كنترل ترافيك اطلاعات روي تراشهها!
پژوهشگران ايراني موفق به افزايش کارآيي شبکههاي روي تراشههاي رايانهيي شدند
پژوهشگر دانشگاه صنعتي شريف با استفاده از روش بازپيکربندي موفق به افزايش کارآيي و کاهش توان مصرفي شبکههاي روي تراشه شد.
مهندس مهدي مدرسي، پژوهشگر دانشگاه صنعتي شريف در گفتگو با خبرنگار پاياننامه خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) گفت: در اين پژوهش، يک شبکه روي تراشه با ساختار بازپيکربند ارائه شده است که ميتوان در آن مشخصات ساختاري شبکه شامل همبندي، روش راهگزيني و ريزمعماري مسيريابها را به صورت پويا و براساس الگوي ترافيکي کاربرد و يا کاربردهاي در حال اجرا بهينه کرد.
وي افزود: براي اين منظور، ابتدا به کمک مدلهاي تحليلي و شبيهسازي، عوامل موثر بر کارآيي و مصرف توان شبکههاي روي تراشه مشخص شده و سپس با به کارگيري بازپيکربندي، قابليت تغيير و تنظيم آن عوامل در معماري شبکه روي تراشه گنجانده مي شود.
دانشجوي مقطع دکتري دانشگاه صنعتي شريف به ضرورت انجام اين مطالعه اشاره کرد و اظهار داشت: عدم مقياس پذيري، محدوديت پهناي باند و نيز هزينه و زمان طراحي بسيار زياد در ساختارهاي سنتي ارتباط دادهها در درون تراشه از يک سو و مقياس پذيري و کارآيي بالاي شبکه هاي ميان ارتباطي در سيستم هاي چندپردازنده يي و چندرايانهيي سنتي از سوي ديگر، طراحان و پژوهشگران را بر آن داشت تا ساختار مشابهي را به عنوان جايگزين روش هاي سنتي ارتباطات درون تراشه مطرح کند.
وي در ادامه گفت: علاوه بر اين صنعت ريزپردازندهها در حال حركت از پردازندههاي تك هسته يي قديم به پردازندههاي چندهسته يي و نهايتاً به پردازندههايي شامل چندصد تا چندين هزار هسته پردازشي ميباشد که در قالب يک چندپردازنده روي تراشه آرايش يافته اند.
اين پژوهشگر دانشگاه صنعتي شريف ادامه داد: از سوي ديگر افـزايشِ قـدرت پـردازشيِ تراشـهها باعث افزايش پيچيدگي و قابليتهاي برنامههاي كاربردي نيز شده است که اين عوامل باعث افزايش ترافيک دادهها در درون تراشه مي شود.
وي اظهار داشت: از اين رو ارائه معماري با قابليت بازپيکربندي در همبندي شبکه، ريزمعماري مسيرياب و روش راهگزيني و نيز ساختارها و روشهاي لازم براي نظارت بر ترافيک شبکه روي تراشه و استفاده از آنها براي کاهش توان مصرفي و کارآيي شبکه روي تراشه، جريان اصلي اين پژوهش به شمار ميرود.
مدرسي خاطرنشان کرد: استفاده از معماري ارائه شده جهت افزايش تحملپذيري اشکال، توازن بارکاري شبکه، تخصيص بهينهي پردازندهها به وظايف، مهاجرت وظايف، تقسيم منابع بين چند وظيفه و بهرهبرداري از مزاياي گذرگاههاي سنتي درون تراشهاي از ساير بخشهاي اين پژوهش است که در قالب هفت پروژه کارشناسي ارشد در حال انجام است.
وي اضافه کرد: از اين پژوهش تاکنون چندين مقاله در کنفرانسها و مجلات معتبر مرتبط ارائه شده است.
گفتني است اين پژوهش در قالب پايان نامه دکتري با راهنمايي دکتر سربازيآزاد در دانشکده مهندسي کامپيوتر دانشگاه صنعتي شريف در حال انجام است.
١٠:١٢ ٠٩/٠٦/١٣٨٨