٠٣:١٨ ٠٢/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
با ابتكار پژوهشگران دانشگاه ايراني
توليد نانوکامپوزيت‌هاي فلزي با هزينه و زمان كمتر ميسر شد
محققان دانشگاه صنعتي اصفهان مدلي براي مواد نانوکامپوزيت ارائه كردند که مي‌توان از آن در جهت صرفه‌جويي هزينه‌هاي توليد و همچنين زمان تهيه نانوكامپوزيت‌هاي فلزي، کمک گرفت.
به گزارش سرويس پژوهشي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، دکتر سعيد ضيايي‌راد، دانشيار مهندسي مكانيك دانشگاه صنعتي اصفهان و مجري طرح گفت: «نانومواد نسبت به ساير مواد، داراي خواص مكانيكي متفاوتي از جمله سختي، دوام و استهلاك هستند. اين خواص را مي‌توان از طريق آزمايش روي مواد و يا تهيه مدل رفتاري مناسب، از آنها پيش‌بيني كرد. در صورت داشتن مدل مناسب از ماده مورد نظر، مي‌توان با روش‌هاي محاسباتي، خواص آن را پيش‌بيني كرد. اين كار علاوه بر صرفه‌جويي در هزينه‌ها، مي‌تواند در زمان تهيه تركيب مناسب نيز، كمك شاياني به محققان كند.»
يكي از خواص مهم در نانوكامپوزيت‌ها، رفتار استهلاكي آنها تحت بارگذاري و به خصوص بارگذاري‌هاي دوره‌اي است.
دکتر ضيايي‌راد و همكارانش براي پيش‌بيني استهلاک نانوكامپوزيت‌هاي فلزي، مدلي را براي اين مواد ارائه داده‌است و نانوكامپوزيت‌هاي فلزي را به روش آلياژكاري مكانيكي تهيه كرده‌اند. سپس با استفاده از روش آناليز مودال تجربي، استهلاك نمونه ساخته شده را اندازه‌گيري و توانسته‌اند با کمک مدل توسعه داده شده، رفتار و استهلاك نمونه را پيش‌بيني کنند.
به گزارش ستاد ويژه توسعه فن‌آوري نانو، جزئيات اين پژوهش که با همکاري جواد كدخداپور، دانشجوي دكتري دانشگاه صنعتي اصفهان و دكتر فتح‌اله كريم‌زاده، دانشيار دانشگاه صنعتي اصفهان انجام شده، در مجله Materials Science and Engineering A (جلد507، صفحات 154–149، سال 2009) منتشر شده است.
١٤:١٨ ٢٣/٠٤/١٣٨٨
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد