در پارک علم و فنآوري سمنان انجام شد:
پياده سازي آزمايشگاه آناليز تصاوير در مقياس ميکروسکوپي و ماکروسکوپي
هسته تحقيقاتي GIS از واحدهاي فنآور مستقر در مراکز رشد پارک علم و فنآوري استان سمنان موفق به طراحي و پياده سازي آزمايشگاه آناليز تصاوير در مقياس ميکروسکوپي ( کانيها) و ماکروسکوپي ( تصاوير ماهواره يي) شد.
به گزارش سرويس علمي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، دکتر منصور ضيايي مسئول هسته تحقيقاتي GIS در گفتگو با روابط عمومي پارک علم وفناوري استان سمنان در خصوص اين طرح گفت: تكنولوژي آناليز تصاوير، طيف وسيعي از مواد معدني سولفيد تا زغال، آهن تا عناصر كمياب، الماس و بوكسيت تا رسها و مخصوصا اکتشاف مخازن نفت و گاز را در بر ميگيرد.
تدوين يك استراتژي قوي از اكتشاف تا عمليات فرآوري با هدف حداكثر سود و بهره برداري در مقابل حداقل هزينه ها و آلودگي زيست محيطي در بهينه سازي معادن و ذخاير نفت و گاز مطرح ميباشد که توسعه و انتقال اين دانش فني و بومي سازي آن در ايران نقش مهمي در تصميم گيريها دارد.
در اين آزمايشگاه، تخمين و محاسبه پارامترهاي هندسي ذرات كانيها و عناصر طبيعي با اندازه بسيار ريز و عيار كم معادن فلزي توسط روش اكسپرس آناليز تصاوير اپتيكي- ژئومتري با استفاده از رايانه بر حسب خواص درخشندگي و مورفومتري در يك بانك اطلاعات پيشرفته براي عناصر مفيد و مضر انجام ميشود.
تهيه اين بانك اطلاعاتي به روشهاي دستي (اپتيكي) غير ممكن و با روش ميكروپروپ طولاني و بسيار پر هزينه است.
با بومي سازي اين دانش فني در انجام مطالعات ذخاير استراتژيک انتظار ميرود خطر سرمايهگذاري بهره برداري مواد معدني و مشکلات صنايع کوچک معدني کاهش يافته و همچنين در مسير توسعه قرار گيرند.
پردازش تصاوير ماهوارهيي با هدف تامين نياز برنامه آمايش سرزمين استانها و تهيه انواع نقشه هاي رقومي پتانسيل مطلوب مواد معدني ( طلا، سرب و روي، زغال و....)، همچنين نقشه هاي پتانسيل مطلوب بهرهبرداري از منابع آب در محيط GIS، شيب، کاربري اراضي، تراکم زهکشي، تراکم خطوارهها، ليتولوژي و پتانسيل لرزه خيزي و ... است.
٠٨:٥٧ ٠٧/٠٤/١٣٨٨