.
پس از تكميل آن مراحل سيستم نمونه در محل سايت طالقان نصب، تست و راه اندازي شده و اكنون در حال بهره برداري ميباشد.
توان نامي آرايههاي فتوولتائيك سيستم معادل 1440 وات ميباشد. حداكثر توان الكتريكي تزريقي از سيستم برق خورشيدي نصب شده در محل سايت طالقان معادل 1200 وات با راندمان الكتريكي 92 درصد مشاهده و ثبت شده است. به گزارش ايسنا، در ادامه اين روند و براي آنكه دستگاه بتواند در حالت نامي انرژي الكتريكي حاصل از سيستم برق خورشيدي را به شبكه سراسري تزريق كند، ظرفيت پنلهاي تامين كننده انرژي تا ظرفيت نامي ايستگاه افزايش خواهد يافت.
٠٨:٥٧ ٠٧/٠٤/١٣٨٨