به همت محققان دانشگاه صنعتي شريف صورت گرفت:
انجام مطالعات «مخاطرات و راهبري» در صنعت پتروشيمي کشور
پژوهشگران مرکز فرايند طراحي ايمني و کاهش ضايعات دانشگاه صنعتي شريف موفق به انجام مطالعات مخاطرات و راهبري (HAZOP) و تجزيه و تحليل عوامل ريسك در واحد سودا مجتمع پتروشيمي شيراز شدند.
دکتر داود رشتچيان، مدير مرکز فرايند طراحي ايمني و کاهش ضايعات دانشگاه صنعتي شريف در گفتوگو با خبرنگار پژوهشي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) با بيان اين مطلب گفت: در کشور ما با توجه به رشد روز افزون و گستردگي طيف فعاليت در صنايع نفت، گاز و پتروشيمي انجام اين مطالعات از منظرهاي گوناگون به خصوص از بعد بالابردن سطح ايمني در اين صنايع ضروري است.
وي با اشاره به بخشي از پروژه هاي انجام شده توسط متخصصان اين مرکز افزود: مطالعات HAZOP و تجزيه و تحليل عوامل ريسک در واحدهاي مختلف پتروشيمي کشور از جمله واحدهاي مجتمع پتروشيمي خراسان، واحدهاي اكسيد اتيلن مجتمع پتروشيمي اراك و واحدهاي شيرين سازي مجتمع پتروشيمي رازي از اين دست پروژه هاست، ضمن اين که اين مطالعات در واحدهاي يوتيليتي منطقه دو مجتمع پتروشيمي شيراز نيز در حال انجام است.
رييس دانشکده مهندسي شيمي و نفت دانشگاه صنعتي شريف در ادامه اظهار داشت: نقش کليدي ايمني در صنعت به عنوان عاملي براي مصون داشتن انسانها، محيط کار و محيط پيرامون از آسيب سرمايه و نيز تامين منافع اقتصادي صنعت با جلوگيري از ضايعات انساني، ضايعات تجهيزات، قطع توليد و خسارت مجموعههاي صنعتي در اثر حوادث بر هيچ صاحب نظري پوشيده نيست.
وي به فرايند فعاليت ها در اين مرکز اشاره کرد و گفت: در اين مرکز، در دو بخش مطالعات پژوهشي و مطالعات کاربردي فعاليت هاي گسترده اي در حال انجام است که يکي از اهداف عمده آن ارتقا ارتباط موثر دانشگاه با صنعت در انجام پروژه هاي صنعت نفت کشور است.
دکتر رشتچيان در تبيين بيشتر فعاليت هاي اين مرکز اظهار داشت: هدف از تاسيس اين مركز انجام پروژه هاي کاربردي، توسعهيي، پژوهشي و آموزشي در زمينه هاي مختلف طراحي فرايند، ايمني در صنايع فرايندي، مديريت HSE و ديگر زمينه هاي مرتبط مي باشد و از زمان تشكيل اين مركز تاكنون با بهره گيري از اساتيد دانشگاه و پرسنل با تجربه توانسته همكاري هاي نزديكي با صنايع نفت، گاز و پتروشيمي و صنايع شيميايي در زمينههاي فوق داشته و پروژه هاي صنعتي متعددي را با موفقيت به اتمام برساند.
وي ادامه داد: مطالعه در زمينه Consequence Modelling و مديريت HSE از ديگر موارد پزوهشي در دست انجام در اين مرکز مي باشد.
رشتچيان خاطرنشان کرد: هم چنين با بهرهگيري از تجربيات برگزاري دو دوره همايش ملي مهندسي ايمني و مديريت HSE در سال هاي 84 و 86 و استقبال جامعه صنعتي و دانشگاهي از اين حرکت، سومين همايش ملي مهندسي ايمني و مديريت HSE با محوريت توسعه پايدار از دهم تا دوازدهم اسفند ماه سال جاري توسط اين مرکز برگزار ميشود.
علاقهمندان براي کسب اطلاعات بيشتر ميتوانند به سايت همايش ملي مهندسي ايمني و مديريت HSE به نشاني WWW.CPSL.IR مراجعه کنند.
١٢:٢٣ ٠٥/٠٥/١٣٨٨