٠٣:٢٨ ٠٢/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
معاون دانشجويي وزارت علوم تشريح كرد:
شرايط جذب دانش‌آموختگان دانشگاه‌هاي خارجي براي عضويت در هيات علمي دانشگاه‌هاي داخل
معاون دانشجويي وزارت علوم، تحقيقات و فناوري با تشريح پروسه انتقال دانشجويان ايراني خارج از كشور به داخل، گفت: در حال حاضر با انديشيدن تمهيداتي در وزارت علوم، پروسه ارزشيابي مدارك فارغ التحصيلان خارج از كشورطي يك هفته انجام مي‌شود.
به گزارش خبرنگار صنفي آموزشي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دكتر محمود ملاباشي با اشاره به تصويب بخشنامه‌ «انتقال دانشجويان ايراني شاغل به تحصيل در دانشگاههاي خارج از كشور به داخل» در دي ماه 86، گفت: بر اساس اين بخشنامه كليه دانشجويان متقاضي انتقال در مقاطع كارداني و كارشناسي مي‌توانند طبق مقررات به دانشگاه‌هاي داخل انتقال يابند.
شرايط جذب دانش آموختگان دانشگاه‌هاي خارجي براي عضويت در هيات علمي دانشگاه‌هاي داخل
معاون دانشجويي وزارت علوم در خصوص شرايط جذب دانش آموختگان دانشگاه‌هاي خارجي براي عضويت در هيات علمي دانشگاه‌هاي داخل، گفت: در اين راستا گروه‌هاي جذب در وزارت علوم تشكيل شده است و اين گروه دو بار در سال براي جذب اعضاي هيات علمي فراخوان مي‌دهد كه در آنجا شرايط خاص هم ذكر شده است.
پروسه انتقال دانشجويان ايراني خارج از كشور به داخل
وي با اشاره به پروسه انتقال دانشجويان ايراني شاغل به تحصيل در دانشگاه‌هاي خارج به داخل در مقاطع مختلف، اظهار كرد: هر دانشجوي كارداني و كارشناسي مي‌تواند با تكميل پورتال مربوطه و معرفي 15 دانشگاه داخل كه حاضر است به آن منتقل شود، درخواست خود را از طريق اينترنت ارسال كند، سپس ما پس از 10 روز 15 دانشگاه مورد تقاضاي دانشجو را بررسي و در صورت فراهم بودن شرايط پذيرش، درخواست دانشجو را براي آن دانشگاه صادر مي‌كنيم.
وي ادامه داد: چنانچه آن 15 دانشگاه مورد تقاضا با رتبه آموزشي داوطلب تطابق نداشته باشد، بنا بر تجربه و بر اساس سوابق تحصيلي10 دانشگاه ديگر را به داوطلب پيشنهاد مي‌كنيم كه وي بايد در ميان آنها يكي را انتخاب كند و اگر فردي اين كار را نكرد مسلما تمايلي به انتقال ندارد.
شرايط انتقال دانشجويان دوره كارشناسي ارشد و دكترا
وي در خصوص شرايط انتقال دانشجويان دوره كارشناسي ارشد و دكترا، اظهار كرد: ‌مقداري تامل در زمينه انتقال دانشجويان كارشناسي ارشد وجود دارد، چرا كه دوره كارشناسي ارشد در كشور به سه شيوه استاد محور، آموزش محور و پژوهش محور ارائه مي‌شود، بر اين اساس نمي‌توان به راحتي دانشجويان اين مقاطع را انتقال داد، چراكه بايد موافقت از دانشگاه‌ها و در دوره استاد محور از اساتيد دريافت شود، همچنين در زمينه انتقال دوره دكترا شرايط بسيار سخت تر است.
وي خطاب به دانشجويان ايراني شاغل به تحصيل در دانشگاه‌هاي خارج، گفت: همه افراد براي تحصيل در دانشگاه‌هاي خارج در مورد شرايط اين دانشگاه‌ها تحقيق مي‌كنند ولي متاسفانه حاضر نيستند به سايت وزارت علوم مراجعه كنند، توصيه مي‌كنيم كه حتما به اين سايت مراجعه و اگر سوالي بي پاسخ در ذهنتان باشد آن را به ما گزارش دهند.
كليه مصوبات ارزشيابي مدارك بر روي سايت وزارت علوم قرار دارد
وي افزود: تمام مصوبات ارزشيابي مدارك بر روي سايت وزارت علوم قرار دارد، البته شما بايد به ما حق دهيد همانطور كه كشورهاي خارجي همه چيز ما را رصد مي‌كنند ما اجازه داشته باشيم كه محافل علمي‌شان را رصد كنيم و مدارك شما را مورد ارزشيابي قرار دهيم.
وي با بيان اينكه ارزشيابي مدارك غير حضوري با توجه به ظرفيت تحصيلي كه در كشور وجود دارد ضرورتي ندارد، خاطرنشان كرد: مدارك فارغ‌التحصيلان دوره دكترا را به شرط حضور 24 ماهه در محل آموزشي بررسي مي‌كنيم.
تلاش براي ارايه تسهيلات ارزي به دانشجويان ايراني خارج از كشور
وي با اشاره به تقاضاي برخي از دانشجويان براي ارائه تسهيلات ارزي به صورت وام همانند دانشجويان داخل برخوردار از وام شهريه، اظهار كرد: اين تقاضاي دانشجويان به حق است ولي استدلال‌هايمان براي پرداخت ارزي آن هنوز براي برخي از مسئولين جا نيفتاده است، البته ما نيز اين موضوع را رها نمي‌كنيم و در تلاش هستيم كه آن را به نتيجه برسانيم.
وي با اشاره به شرايط رايزن‌هاي علمي در كشورهاي مختلف، اظهار كرد: رايزن‌هاي علمي بايد عضوهيات علمي باشند و مدت رايزني آنها به صورت رسمي دو سال در نظر گرفته شده است ولي با موافقت وزارتين مي‌تواند مدت رايزني آنها تا سه سال تمديد شود.
دكتر ملاباشي با بيان اينكه در ابتداي دولت نهم، ورودي به دانشگاه‌ها هر سال حدود 500 هزار نفر بود، تصريح كرد: اين در حالي است كه در حال حاضر ظرفيت دانشگاه‌ها يك ميليون و 200 هزار نفر مي‌باشد و در واقع نسبت به متقاضيان ورود به دانشگاه 200 هزار صندلي خالي وجود دارد يعني كنكوريها بيش از يك صندلي در دانشگاه‌ها دارند ولي وقتي كسي تمايل دارد به خارج از كشور برود ما نمي‌توانيم جلويش را بگيريم.
براي پذيرش كليه دانشجويان ايراني خارج از كشور آمادگي داريم
وي با بيان اينكه در گذشته در كل كشور40 هزار دانشجوي كارشناسي ارشد پذيرفته مي‌شد، اظهار كرد: امسال در اين دوره حدود 60 تا 65 هزار دانشجو پذيرفته مي‌شود و بنابراطلاعات وزارت امور خارجه50 هزار دانشجوي ايراني در تمام نقاط دنيا مشغول به تحصيل هستند، ما به همه آنها اعلام مي‌كنيم. اگر همين الان هر50 هزار نفر تصميم بگيرند به داخل كشور منتقل شوند، شرايط لازم فراهم است و ما پذيراي همه آنها هستيم.
معاون دانشجويي وزارت علوم خطاب به دانشجويان ايراني شاغل به تحصيل در خارج از كشور، گفت: اگر شما براي تحصيل و زندگي در آن كشورها با مشكلاتي روبرو هستيد در داخل كشور صندلي خالي وجود دارد پس چرا به خارج از كشور مي‌رويد در صورتي كه ما حاضريم فقط در رشته‌هاي الويت دار و مورد نياز كشور به ويژه در بعضي از رشته‌هاي ميان رشته‌اي كه دچار مشكل هستيم دانشجو بورس ‌كنيم.
انجام پروسه ارزشيابي مدارك فارغ التحصيلان خارج از كشورطي يك هفته
وي افزود: خوشبختانه مقدار زيادي ظرفيت در كشور ايجاد شده است و اگر با همين روند پيش برويم تا سال 92، همانگونه كه براي تحصيل در دوره‌هاي كارداني و كارشناسي نيازها اشباع شده، در دوره‌هاي كارشناسي ارشد و دكترا نيز به هيچ صندلي خارج از كشور نياز نخواهيم داشت.
دكتر ملاباشي در خاتمه در پاسخ به سوال دانشجويي مبني بر طول مدت ارزشيابي مدارك فارغ التحصيلان ايراني خارج از كشور، گفت: در حال حاضر ارزشيابي مدارك اين دسته از فارغ التحصيلان به صورت اينترنتي طي يك هفته انجام مي‌شود.
١٤:١٤ ٢٧/٠٤/١٣٨٨
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد