٢٠:٣٦ ٠١/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
/امنيت سيگنال رساني كشور زير چتر فن‌آوري ايراني/
محققان ايراني موفق به ساخت گيرنده‌هاي تلويزيون ديجيتال‌ ماهواره‌يي،‌ زميني و كابلي شدند
پژوهشگران ايراني موفق به طراحي، ساخت و خودكفايي در انواع گيرنده‌هاي تلويزيون ديجيتال ماهواره‌يي، زميني و كابلي شده‌اند كه ضمن 70 درصد صرفه‌جويي ارزي در كشور گام مهمي در امنيت سيگنال رساني در كشور و جلوگيري از نفوذ بيگانگان از طريق سيگنال‌هاي ماهواره‌يي است.
مهندس محمدعلي اسلاميان از محققان طرح در گفت‌وگو با خبرنگار «پژوهشي» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) درباره ايده طراحي، ساخت و خودكفايي در انواع گيرنده‌هاي تلويزيون ديجيتال اظهار كرد: با آغاز سيگنال رساني ديجيتالي ماهواره‌يي و به منظور ايجاد دانش فني اين سيستم در كشور پروژه تحقيقاتي ساخت گيرنده در اوايل دهه 1370 در اداره كل تحقيقات و خودكفايي صدا و سيما مطرح شد.
وي ادامه داد: در اين مرحله از كار فاز امكان سنجي و تحقيقات مورد نياز به انجام رسيد و سپس در سال 1383 مرحله نيمه صنعتي توليد گيرنده‌هاي ماهواره‌اي طي قراردادي با بخش خصوصي و در ادامه توليد انبوه اين ادوات آغاز شده است.
اسلاميان افزود: براي ساخت گيرنده حرفه‌يي امکاناتي مانند BISS Decoding كه بايد مجوز آن به طور قانوني براي اين سيستم دسترسي شرطي كسب مي‌شد (بعضي محتواها مانند مسابقات فوتبال جام جهاني تنها در صورت وجود چنين سيستم دسترسي شرطي قابل پخش است) ديگر امکانات اين سيستم بعضي ورودي يا خروجي‌هاي حرفه‌اي ديجيتالي است كه گيرنده هاي خانگي (Home use Set Top Box) آنها را ندارند.
وي تصريح كرد: در طراحي و ساخت اين سيستم به طور کامل از مجوزهاي قانوني استفاده شد و تمام نرم‌افزارها، اصلي (Orginal) هستند بنابراين امكان فروش و صادرات نيز وجود دارد.
اسلاميان در خصوص آنكه اين گيرنده شامل چه بخش‌هايي است، اظهار كرد: يك گيرنده به طور كلي شامل چهار بخش اصلي پايانه ورودي، قسمت جدا كننده صدا و تصوير، بازگشايي و رمز گشايي (Decpmpress & Descrambler) و نهايتا پايانه خروجي و كنترل مي‌باشد.
اسلاميان درباره اينكه گيرنده‌هاي تلويزيون در انواع ماهواره‌اي، زميني و كابلي چه كاربردهايي پيدا مي‌كند، عنوان كرد: سيگنال رساني دو بخش دارد. يكي در داخل صدا و سيما است يعني بخش‌هاي مختلف صدا و سيما با كمك وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات سيگنال‌ها را بين مراكز مختلف جا به جا مي‌كند و بخش ديگر سيگنال‌هايي است كه از فرستنده به مردم منتقل مي‌شود. سيگنال رساني داخلي صدا و سيما از طريق لينك‌هاي زميني و ماهواره‌يي است اما سيگنال رساني كه به مردم انجام مي‌شود در گذشته فقط از طريق فرستنده‌هاي تلويزيوني زميني بود.
وي افزود: بنابراين يك سري گيرنده ماهواره‌اي براي سيگنال رساني داخل صدا و سيما توليد كرديم و يكسري نيز نمونه‌هايي را براي گيرنده‌هاي تلويزيون خانگي كه به ديجيتال تغيير مي كند. گيرنده‌هاي خانگي به صورت جعبه‌هايي (Set Top Box) کنار تلويزيون تعبيه مي شود که سيگنال ديجيتال را دريافت کرده و به تلويزيون تحويل مي دهد. كند.
اسلاميان در گفت‌و‌گو با ايسنا خاطرنشان كرد: در كشورهاي خارجي پخش صدا و تصويراز طريق كابل هم محور است كه سيگنال‌ها از اين طريق به منازل تحويل داده مي‌شود و به آن تلويزيون كابلي مي‌گويند كه مدل قديمي سيگنال رساني بوده و اكنون در مدل جديد آن از IPTV يعني تلويزيون اينترنتي كه از طريق اتصال به اينترنت است، استفاده مي‌شود.
وي درباره سطح خودکفايي در نرم افزار و سخت افزار اين پروژه خاطر نشان كرد: انتقال دانش فني پايه از كشورهاي مختلف بوده و بر اساس بستر فني و قطعاتي كه به طور عام در بازار دنيا وجود دارد، سخت افزار و نرم افزار آن طراحي شده است.
در اين پروژه سه نوع گيرنده طراحي شد، نوع اول گيرنده حرفه‌يي ماهواره براي كاربردهاي سيگنال رساني صدا و سيما، گيرنده‌ خانگي تلويزيون ديجيتال MPEG II و گيرنده كابلي كه در واقع تكنولوژي پايه را از کشورهاي فرانسه و آلمان دريافت كرديم و بر اساس قطعات موجود نرم افزار و سخت افزار را طراحي كرديم و در حال حاضر اشراف كاملي بر روي اين سيستم داريم و سيستم وارداتي نيست كه به راحتي توسط خارجي‌ها در مواقع بحراني و خاص كنترل شود.
وي درباره اينكه چرا در ايران از گيرنده كابلي استفاده نمي‌شود، گفت: در ايران تلويزيون كابلي مورد استفاده قرار نمي‌گيرد. معمولا تلويزيون كابلي در مقابل دريافت آبونمان فروخته مي‌شود اما از آنجايي كه سرويس‌هاي تلويزيون ايران ملي و رايگان است بنابراين از طريق كابل سيگنال‌ها منتقل نمي‌شود براي آبونمان هزينه‌اي پرداخت شود.
اسلاميان درباره اينكه براي توليد اين سيستم برنامه‌اي مدنظر هست يا خير اظهار كرد: دو سال پيش قرار بود كه تلويزيون ديجيتال با استاندارد DVBT و فشرده سازي MPEG II راه اندازي شود كه بر همين اساس نيز نمونه‌اي توليد شد ولي اخيرا تصميم گرفته شده است كه فشرده سازي تلويزيون ديجيتال را از MPEG II به MPEG 4 ارتقا دهند كه در رابطه با بهبود كيفيت و بهره وري از پهناي باند داراي مزيتي حدود 30 درصد است كه اين امر باعث شد نمونه اول ديگر قابل توليد انبوه نباشد و نمونه ديگري در دست ساخت مي باشد كه داراي قابليت‌هاي پيشرفته تراز جمله بازگشايي استاندارد MPEG4‌ است.
وي خاطر نشان كرد: برنامه ريزي انجام شده براي پشتيباني از فرمت ماهواره‌ييDVBS2، اتصال به شبكه، IPTV و Home networking (شبكه خانگي) و بسياري از قابليت‌هاي ديگر در اين گيرنده در حال تعبيه است. صدا و سيما سيگنال ماهواره‌اي خود را از 10 سال پيش به فرمت ديجيتال تبديل كرده است ولي فرستنده‌هايي كه براي دريافت خانگي است، هنوز آنالوگ مي‌باشد. با نصب فرستنده‌هاي ديجيتال تحولي در تلويزيون خانگي ‌با ارائه سرويس‌هاي جديد ايجاد ‌مي شود و در مقابل مردم يا بايد تلويزيون‌هاي خود را عوض كنند و يا جعبه گيرنده تلويزيون ديجيتال را كنار تلويزيون اضافه كنند.
اسلاميان در پايان در خصوص دستاوردهاي اين طرح كه به گفته وي انجام آن 70 درصد صرفه جويي ارزي در بر داشته است به ايسنا گفت: در عصر سيگنال‌هاي ديجيتال با تعريف اين پروژه و پروژه‌هاي مشابه مانند مدولاتور، فرستنده و گيرنده و ... خوشبختانه در اين زمينه عقب ماندگي تكنولوژيكي تا حد زيادي جبران شده بدين معني كه اكنون دانش فني پايه ساخت فرستنده و گيرنده ديجيتال وجود دارد و حتي مي‌توانيم در اين زمينه علاوه بر خودكفايي كه حاصل شده به بازارهاي منطقه نيز صادرات داشته باشيم. در نتيجه علاوه برآن که كار علمي خوبي به نتيجه رسيده است ‌دانش فني پايه اين سيستم به منظور بهبود امنيت سيگنال رساني در كشور ايجاد شده است.
٠٩:٢٧ ٣١/٠٥/١٣٨٨
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد