نتايج يک تحقيق در دانشگاه علوم پزشکي شيراز نشان داد:
استادان زن ايراني نسبت به همتايان خود در دانشکدههاي پزشکي آمريکا پيشرفت دانشگاهي بهتري دارند
بر اساس تحقيقي که توسط دو استاد دانشگاه علوم پزشکي شيراز انجام شده است، استادان زن در اين دانشگاه نسبت به همتايان خود در دانشکده هاي پزشکي آمريکا پيشرفت دانشگاهي بهتري دارند.
به گزارش سرويس پژوهشي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) منطقه فارس، دکتر سيد محمد جواد مرتضوي طراح اين تحقيق در اين زمينه گفت: در اين تحقيق 627 نفر از اعضاي هيأت علمي دانشگاه مورد بررسي قرار گرفتند که 220 نفر از آنان زن و 407 نفر مرد بودند.
وي گفت: در حال حاضر اساتيد زني که در دانشگاه علوم پزشکي شيراز در مرتبه علمي پايين هستند کمتر از دانشکدههاي پزشکي آمريکاست.
مرتضوي اظهار داشت: يکي ديگر از نتايج جالب به دست آمده در اين تحقيق اين است که مدت توقف در مرتبه استادياري و دانشياري براي اعضاي هيأت علمي زن در دانشگاه علوم پزشکي شيراز، کوتاه تر از همتايان مرد آنها در اين دانشگاه است.
وي افزود: در اين تحقيق ثابت شد که فراواني نسبي اعضاي هيأت علمي زن نسبت به کل اعضاي هيأت علمي در دانشگاه علوم پزشکي شيراز بيشتر از ميانگين 106 دانشکده پزشکي آمريکاست.
دکتر مرتضوي اين فراواني نسبي را براي دانشگاه علوم پزشکي شيراز 31/35 درصد و براي 106 دانشکده پزشکي آمريکا در سال 2008 به ميزان 34 درصد اعلام کرد.
وي با اشاره به پيشرفت علمي زنان در دانشگاه علوم پزشکي شيراز افزود: 67/14 درصد از استادان تمام، در دانشگاه علوم پزشکي شيراز زن هستند در حالي که سهم زنان استاد تمام، در دانشکده هاي پزشکي آمريکا 11 درصد گزارش شده است.
دکتر مرتضوي گفت: نتايج اين تحقيق نشان مي دهد که برخلاف تلاش رسانه هاي غربي در ارائه چهره اي از اسلام که در آن زنان مسلمان با محدوديت مواجه هستند، زنان در کشور اسلامي ايران پيشرفت هاي قابل توجهي دارند.
دکتر نسرين شکرپور ديگر محقق اين پروژه نيز افزود: برخلاف تبليغات موجود در کشورهاي غربي، موانع مختلفي در راه پيشرفت دانشگاهي اعضاي هيأت علمي زن در اين کشورها وجود دارد.
وي گفت: بر اساس گزارش هاي منتشر شده، 77 درصد از استادان زن در 24 دانشکده پزشکي آمريکا معتقد به تبعيض جنسيتي در محل کار بوده اند. در حاليکه تنها 1/6 درصد از استادان زن در دانشگاه علوم پزشکي شيراز معتقد به وجود تبعيض جنسيتي در محل کار هستند.
دکتر شکرپور با اشاره به اينکه آمار منتشر شده در اين تحقيق در مورد 106 دانشکده پزشکي آمريکا از گزارش هاي رسمي انجمن آمريکايي دانشکده هاي پزشکي (AAMC) گرفته شده اظهار داشت: نتايج اين تحقيق به صورت مقاله اي در مجله هاي معتبر خارج از کشور به چاپ خواهد رسيد.
وي اظهار اميدواري کرد كه اين تحقيق بتواند در اصلاح نگرش جوامع غربي در مورد حضور و فعاليت هاي زنان مسلمان ايراني مؤثر باشد.
١٥:٢٥ ١١/٠٦/١٣٨٨